魔物獵人Frontier(MHF)

主題列表 登入
一星新手會員 #21
原帖由 7458 於 10-1-9 07:14 AM 發表
但係我插左個ps3手制之後, 禁左個ps制, 佢個4個燈仔係度閃閃下, 都係detect唔到個手制

你應該用 64bit Windows7?  (32Bit Windows 係好易安,咩都唔使 set,但XP可能有 D HID KEYBORAD Driver 係會搵唔到)

1. 如果係就要係開機後禁 F8 入Advanced Options之後簡 Disable Driver Signature Enforcement  入 windows
2. 再安多次 Install MotioninJoy driver (一定要 right kick Run as administrator) 如果你停用左 UAC 就可以唔使 Run as administrator
3. 再 reboot 再用 1. 方法入 windows 就應該用到
4. 唔想下下禁 F8 入 Windows  就要睇睇而個網 (英文)    (我已經試果係得)  (64BIT Windows 先要睇 or 用)
http://passsy.wordpress.com/2009 ... ithout-pressing-f8/

四星黃金會員 #22
原帖由 jimmywatson 於 10-1-13 03:30 AM 發表

你應該用 64bit Windows7?  (32Bit Windows 係好易安,咩都唔使 set,但XP可能有 D HID KEYBORAD Driver 係會搵唔到)

1. 如果係就要係開機後禁 F8 入Advanced Options之後簡 Disable Driver Signature Enfor ...

我用xp嫁喎~
一星新手會員 #23
原帖由 ming2007 於 10-1-13 11:45 AM 發表

我用xp嫁喎~

你見唔見裝置管理員入面有無 ? or ! 出現?
四星黃金會員 #24
原帖由 jimmywatson 於 10-1-13 02:09 PM 發表

你見唔見裝置管理員入面有無 ? or ! 出現?

我裝完個程式有佢個名呀....卓謙
一星新手會員 #25
原帖由 ming2007 於 10-1-13 02:44 PM 發表

我裝完個程式有佢個名呀....卓謙

我覺得你認錯人了:smile_13.gif: :smile_13.gif:
四星黃金會員 #26
原帖由 jimmywatson 於 10-1-13 04:56 PM 發表

我覺得你認錯人了:smile_13.gif: :smile_13.gif:

扮晒野!!!
四星黃金會員 #27
請問知唔知點樣set可以唔駛用usb玩ps3手掣?例如裝d咩可以令個bluetooth接收器收到..thx...
五星白金會員 #28
有冇64BIT版??:ro01:
四星黃金會員 #29
XBOX 手制...果到我dl唔到ga....?
二星初級會員 #30
我想問下.. 我用XBOX360既手制..但是我想SET依家用緊果個視點十字制...想SET係磨故果度請問得唔得咖...得既話指教下
一星新手會員 #31
打開motioninjoy 選用 Analog Gamepad 1(POV,joysticks) 或其他

我係開唔到motioninjoy
一開佢有話我(應用程式正常初始亂終(0xc0000135)失敗。)
一星新手會員 #32
執行MotioninJoy,出現(無法啟動這個應用程式 因為應用程式的設定不正確)
如何解決?THX
一星新手會員 #33
XBOX 無線手掣係唔係一定要買無線接收器先可以在電腦玩到?
我試過用同步充電套件, 電腦可以DETECT到
但係MHFO 用唔到
二星初級會員 #34
很仔細的文章讓我了解不少
三星高級會員 #35
我駁到
都用到
但係我發現右邊香菇好似有問題
應該要點樣設定?
好似直情郁唔到
上一頁
回到最頂傳統版