《命運之鑰》心得資料區

主題列表 登入
四星黃金會員 #1
力量 需求6
體質 需求1
敏捷 需求6
精神 需求6
智力 需求1
體質或敏捷可以互換 想練血多的也沒關係

技能

崩拳                                    (範圍必點)                                                                  9
昇龍拳                             (救人或自補用必點)                                                          2
滅極                                     (1跟9傷害沒差多少 魔力差很多 練功1就夠)                     9
格鬥熟練度                             (增加攻擊和防禦必點)                                                 9
戰槌熟練度                             (增加攻擊 沒增加補血 還是要必點)                                9
回覆術                              (練功自補用 很重要必點)                                                  9                        
治癒術   (團練和單練用 可點滿或不點 體型不推薦因為不易施法)                                    8               
復活        (不一定要學 但是我是建議要有 團練和副本都用的到)                                     1
翅膀        (範圍必點也是團練用 單練2就夠)                                                               2/3
魔力再生        (有錢可以不要點省很多點 沒錢必滿)                                                     6
迴避強化        (練敏捷型必滿 體型不用點)                                                                 6
極魂        (加功速跟迴避 托怪用敏捷型必滿 體型不用點)                                              3
倍化        (體質型專用 增強防禦和攻擊 體質必滿 敏捷可點當打手用)                              3
生命強化        (必滿團練 單練都用的到)                                                                   滿!
精確強化        (體型和敏型3就夠)                                                                           3
弱點偵測        (體型必滿 敏型有點精確也可點滿)                                                       FULL!

希望官方盡快將佢改勁d !!!

六星鑽石會員 #2
聖武冇咩人玩,冇咩地城會受佢
四星黃金會員 #3
原帖由 啊諺 於 09-10-27 06:41 PM 發表
聖武冇咩人玩,冇咩地城會受佢

依個唔一定..

起碼我有人組先

唔好唔要聖堂@@"

同埋我想講而家滅寂一定要升9

因為已經改左做範圍固攻3400

極魂
倍化   
弱點偵測  

依3個我覺得簡1/2樣點住先好d

例: 拉怪開極魂 清時開倍化/弱點

到高lv先點返

因為要點滅寂9 60lv時係唔會夠點點晒3樣

仲有一個重點 依3樣同時間只可以開一樣

p.s. 唔該樓主加返轉貼
       如果你係果個原貼者的可以無視我:smilie_O_o:

四星黃金會員 #4
@@
多原來係咁~~
等我改一改先...THX
四星黃金會員 #5
不過好多聖武都係因為都試下玩倍化
重有點解你會有人組GA @@?
四星黃金會員 #6
推推推上黎~~~唔好放棄聖武呀~~~
四星黃金會員 #7
我而家諗住試主補副打型@@"

崩9滅9

小回9 大回9 復回1 天翼3 守天6 強化生命?

力精 / 敏精

比下意見@@"
四星黃金會員 #8
原帖由 *MING* 於 09-10-30 06:52 PM 發表
我而家諗住試主補副打型@@"

崩9滅9

小回9 大回9 復回1 天翼3 守天6 強化生命?

力精 / 敏精

比下意見@@"

我覺得既然聖堂武者咩都唔精,咩都唔勁....重要玩分身...可能會變得更+無人組你...
我建議你不如玩力+體...
一來都可以變成一個打手...2來你打戰埸都會變得勁.....純粹個人意見...不喜勿插
四星黃金會員 #9
原帖由 stevenchu01 於 09-10-31 12:45 PM 發表

我覺得既然聖堂武者咩都唔精,咩都唔勁....重要玩分身...可能會變得更+無人組你...
我建議你不如玩力+體...
一來都可以變成一個打手...2來你打戰埸都會變得勁.....純粹個人意見...不喜勿插

我就係而家玩力體一套霸王裝

但係打唔打得多 補又補唔多

我重點左再上黎講返得唔得

力精應該係副本/團型

單升唔到
一星新手會員 #10
力敏-.-..
戰場2下ko 比我
敏如果唔係加高真係唔好加
因為冇乜用..

我霸王 成套 8100血 2000魔 未buff
崩2200 滅 3400
我又唔覺得好廢...

武者係幾頭唔到岸 不過你會識到好多人
同埋玩冷職有一種魅力!:o)
四星黃金會員 #11
原帖由 小璃x 於 09-10-31 05:19 PM 發表

我又唔覺得好廢...

我想知你幾力幾敏@@?
四星黃金會員 #12
原帖由 小璃x 於 09-10-31 05:19 PM 發表
力敏-.-..
戰場2下ko 比我
敏如果唔係加高真係唔好加
因為冇乜用..

我又唔覺得好廢...

武者係幾頭唔到岸 不過你會識到好多人
同埋玩冷職有一種魅力!:o ...

小璃我係黑星呀其實--

我想轉力精係因為我想雙開 魔鎧坦 聖堂補+打 咁自己升@@

你知我唔玩戰場嫁-3-"

其實趨如果咁樣加應該唔會點影響到d攻

因為我只係將之前加落 體的點 轉加落 精 到

而唔係影響 力 加多少

但唔知work唔work...

一星新手會員 #13
星仔@o@
力精體好d如果係咁..
力唔洗高..因為其實都係靠滅9
精力體都得..如果唔加體就冇左武者個意義啦我覺得
如果咁 你小回大回 生9 翼2 魔4 天使5/9 要升wo@@
做一隻有攻擊技既牧 走依個路線唔錯!..
你升埋團技複活 可以做副牧!! 有人組!!:smile_30.gif:
四星黃金會員 #14
原帖由 小璃x 於 09-11-6 08:58 PM 發表
星仔@o@
力精體好d如果係咁..
力唔洗高..因為其實都係靠滅9
精力體都得..如果唔加體就冇左武者個意義啦我覺得
如果咁 你小回大回 生9 翼2 魔4 天使5/9 要升wo@@
做一隻有攻擊技既牧 走依個路線唔錯!..
你升埋團 ...

岩岩重點左同換左一整套65lv裝

2件靈能2件霸王

99力
50體
80精

唔加所有buff:
攻擊 553
防禦 2648

只有倍化:
攻擊720
防禦 3360

只有守天6:
攻擊 573
防禦 3200

倍化+守天6:
攻擊 743
防禦 3952

攻擊力感覺上低左..
但應該唔會
因為力量同之前差小小而已
小回450左右
大回未學

重技要下個星期先有-3-"
到時再分享
一星新手會員 #15
個人覺得精係冇用- -
四星黃金會員 #16
原帖由 vicome 於 09-11-8 03:45 PM 發表
個人覺得精係冇用- -

原因呢?
四星黃金會員 #17
其實樓主你點加點嫁@_@"?
一星新手會員 #18
原帖由 vicome 於 09-11-8 03:45 PM 發表
個人覺得精係冇用- -

精神係必需的!!

原因 :
1) MP上限 3種狀態技 15MP/3秒 .. 滅9=180MP
2) 加續戰力 ->點回複術 回複睇自身精神 咁當然一定要有回血技 如果唔係你點單練?
     MP回 HP又要回 又冇得保命 加左起碼可以幫人補血

唔加精神=唔學回複 = 冇用既武者
一星新手會員 #19
原帖由 小璃x 於 09-11-9 09:45 PM 發表

精神係必需的!!

原因 :
1) MP上限 3種狀態技 15MP/3秒 .. 滅9=180MP
2) 加續戰力 ->點回複術 回複睇自身精神 咁當然一定要有回血技 如果唔係你點單練?
     MP回 HP又要回 又冇得保命 加左起碼可以幫人 ...

可能個人方法唔同 MP解決方法 我選擇拍水 拍湯 我回避有140 雖然冇點精 拎64藍鎚 回復5補2XX已經夠哂
精神可能有用 但唔係必需 而且咁樣唔代表係冇用既武者 OK?

四星黃金會員 #20
原帖由 vicome 於 09-11-12 02:15 PM 發表

可能個人方法唔同 MP解決方法 我選擇拍水 拍湯 我回避有140 雖然冇點精 拎64藍鎚 回復5補2XX已經夠哂
精神可能有用 但唔係必需 而且咁樣唔代表係冇用既武者 OK?

你這樣的聖堂這叫"武憎"嗎?
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數