《魔物獵人Frontier》獵團區

主題列表 登入
五星白金會員 #1
內有大量本團 團練影片,
可先了解本團生態.
http://www.youtube.com/user/UnaNancy0wen

〔招募對象〕
*付費玩家
*有一定經驗,玩過MH系列,熟識基本操作以及遊戲流程
*打算定居,唔會半途而廢
*認真睇過本文,了解其內容者

〔本團方針〕
*不歡迎入團後長期在外組野團之玩家,本團有集中分流玩,組隊目標以團友/同盟團友優先
*本團最常見為一人一任,4人組隊後,每人有1次話事權開任.開完自己既任務之後另外3場要幫人解任
*一人一任既目的係當隊友各有須既時候,可以互相幫助,效率雖然較連刷慢,但係總好過全團人都出去組野團,無左獵團既意思.
*本團已經升滿等級,無須掛網儲分
*本團已齊所有獵團豬技能,包括豬豬報酬術(提升小量報酬機率)

〔出沒地區〕
*豬豬伺服器
*自由區b06-08
〔加入方法〕
有意加入者請寄信或留言給本人說明來意
請提供閣下之上線時間,目前HR,角色名字
等詳細資料.

〔踢除條件〕
*入左團唔出聲,唔同自己人組隊,入左等於無入既人
*無任何事前通知下,離線超過7日,無任何聯洛方法,而且無任何跡像話比我知你仲會玩(離線時間依系統記錄為準)
*任何團員皆有權自行離開本團,無須任何理由或申請.

〔上線時間分佈〕
                    (中午12點 ~ 晚上12點)

(深夜12點~中午12點)
上圖為本團團友生態表.
(最多)藍>綠>黃>紅>黑(最少)

四星黃金會員 #2
SUPPORT@_@
暴局『熊』等待你的回覆
二轉會員 #3
其實點解佢一開始要整個團比新手呢
退左又要等10日...最唔明白點解我做左考試任退左都仲要等
四星黃金會員 #4
我退左新手團先知原來咁要等10日先可以加過第2團....

><"10日cb都就完...唯有等ob吧
五星白金會員 #5
目前申請入團方面 好似出左問題,有人可以正常加入,但係又有人申請唔到
有意公測後加入而且打算長玩既玩家,歡迎+我msn或寄信比我,到時作通訊之用.
五星白金會員 #6
原帖由 靚仔格鬥士 於 09-10-10 03:49 AM 發表
我退左新手團先知原來咁要等10日先可以加過第2團....
>

已經加入左..真係唔太清楚佢要咩條件@_@
四星黃金會員 #7
唔怪得知入極都入唔到人地果d獵團(成日出一句話咩野,你現在無法創立獵團/加入獵團)..攪到on居居日日要搵野團升hr同埋打材料..
id: 豈几示申
HR 22
武器 : 麻片手劍
如各位有興趣打鋼龍(風翔龍)的話 缺人可以找我@_@ (我要打古龍血丫~~~~~~~)
六星鑽石會員 #8
紫=3=..........我係long
五星白金會員 #9
原帖由 long0362408 於 09-10-10 06:54 PM 發表
紫=3=..........我係long

一掌打死你( ゚ A゚)ノ☆( #)д`)
五星白金會員 #10
取自哈哈姆特..
作 者 ◆ 第7篇 :RE:【獵團招生】那一年貓車的時光 獵團徵人  0 人GP  我推   收藏
t99750123
你要是不能入團可能是你沒有領畢業證書
要到HR10之後 打完官方盾蟹
然後要去一開始的獵團房
找新手指導員 跟他領畢業證書
他就會把你踢出新手獵團
這樣就可以去入別人的獵團囉
如果沒有領的話 我也不知道怎辦0.0
好像要先退團 不過要等30天的樣子
四星黃金會員 #11
幫下團推返上去先~~~

希望ob會多d人加入-0-
三星高級會員 #12
ID名:古利文天
      本團後備打雜,線上有問題找不到會長的話,可以先找我,我會反映,也會幫忙
如果你對野團感到無奈,或對半天無言語交流的公會感到害怕,
歡迎你和你的親朋戚友OB時加入我們,如果你現在(CB)已經是會員,
又希望留下的話,請留言,或在線上寄信給我們,可能會優先處理

二星初級會員 #13
請問有沒有具體例子可以講下
關於長上線的理想要求
例如你地既理想係會員可以一個星期上10個鐘or兩個星期上30個鐘之類

始終如果自己可以搵到個獵團
d會員係差唔多進度
可以易d有交流吧

五星白金會員 #14
原帖由 cyin2009 於 09-10-17 01:04 AM 發表
請問有沒有具體例子可以講下
關於長上線的理想要求
例如你地既理想係會員可以一個星期上10個鐘or兩個星期上30個鐘之類

始終如果自己可以搵到個獵團
d會員係差唔多進度
可以易d有交流吧

首先我唔會硬性要求會員上線時間,始終打機唔係返工,唔會定一星期幾個鐘,
本團要求既理想對象係自發性地上線,即係團員本身對遊戲有一定興趣.
我個人每日平均會上6~7小時左右,年中無休,可供參考..

另外你所講既"進度"同"交流"
我希望HR較高,又或者上線時間較長既團友,空閒時間可以向下幫進度較慢既團友升級同組隊
特別係官方任務方面,必須優先幫團友解決.

本團最重要既要求係"交流",組隊優先對象必須係團友或同盟團.
假設上線人數只有3人,可以先組隊+1外人
待第4人上線,完結該場之後,優先與團友組隊.較後上線既團友,優先用獵團頻(或同盟頻)查詢有無隊伍缺人,如果隊伍全滿先去組野團.
以上係2年前日服既經營方式.
台服公測後會正式招募喜歡交流,可互相幫助,唔鐘意每日都組野團打完就散既玩家.

二星初級會員 #15
原帖由 紫  於 09-10-17 09:25 AM 發表

首先我唔會硬性要求會員上線時間,始終打機唔係返工,唔會定一星期幾個鐘,
本團要求既理想對象係自發性地上線,即係團員本身對遊戲有一定興趣.
我個人每日平均會上6~7小時左右,年中無休,可供參考..

另外你所講既 ...

支持:smilie_:10:
一星新手會員 #16
仲有無位入團啊?
五星白金會員 #17
原帖由 rxx8 於 09-10-18 01:31 AM 發表
仲有無位入團啊?

封測團唔打算再收人
公測先會正式收
三星高級會員 #18
原帖由 紫  於 09-10-18 06:42 AM 發表

封測團唔打算再收人
公測先會正式收

嗯(推上去)
版主 #19
cb完左喇~
一齊期待ob既來臨啦~
可能到時我唔夠你地快問post:smilie_O_o: :smilie_O_o:
五星白金會員 #20
原帖由 sing~@@~ 於 09-10-23 12:08 AM 發表
cb完左喇~
一齊期待ob既來臨啦~
可能到時我唔夠你地快問post:smilie_O_o: :smilie_O_o:

ob前記得約定ser先:ro01:
我實會係ob第一日開post:smilie_/):
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數