《命運之鑰》心得資料區

主題列表 登入
五星白金會員 #1
1~60 咒術c可以睇番之前個post http://ds1.2000fun.com/bbs/viewt ... ;extra=#pid61819245唔再貼了
e家煉獄既屬性點法:
力:唔點
體:去到需求3
敏:唔點
精:3(暫時)
智:7(暫時)
加點法:每兩lv各點智精各一
為左追求暴力智當然要高
而命中又唔少得 so智精各一
技能點法:
暗箭:9
吸血:9
御劍牆壁:9
暗影絕殺:7
痛苦:9
沉睡:1
轉位:2
護身刃:6
西洋劍:6
雙手分持:6
魔力再生:6
原因:暗箭9 同吸血9係主力輸出 但平時打怪暗箭3就夠 因為太哂mp 9lv係for戰場..
御劍:雖然細但輸出夠穩定 公式:900*(1+暗傷-暗防) (9lv) 副本/團練先好用 太用mp
暗影絕殺:7lv可以扣人地3個buff 點到9都一樣 點7就夠 雖然e招計力 但勝在冇吟唱 可接 暗箭-->絕殺--->暗箭 咁出 cd 15s..
痛苦9:一樣係主力輸出
沉陲:因為冇左變形而要點e招打戰場 sleep左佢 痛苦--> 88
轉位:副本 戰場 打怪都實用
護身刃,西洋劍同雙手:都係加攻的.
魔力再生:...唔使講吧
升lv方法:60~63可以去沙漠打怪..建議打仙人掌同沙虫 少血又蠢...出技次序:痛苦9--->暗箭3--->吸血9
64開始可以去神岩升:打翼龍 迅猛龍同金剛 為主..見到食人割錯布巡邏怪就掉頭走人吧..次序同上
附上本人技能 屬性點圖
圖同我講會有d出入 因為我未夠lv..

四星黃金會員 #2
★幾好啵@.@"
★點解沒人回GA ~~:smilie_:)3:
五星白金會員 #3
d人都.勁衰衰 睇文唔回文
四星黃金會員 #4
★睇文??..!
★睇到5043051 $-_-"想要炸:smile_13.gif:
五星白金會員 #5
極之強力反對點"魔力再生"
但你不是pvp...你只是升級...可以點的...哈哈!!
我玩狂王型(力智) 沒點過1級魔力再生...
64級job..
幻影9 = 2500(浮動
絕殺7 = 2500(浮動
闇箭9 = 7xx*5(浮動
痛苦9 = 打亞人每兩秒1080
48%闇攻=1338御劍

你呢??

五星白金會員 #6
原帖由 baronyan 於 09-9-28 03:40 PM 發表
極之強力反對"魔力再生"無需要點!
但你不是pvp...你只是升級...可以點的...哈哈!!
我玩狂王型(力智) 沒點過1級魔力再生...
64級job..
幻影9 = 2500(浮動
絕殺7 = 2500(浮動
闇箭9 = 7xx*5(浮動
痛苦9 = 打亞人 ...

用清楚你對大眼睇..
魔力再生咪6囉
本人係玩賢者型(智精) 有點過6級魔力再生
64級job
暗箭9= 8xx*5 穩定
絕殺e家1 唔講住
吸血9 =22xx~23xx
痛苦9=打亞人 11xx
御劍9 =14xx
四星黃金會員 #7
☆路

@.@
五星白金會員 #8
原帖由 hoho999666 於 09-9-28 05:43 PM 發表

用清楚你對大眼睇..
魔力再生咪6囉
本人係玩賢者型(智精) 有點過6級魔力再生
64級job
暗箭9= 8xx*5 穩定
絕殺e家1 唔講住
吸血9 =22xx~23xx
痛苦9=打亞人 11xx
御劍9 =14xx

唔係, 我打錯字SOR!!
你幾多闇攻打1400
五星白金會員 #9
原帖由 baronyan 於 09-9-28 07:34 PM 發表

唔係, 我打錯字SOR!!
你幾多闇攻打1400

我懷疑你有冇睇過篇野就回...
大大張圖..
五星白金會員 #10
睇5到你喲相-.-之前, 而家睇到=~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
四星黃金會員 #11
推丫推

============

發夢中xDD"
一星新手會員 #12
想問你能力值果度每升1LV加點既次序係點?THX..
五星白金會員 #13
原帖由 rb1kf6of2 於 09-9-29 08:35 PM 發表
想問你能力值果度每升1LV加點既次序係點?THX..

有冇睇過篇野...咪野左每兩lv一智一精= =
一星新手會員 #14
我緊係有睇過你打D野先至問你啦,,你除左精同智之外你仲有加體架麻,,
我冇睇錯呀呵@.@?你係又一開始加到體去到3丫之後先每2個LV加精智各一定體>精>智咁加到體3呢?
我係超級新手,,有錯請講
五星白金會員 #15
原帖由 rb1kf6of2 於 09-9-29 09:22 PM 發表
我緊係有睇過你打D野先至問你啦,,你除左精同智之外你仲有加體架麻,,
我冇睇錯呀呵@.@?你係又一開始加到體去到3丫之後先每2個LV加精智各一定體>精>智咁加到體3呢?
我係超級新手,,有錯請講

e家幾lv先 ...
未到煉獄睇番咒術c篇野
我有貼到
一星新手會員 #16
原帖由 hoho999666 於 09-9-30 07:00 AM 發表

e家幾lv先 ...
未到煉獄睇番咒術c篇野
我有貼到

本身玩舊SER升左5LV,但未清楚點加所以未加,之後D FD見出左個免升LV個SER叩我一齊轉
E家一開始就30LV,,之後上網睇到你個帖就問下你既次序係點...

同埋你話每2個LV加精智各一咁升,,但你精同智唔係應該差唔多一樣架咩=.=?
五星白金會員 #17
30lv就睇番咒術個post- -
一星新手會員 #18
原帖由 hoho999666 於 09-9-30 05:25 PM 發表
30lv就睇番咒術個post- -

其實你明唔明次序係咩-.-?不過算啦,冇野啦
+卜你個post

(加點法:每兩lv各點智精各一
為左追求暴力智當然要高
而命中又唔少得 so智精各一)你呢個意思係咪加到智7精3完左就照番每兩lv各點智精各一咁加?

五星白金會員 #19
原帖由 rb1kf6of2 於 09-9-30 06:15 PM 發表

其實你明唔明次序係咩-.-?不過算啦,冇野啦
+卜你個post

(加點法:每兩lv各點智精各一
為左追求暴力智當然要高
而命中又唔少得 so智精各一)你呢個意思係咪加到智7精3完左就照番每兩lv各點智精各一咁加?

d人理解能力低先唔明,.
緊係去到智7 精3 先每兩lv 智精各一..
四星黃金會員 #20
★我都吾明啵xD"
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數