《SD高達Online》影片貼圖區

主題列表 登入
版主 #1

本人只是業餘玩玩,高手們請手(口)下留情
請細心欣賞音樂(都是我細心選擇的BGM)
:smile_13.gif:

SDGO 獨角獸2號機報喪女妖作戰視頻 BY:富仔 BGM:ENE Daybreak
[utube]0K5_I7B8Yos[/utube]

SDGO DELTA PLUS作戰視頻 BY:富仔 BGM:実谷なな PURE FEELING  
[utube]jaF1AUgRADw[/utube]

SDGO TURN A高達作戰視頻 BY:富仔BGM:ルカルカ★ナイトフィーバー【実谷なな】
[utube]fjwLuMd4x3s[/utube]

SDGO X高達作戰視頻 BY:富仔 BGM:『Adam』を歌ってみた★実谷なな
[utube]grT5urd-ZDQ[/utube]

SDGO 白狼渣古作戰視頻BY:富仔 BGM:白い雪のプリンセスは★実谷なな
[utube]tebjovNvWYY[/utube]

SDGO 神龍高達(EW)作戰視頻 BY:富仔 BGM:『ダスト』を歌ってみた★実谷なな
[utube]IP9J-T9jaSc[/utube]

SDGO 剎帝利作戰視頻 BY:富仔 BGM:『鎖の少女』を歌ってみた★実谷なな
[utube]v12jWcmvIr0[/utube]

SDGO新安洲作戰視頻 BY:富仔 BGM:伊藤かな恵-君がいれば
[utube]yItAGweV0OQ[/utube]

SDGO 元祖高達(磁氣覆膜)作戰視頻 BY:富仔 BGM:実谷なな『キャットフード』
[utube]6L3fZosv8CI[/utube]

]SDGO 加萊佐作戰視頻 BY:富仔 BGM:美郷あき-僕らの自由
[utube]Sp1tGBLHcRE[/utube]

SDGO 維基納·基納作戰視頻 BY:富仔 BGM:MONKEY MAJIK-空はまるで
[utube]bQMmRAr5e8U[/utube]

SDGO 須助之男作戰視頻 BY:富仔 BGM:Fast Forward
[utube]Q_uKdLDWSO0[/utube]

SDGO 墜天使高達作戰視頻 BY:富仔 BGM:侵略ノススメ☆
[utube]wONcHpK27MA[/utube]

SDGO救世主高達作戰視頻 BY:富仔 BGM:『Es~dirty aspiration~』【実谷なな】
[utube]-ePO3girxVk[/utube]

SDGO光束叉元祖高達作戰視頻 BY:富仔 BGM:『藍と真』を歌ってみた★実谷なな
[utube]iXivf0UlWqU[/utube]

GN Arms Type-E 能天使作戰視頻 BY:富仔 BGM:実谷なな★パズル-を歌ってみた
[utube]F6YK_lpM2hg[/utube]

SDGO 主天使高達作戰視頻 BGM:実谷なな-愛のフラグ★ぜんぶ正規ルート
[utube]qnaVz2ItYhU[/utube]

SDGO M1異端作戰視頻 BY:富仔 BGM:初音未來-私之時間
[utube]bEXs1Yt4vog[/utube]

SDGO 翔翼型突擊高達作戰視頻 BY:富仔 BGM:初音未來-黑色女槍手
[utube]sfyPqesNhHc[/utube]

SDGO 自由高達作戰視頻 BY:富仔 BGM:初音未來-君の知らない物語
[utube]5ByU3_98oLc[/utube]

SDGO GP01作戰視頻(無必殺) BY:富仔 BGM:初音未來-寝·逃·げでリセット!全首
[utube]GvtW6F0MzcY[/utube]

SDGO GP01FB作戰視頻 BY:富仔 BGM:Just Be Friends(真人人聲版)
[utube]72FQvNjZiGM[/utube]

SDGO GP01作戰視頻 BY:富仔 BGM:初音未來-碧いうさぎ
[utube]lyr_ICGkmpU[/utube]

SDGO GP03S作戰視頻 BY:富仔 BGM:巡音- Just Be Friends
[utube]yjLBEINlAMY[/utube]

SDGO FAZZ作戰視頻 BY:富仔 BGM:初音未來-メルト(初音聲優原聲版)
[utube]MTOpQvAjFDM[/utube]

SDGO 異端高達紅色機作戰視頻 BY:富仔 BGM:初音未來-打不倒的空氣人
[utube]Xad1INbAsF0[/utube]

SDGO GOD GUNDAM作戰視頻 BY:富仔 BGM:龍珠GT OP
[utube]oj3TBhNXsOE[/utube]

SDGO 曹操高達作戰視頻 BY:富仔 BGM:真三一萬能俠主題曲-Heat
[utube]9OhqrTDBgx0[/utube]

SDGO 炮裝脈衝高達 BY:富仔 BGM:藤田咲(初音未來聲優)-Dear
[utube]lquRQsXrXrs[/utube]
SDGO SDGO亞特克‧德卡 作戰視頻:by SC朋也 (炮裝脈衝高達片同場)
[utube]NBroFSV7IHs[/utube]

SDGO 異端高達綠色機作戰視頻 BY:富仔 BGM:藤田咲-ロミオとシンデレラ
[utube]R80AqLphdYg[/utube]

SDGO 嫣紅突擊高達作戰視頻 BY:富仔 BGM:藤田咲(初音未來聲優)「初めての恋が終わる時」
[utube]Tlu11W7S_HE[/utube]

SDGO Z渣古作戰視頻 BY:富仔 BGM:初音未來-甩蔥歌
[utube]G_9ptepY-NU[/utube]

SDGO機動型脈衝高達作戰視頻 BY:富仔 BGM:合唱-鎖之少女
[utube]8wNMmjA0iwI[/utube]

SDGO 地獄死神高達作戰視頻 BY:富仔 BGM:同人-闇色アリス才(原唱:初音未來)
[utube]x7eUwuIXFa8[/utube]
SDGO 地獄死神高達作戰視頻2 BY:富仔 BGM:同人-闇色アリス才(原唱:初音未來)
[utube]T3w4VS49aTM[/utube]

SDGO 巨劍型脈衝高達作戰視頻 BY:富仔 BGM:【憂病】『magnet』
[utube]tTA7_-EO-ds[/utube]

SDGO NU GUNDAM作戰視頻 BY:富仔 BGM:初音未來-The secret garden
[utube]E5rsys6kIWg[/utube]

戰場不是一個人的地方:smilie_/):
現只有29套片,未來會繼續更新的:smilie_O_o:
不喜歡我的玩法也要喜歡我花心思選的歌喔:smilie_:)3:

八星無敵會員 #2
隻M1你加晒HP?
第2場總覺得系有好彩成份
自由那場點解無人追住你黎打,2個拳機唔打你:face_l_14:
GP01那場開頭我笑左個紅迷唔打你:face_l_14:

版主 #3
原帖由 tcs9030 於 09-10-7 07:42 PM 發表
隻M1你加晒HP?
第2場總覺得系有好彩成份
自由那場點解無人追住你黎打,2個拳機唔打你:face_l_14:

1.隻M1冇加過血=_=汗(應該話冇加點)
2.空西果段既話...其實係似住自己有修理機先咁玩=_=
3.因為我企得高,同埋成隊人守(加上之前部劍西比我格爆2命,所以呢場佢唔黎格我掛=_=)

八星無敵會員 #4
原帖由 sing~@@~ 於 09-10-7 07:45 PM 發表

1.隻M1冇加過血=_=汗(應該話冇加點)
2.都係傢~我唔明條友做乜唔斬我=_=
3.因為我企得高,同埋成隊人守(加上之前部劍西比我格爆2命,所以呢場佢唔黎格我掛=_=)

下次唔好拎好似GP01那場出黎,對面得2個識打個紅迷系新手個GP01走佬:face_l_14:
版主 #5
原帖由 tcs9030 於 09-10-7 07:53 PM 發表

下次唔好拎好似GP01那場出黎,對面得2個識打個紅迷系新手個GP01走佬:face_l_14:

哈哈~係啊~(岩岩以為你話第2套係GP01)
果段片係香港拍
D人都好似新玩~
所以都係咁~
其他3套都係台服高頻拍的:band:
(配返首歌個名丫佢地兩個)

六星鑽石會員 #6
基本上敵方是菜鳥一群,你是在高頻拍的???

GP01那個真的無話可說,敵人連戰鬥也不懂,看得出敵人害怕到連攻擊也不出

說話樓主應該是爆種型(要熱身)的人﹣﹣氣力130上爆種(大誤!!!巴!!!

中期才開始打好的,各方面也很好,不過為什麼射擊一時隼一時不隼呀==???

樓主雖一沒的是即時判斷的能力和反應不夠快,應快打一些克人屬性的機體(飛西那面第二次見布機重武裝正面攻來時54了,返而追GOD GUNDAM==

說話樓主沒跟FD∕團友打?雖然打得不叫散,但不多見有團體合作

補充:樓主應多用豆和省束的轉換,豆能煩人,命中也比省束高,會令人有巨大的壓力,追殺時應多用豆

版主 #7
原帖由 hokaki2006 於 09-10-7 10:31 PM 發表
基本上敵方是菜鳥一群,你是在高頻拍的???

GP01那個真的無話可說,敵人連戰鬥也不懂,看得出敵人害怕到連攻擊也不出

說話樓主應該是爆種型(要熱身)的人﹣﹣氣力130上爆種(大誤!!!巴!!!

...

真的是在高頻拍的~.~(我士官長軍楷有經)
而且只是是但玩
你說的沒錯是街人團黎~
其他隊友唔識的~:smilie_O_o:
四星黃金會員 #8
正係睇左m1迷網,飛西女同gp-01前半段
m1:成場完全無用bb彈,射光槍又經常唔中,中近距離戰應多用bb彈攻擊,打法太硬
飛西:真係要改下用bb彈,如果係其他光槍機,你咁打法,光槍好快就彈切
gp-01:部紅迷真係吹哂漲,同埋我冇睇哂段片,標題既無必殺係咪指你冇開過必殺?個含意會唔會有點兒那個
一星新手會員 #9
我主玩空西.就講下空西.
吾識走位.靠回血機.同對手近既時候,應該轉bb彈.2技,太慢啦.最緊要跟屬性打.
只係有話直說及比意見.by:kaiho
版主 #10
原帖由 kaiho 於 09-10-8 07:04 PM 發表
我主玩空西.就講下空西.
吾識走位.靠回血機.同對手近既時候,應該轉bb彈.2技,太慢啦.最緊要跟屬性打.
只係有話直說及比意見.by:kaiho

我只是是但玩~.~
我老實玩果時用槍近距都中~
跟據我正常玩的話用2武扣血快過3武
另外有快填子彈數不是一個問題:smilie_O_o:
二轉會員 #11
原帖由 sing~@@~ 於 09-10-9 02:59 AM 發表

我只是是但玩~.~
我老實玩果時用槍近距都中~
跟據我正常玩的話用2武扣血快過3武
另外有快填子彈數不是一個問題:smilie_O_o:

你拍得片上泥就唔可以話「我只是是但玩~.~」而回避技術問題

以小弟所見所知所睇
眾高手門近戰時都會火神炮
敢問一句閣下2武(光槍)的命中率在近距離會大會大過3武(火神)??
正常人都會用3武
命中率大攻擊力不是集中一下過
就算MISS左幾粒都唔洗驚

茶實我之前回過你一次POST
已經講過走位問題
你就答我D好似好GA答案
我睇完都唔想理你

不過今次見你可以咁答火神真系忍唔住
大哥你系「試版」泥嫁
對自己行為負D責任好冇!?
拍條片上泥就一定會有人指指點點
人人都會有出錯位只系多與小問題
人地指出唔系想笑死你
只系幫手搵出改善方法
而你畀我慼覺就系要自己永遠都系高上的位置囉

唔鐘意我講GA野大可以隻抽返埸
自問成個星期冇咩點玩技術退步哂
七星元老會員 #12
原帖由 誠ChuN〃 於 09-10-9 08:59 AM 發表

以小弟所見所知所睇
敢問一句閣下2武(光槍)的命中率在近距離會大會大過3武(火神)??
正常人都會用3武
命中率大攻擊力 ...

咁唔好講LA 隻抽LAface_l_18: face_l_18:
版主 #13
原帖由 誠ChuN〃 於 09-10-9 08:59 AM 發表

以小弟所見所知所睇
正常人都會用3武
命中率大攻擊力 ...

老實說提出隻秋要求的好幼稚~.~
我玩的是4V4就是互相合作每人一個位置的
單挑勁玩4V4時只會變成炮灰~.~"
只是玩遊戲,不必那麼認真扯火
遊戲的存在是為了讓人快樂,不是互相鬥爭:D2
是但玩數據=共開57槍 擊中36槍 MISS 21槍命中率=63.1578947366%

版主 #14
原帖由 showtime2 於 09-10-8 05:05 PM 發表
正係睇左m1迷網,飛西女同gp-01前半段
m1:成場完全無用bb彈,射光槍又經常唔中,中近距離戰應多用bb彈攻擊,打法太硬
飛西:真係要改下用bb彈,如果係其他光槍機,你咁打法,光槍好快就彈切
gp-01:部紅迷真係吹哂漲,同埋我 ...

M1果場你點睇唔到我冇用3武~.~"
部重炮手比我用頭炮掃爆傢啵....
可能我拍得唔好...你地都冇心機睇
始終都係多人玩拳~.~
版主 #15
鑑於港服的朋友們都紛紛說明空西3武比2武扣的快
本人親自做了個試驗
就是分別用2武同3武打5秒時間
下圖為得出的結論
左邊是頭炮(3武)右邊是光槍(2武)

另外想看高手請找大陸ACE軍團的比較好
五星白金會員 #16
上左咁耐sd版...而家先知你都有玩= ="
版主 #17
原帖由 mo仔§ 於 09-10-24 01:49 PM 發表
上左咁耐sd版...而家先知你都有玩= ="

=_=
因為我好小係度發言...
好多中學生性格都好似小學生咁:smilie_O_o:
不過唔緊要~有你黎支持初音d歌已經夠了:D2
二轉會員 #18
空西太靠回血機了...........
三星高級會員 #19
ADD oil:victory:
版主 #20
更新
SDGO GOD GUNDAM作戰視頻 BY:富仔 BGM:龍珠GT OP
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數