《東遊記》心得攻略區

主題列表 登入
二轉會員 #1
劍士這個職業的技能分為兩種【武術Z】和【法術X】,

簡單來說Z攻擊畫面呈現橙色

簡單來說X攻擊畫面呈現藍色

Z與X的連續技按法各有不同,依照玩家喜好決定你未來的路線。

如果你擅長使用Z來當連續技,妳的技能配點必須學習【武術】。
如果你擅長使用X來當連續技,妳的技能配點必須學習【法術】。

不管劍士你走什麼路線,再技能學習當中必須先學習被動技能為主、主動技能為輔!

劍士出生就有【穿雲劍法LV1】&【玄牝劍法LV1】提共玩家使用。

武術點法1-20級【39點】
1級【真武禦甲LV1】2級【橫掃千軍LV1】
3級【真武禦甲LV2】4級【橫掃千軍LV2】
5級【真武禦甲LV3】6級【橫掃千軍LV3】
7級【玄牝劍法LV2】8級【猛虎破柙LV1】
9級【元息術LV1】10級【元息術LV2】
11級【元息術LV3】12級【無】剩2點技能點
13級【猛虎破柙LV2】14級【猛虎破柙LV3】
15級【元神護體LV1+元神護體LV2】16級【元神護體LV3】
17級【無】18級【靈神吐信LV1】
19級【靈神吐信LV2】20級轉職

1.技能【橫掃千軍】實用度大於【玄牝劍法】所以這樣的點法練公比較快!
2.9級之後點技能【元息術】是因為這時候怪物開始打人很痛,增加血量增加生存率!
3.15級以後點【元神護體】是因為後面的怪物已經會魔法攻擊囉!

希望這篇文章能幫助各位。

註:技能點法【X】仿【Z】點法路線

轉自巴哈
三星高級會員 #2
我會學哂【武術Z】 @@ 劍太廢了(這是真的) = =
二轉會員 #3
原帖由 msn525 於 7-11-2009 00:37 發表
我會學哂【武術Z】 @@ 劍太廢了(這是真的) = =

我覺得z最勁=.="技能z威力最大!而且連技都係z威力最高!沖x+沖跳zzzz = =扣最多!
但問題-.-""連技好高難度= =""""
三星高級會員 #4
@@ 版主...現在開左轉職嫁啦???
二轉會員 #5
原帖由 水芸 於 09-11-7 12:20 PM 發表
@@ 版主...現在開左轉職嫁啦???

一直都開左嫁= ="
cb個時都係開
如果唔係我點玩力弓=口=
五星白金會員 #6
我雖然冇參考過你講既方法+點
但我發現自己既加點方法同你轉果個係一模一樣==

問題係e家d人仲keep住起桃花.仲未大量湧入第二個map...好難搵team沖關囉.....
二星初級會員 #7
法術呢\,/
:smilie_/(:

二轉會員 #8
原帖由 jackpkpk 於 09-11-11 09:00 PM 發表
法術呢\,/
:smilie_/(:

法術 只要將佢個攻擊技 同埋附助技學返 魔法個邊就得
二星初級會員 #9
原帖由 再次一遊 於 09-11-11 10:27 PM 發表

法術 只要將佢個攻擊技 同埋附助技學返 魔法個邊就得

咁................
轉職搵邊乜水??????
二轉會員 #10
原帖由 jackpkpk 於 09-11-15 12:53 PM 發表

咁................
轉職搵邊乜水??????

統一的
找何仙姑
二星初級會員 #11
我想問武術型法師2轉玩咩職好..
回到最頂傳統版

選擇頁數