Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
八星無敵會員 #1
我想用重弩打G1級緊急任隻迅龍
有咩要注意

thx:rose:
五星白金會員 #2
自備閃光(5粒)+音爆(5粒)+2個落穴~
火炎彈80粒/通常彈lv3200粒+自動裝填效果粒
六星鑽石會員 #3
好危險wor...重弩
道具流就唔同講法啦:em012:

15閃,落穴電網 a_a
八星無敵會員 #4
原帖由 0十字軍0 於 2009-8-16 11:29 AM 發表
自備閃光(5粒)+音爆(5粒)+2個落穴~
火炎彈80粒/通常彈lv3200粒+自動裝填效果粒

音爆點用
唔係太明
八星無敵會員 #5
原帖由 ~闇靈~ 於 2009-8-16 01:41 PM 發表
好危險wor...重弩

盡量挑戰
總之想用重弩打

打法上有冇咩野要注意
二轉會員 #6
原帖由 ~闇靈~ 於 2009-8-16 01:41 PM 發表
好危險wor...重弩

佢唔中落穴:smilie_O_o:
八星無敵會員 #7
迅龍係點樣架:ro08: :ro08: :ro08:
六星鑽石會員 #8
原帖由 地獄火使者 於 2009-8-16 04:04 PM 發表

佢唔中落穴:smilie_O_o:

:smilie_:10: 你玩過了沒有?
六星鑽石會員 #9
原帖由 風在隨空飄舞 於 2009-8-16 02:30 PM 發表

盡量挑戰
總之想用重弩打

打法上有冇咩野要注意

我覺得打呢隻野用重弩既話最好有回距同埋回2...
重弩行得慢...一般打緊個陣都要靠碌黎移動..
同埋佢d攻擊唔同一般龍咁樣鳩火車..
子彈方面用火炎彈,雷擊彈,貫通/通常
音爆點用??係佢存氣準備跳3段個陣就掉過去,佢會即時仆低比你任打幾秒
之後佢就會即刻發嬲..你打唔打佢都會發嬲
發左嬲我諗你都冇咩時間攻擊(你唔用道具既話)
攻擊時間都主要係等佢跳完之後發呆個段時間...加油喔:em012:
二轉會員 #10
原帖由 ~闇靈~ 於 2009-8-18 10:38 PM 發表

:smilie_:10: 你玩過了沒有?

佢發火定唔知咩,係唔中囉
八星無敵會員 #11
多謝各位意見

已打贏
六星鑽石會員 #12
原帖由 地獄火使者 於 2009-8-19 12:16 AM 發表

佢發火定唔知咩,係唔中囉

上youtube睇下d人點屈迅龍:smilie_:10:
大把人用落穴
二轉會員 #13
原帖由 ~闇靈~ 於 2009-8-22 09:26 PM 發表

上youtube睇下d人點屈迅龍:smilie_:10:
大把人用落穴

發火至中得囉
一星新手會員 #14
如果用重弩要渣緊每下音爆既時間
但係如果想快d殺死佢 就要屈距離~
四星黃金會員 #15
迅仔發火咪食落穴

響佢儲氣想閃電飛撲果陣 掟粒音爆過去 可以掟跌佢
三星高級會員 #16
好易發火:em012:
回到最頂傳統版