反斗西遊

主題列表 登入
四星黃金會員 #1
相信各位玩家都覺得每天的問答環節"口袋小學堂"的題目十分困難吧^^~

小妹向度..決定冒死為大家放出部份既本月題目~

當然,小妹唔會咁簡單就放出黎啦~我要既唔係咩~只係要大家既支持^^~

只要每5個回覆我就會放出一條本月會出現既題目比大家~~^^

希望大家多多支持~星期一我會再睇下回覆數決定放幾多條出黎架XDDD

----------------------------------------------------------------------------------------------------
小妹會放5條出來啦^^~,每多5個回覆,我會再放多1條^^,記得多多支持呀

1.歐洲中世紀什麼樣的人不能佩帶鑽石
答案 : 商人

2.下列哪位文人與其他位不同朝代
答案 : 李清照

3.彩色電視機螢光屏上呈現各種顏色,都是由三種基本色光混合而成的,這三種基本色光是
答案 : 綠、紅、藍

4 .下列哪個國家以白種人為主?
答案 : 印度

5. 我國的“天府之國”指的是哪裡?
答案 : 四川盆地

四星黃金會員 #2
觀英姐姐快救下我地
最好放成年啦
有埋答案就至正face_l_18:
三星高級會員 #3
上巴哈睇仲好啦
二星初級會員 #4
咩系口袋小學堂。_。
四星黃金會員 #5
原帖由 roy56120 於 2009-9-4 07:33 PM 發表
上巴哈睇仲好啦

香港題目跟台灣有部份不同的哦:smilie_:)3:

(不能泄漏太多,小妹會被殺的T_T)
四星黃金會員 #6
原帖由 siuciix3 於 2009-9-4 07:35 PM 發表
咩系口袋小學堂。_。

每天的問答時間呢
四星黃金會員 #7
吾知系咩:smilie_O_o:
不過都十卜
四星黃金會員 #8
5個回覆先一條=.=
三星高級會員 #9
日日都有500上- - 600都試過幾次@@
二星初級會員 #10
好似5個回覆law0rXD
四星黃金會員 #11
原帖由 hinson1234 於 2009-9-4 08:11 PM 發表
日日都有500上- - 600都試過幾次@@

easy:smilie_:D4:
不過今日miss左一條:fire:
一星新手會員 #12
我爭係琴日拎左600分喳:smilie_:): 真係好難答:smile_13.gif:
二星初級會員 #13
face_l_18: 我600分左好多次
四星黃金會員 #14
你地咁勁既:face_l_17: 我得百幾分炸:smile_13.gif:
三星高級會員 #15
-_-..幾時有得玩咖/_\?
六星鑽石會員 #16
=o=其實答多幾次都知道@_@不過我都想要
一星新手會員 #17
我日日都600分啵 :victory: :victory:
二轉會員 #18
大陸有齊哂...
四星黃金會員 #19
係每晚8點半都有得玩架:ro07:
四星黃金會員 #20
原帖由 brian9213 於 2009-9-5 06:17 PM 發表

大陸有齊哂...

有咩網好推介~
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數