夢之路娜

主題列表 登入
三星高級會員 #1
唉..
玩玩下..
而加想轉玩弓手..肉肉好悶咯-33-
但我吾知.玩弓手.要用人族定精0好D....
同埋呢...條轉職line都吾知點轉好..
請各位教下我....
THX
五星白金會員 #2
做力精吧^^
75開箱之後轉返敏精"
一開波會心5高全敏都冇咩用...
自己經驗...
三星高級會員 #3
其實我念住用精0..
但轉職方面難D咯...
我覺得没必要轉流氓...
因為4轉轉符文..有流氓果招技
甘如果我系:弓精-旅客-弓手-游侠-神鬼-?
甘轉得吾得呢?....
二星初級會員 #4
流氓比較好,
你可留意一下
流氓招技可以學到2lv,
符文只可以學到1lv-0-
差幾十爆@@!
三星高級會員 #5
原帖由  ﹑★醉醉醉×` 於 2009-7-30 04:43 PM 發表
流氓比較好,
你可留意一下
流氓招技可以學到2lv,
符文只可以學到1lv-0-
差幾十爆@@!

= =符文可以學到4LV架= =
流氓學到2LV= =
二星初級會員 #6
喔喔=_=
好像是我看錯了摁:~:
五星白金會員 #7
我會 玩敏精
多數都係 玩 弓箭
加上 你 跟E 個轉法 精刺>盜賊>弓箭手(共通)>符文探
爆擊型
真係無懈可擊  ......
二轉會員 #8
原帖由 黑執事 於 2009-7-30 08:59 PM 發表
我會 玩敏精
多數都係 玩 弓箭
加上 你 跟E 個轉法 精刺>盜賊>弓箭手(共通)>符文探
爆擊型
真係無懈可擊  ......

可惜攻低 不過可望後期60補上25力裝
三星高級會員 #9
路過人,75之前全力!
2轉流氓<---因為你3轉弓手果時有得用流氓+暴既技...係..你4轉符文有得拎!(但係只限你4轉先開始有得用)
而且,就算你2轉旅者,作用不大,因為都係用猛虎射擊1,沒有必要升上去,作用不大!
加上20升40很快就過吧!
二星初級會員 #10
精全敏  +點方法在下
1轉:弓手

攻擊技能:

強力射擊   5級
刺針射擊   5級

被動技能:

弓術訓練   5級
死亡符文   1級
隱蔽之箭   1級
疾風           1級
熟練輕甲   5級

總結:
暴擊傷害:+2% +45
物攻:+5.52%
敏捷:+10
防禦:+4.6%
2轉:旅者

攻擊技能:

強力射擊   10級
震盪射擊   5級
刺針射擊   10級

被動技能:

弓術訓練   10級
死亡符文   2級
熟練輕甲   10級
疾風           2級
毀滅接觸   2級

總結:
暴擊傷害:+16% +45
物攻:10.98%
敏捷:+20
防禦:9.1%

3轉:偵查兵

攻擊技能:

雙重射擊   5級(強力射擊11級可學)
震盪射擊   10級
尖銳之箭   5級(刺針射擊11級可學)

被動技能:

弓術訓練   10級
隱蔽之箭   3級
死亡符文   3級
弱點偵測   2級
群體暴擊   4級
疾風           3級

自然恢復   (因人而異~單練必備)

總結:
暴擊傷害:+18% +247
物攻:+10.98%
敏捷:+30
防禦:+13.6%

4轉:遊俠(我地ge出頭天黎啦><)

攻擊技能:

雙重射擊   10級
尖銳之箭   10級
疾射之箭   20級
冰箭射擊   15級(不喜歡團練的朋友可以不點,不過本人喜歡團練哦....)
震盪射擊   20級
火焰射擊   20級

被動技能:

弓術訓練  20級
熟練輕甲  20級(對自己控制力有把握的朋友可以加到10級)
死亡符文  6級
疾風          6級
毀滅接觸  6級
快速填裝  2級

總結:
暴擊傷害:+31%  +247
物攻:+21.91%
敏捷:+60
防禦:+18.1%
攻速:+10%

自己去暴力美學搵番d技名
三星高級會員 #11
其實唔少人會忽略職業專屬技能既效果
http://luna.omg.com.tw/Event/luna4.0/index.htm

就以弓系為例,「物理攻擊力提升」同「爆擊傷害提升」,都係不少弓手想要的
根據上述網址內容
如果你選擇刺>流>偵>符>暴,爆擊傷害提升去到4級
同樣,你選擇刺>流>偵>寶>暴,爆擊傷害提升同樣去到4級
而上面兩條路線既職業專屬技能係相同的,只係符文同寶藏有普通技能上既差別

再給一個例子
如果你選擇刺>流>偵>遊>暴
「爆擊傷害提升」3級, 物理攻擊力增加1級,攻擊速度增加1級,迴避增加1級
比較返刺>流>偵>符/寶>暴
「爆擊傷害提升」4級,                                                    迴避增加2級
睇落轉左遊俠,職業專屬技能多左wo
但係爆傷提升得3級,4%,4級有7%(再配搭毀滅的接觸,變更多)
而物理攻擊力增加1級,只有1%,迴避2級+9,1級+3
當中物理攻擊力增加,去到4級時有10%(看你怎轉)
別忘記還有6轉,當物理攻擊力增加去到5級,有15%
爆傷提升5級,有10%

可能有人會覺得唔重要
我曾經就聽過一個法系既人話職業技能唔重要
但如果玩法系,魔攻隨時有幾千
到時1%同10%已經差很大了,即使唔同15%作比較
假設5000魔攻, 提升1%只有5050,提升10%就係5500,15%更有5750
就算係物理攻擊力,爆擊傷害提升,去到後期數值變化亦很大
所以我地係選擇走向時,職業專屬技能不能忽視

以上所講的,並非要求你只按職業專屬技能路線走
只係佢有一定既重要性(小弟做緊推廣)

以上比既例子,技能都係無咁全面
好似刺>流>偵>寶>暴,大技就只有兩招,炸彈同短劍大技
至於想有更多大技而想玩符文,暴怒的話
刺>流>弓>符/寶>暴會比較好

三星高級會員 #12
原帖由 ___Martel 於 2009-7-31 09:57 AM 發表
其實唔少人會忽略職業專屬技能既效果
http://luna.omg.com.tw/Event/luna4.0/index.htm

就以弓系為例,「物理攻擊力提升」同「爆擊傷害提升」,都係不少弓手想要的
根據上述網址內容
如果你選擇刺>流>偵>符>暴,爆 ...

對哦...
終於有人同我考虑到同一樣ge野^^
太好了..
但數值好多哦= =
我頭先有去那網看了看....
一时真系念吾到好的轉職LINE..
希望各位繼續提供好ge轉職LINE^^
三星高級會員 #13
原帖由 jimpan030955 於 2009-7-31 11:26 AM 發表

對哦...
終於有人同我考虑到同一樣ge野^^
太好了..
但數值好多哦= =
我頭先有去那網看了看....
一时真系念吾到好的轉職LINE..
希望各位繼續提供好ge轉職LINE^^

http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1
星空區有我post既兩系轉職路線 --- 刺客,法師系既所有路線既被動技能等級
可以作為參考
三星高級會員 #14
原帖由 ___Martel 於 2009-7-31 12:44 PM 發表

http://www.2000fun.com/bbs/viewt ... &extra=page%3D1
星空區有我post既兩系轉職路線 --- 刺客,法師系既所有路線既被動技能等級
可以作為參考

吾該曬你^^
有你呢D资料..
我好念好多^^
THX
三星高級會員 #15
原帖由 ___Martel 於 2009-7-31 12:44 PM 發表

可以作為參考

我都系睇到一頭雾水-33-
完全吾知點轉先系最好= =
你可以介紹下D轉職LINE嗎?...
THX
回到最頂傳統版

選擇頁數