《AIKA》資料區

主題列表 登入
一星新手會員 #21
原帖由 奶皇包-大公子 於 10-1-16 12:30 PM 發表
精神集中唔點??
佢加十幾廿點命中喎
唔知點解我命中有63...招高角打怪成日MISS:ro10:

隱身....點到5級係用黎過守衛的...要移速裝既話我寧可選擇暴擊/命中/技攻裝...對狙擊比較實用

牽制我點到5級剛好扣24速 ...

這招的確不值得投資
太浪費技點了-.-"
而且沒太實際的作用
把這些技點 投資在高角 榴彈砲 等等
化算好多=V=
四星黃金會員 #22
回#17
的確
暴擊果陣最高係見過2千4(神匠48+7 only)
晒唔晒點就有唔同睇法ge= =
宜家都開始升返招榴彈....有點的話-.-

我ge配點係-.-
定時1
牽制10
高角11
隱身1
精確10
暴擊力量7
榴彈3
先發1
貫穿1
刺槍1
精密3

其實精密可以1v就夠...果2點配返去榴彈都得...
不過...算了~_~...宜家都唔差
想知牽制10ge效果係點...去伐木場打果隻混沌瑪戈試下...都係有牽制10效果(48狙裝...+9 48槍look果隻)
一星新手會員 #23
原帖由 koion 於 10-1-16 02:40 PM 發表
回#17
的確
暴擊果陣最高係見過2千4(神匠48+7 only)
晒唔晒點就有唔同睇法ge= =
宜家都開始升返招榴彈....有點的話-.-

我ge配點係-.-
定時1
牽制10
高角11
隱身1
精確10
暴擊力量7
榴彈3
先發1
貫穿 ...

首先多謝C兄你分享左牽制10級既狙手既點法*V*
其實我認為你拎走精密果2點
可以試下點1級毒彈
單練國戰副本都好好用
國戰減治療量
單練可以牽制之後再毒
副本可以增加殺怪速度
1級既毒彈只係用你76MP-.-
但係就可以不斷CD完又用=]
不過用毒彈記住開精確
會勁好多
而且毒彈已經被AIKA改勁左
由每2秒扣一次 到而家1秒扣一次
點1就已經好抵玩 我而家打怪一下扣200以上 6秒就係200X6=1200
等於你普攻隻怪2 3槍 真係好好用
你可以試試
有D咩新既發現同心得記得番泥同我講WOR =DD

五星白金會員 #24
定時1
牽制5
高角12
隱身5
精確10
毒彈1
暴擊力量8
榴彈1
先發1
貫穿1
刺槍1
精密3
白彈1

留1技點等52時點 精密 同 精確

ps 我lv51
狙既定向主要都係單體殺人
所以榴彈1就夠,主要用黎封技
隱5就個人喜好,方便偷襲,逃走
夠快可以避開ec招解隱
仲有對住D隱1既狙手就更加易殺到佢地
因為隱5時間長過隱1 lol
一星新手會員 #25
原帖由 火之界 於 10-1-16 10:00 PM 發表
定時1
牽制5
高角12
隱身5
精確10
毒彈1
暴擊力量8
榴彈1
先發1
貫穿1
刺槍1
精密3
白彈1

留1技點等52時點 精密 同 精確

ps 我lv51
狙既定向主要都係單體殺人
所以榴彈1就夠,主要用黎封技
隱5 ...

見到你既配點..
很怨念
很想快點升上51
多謝你的分享
我接下來囉XD
隱身點5我個人認為有點太多了
感覺很浪費
把榴彈砲點滿
輸出很高的
我點滿了
國戰都一堆2000以上-.-
五星白金會員 #26
原帖由 brianwyk 於 10-1-19 11:29 PM 發表

見到你既配點..
很怨念
很想快點升上51
多謝你的分享
我接下來囉XD
隱身點5我個人認為有點太多了
感覺很浪費
把榴彈砲點滿
輸出很高的
我點滿了
國戰都一堆2000以上-.-

因為我覺得狙係玩遊擊戰用
升隱可以增加機動性
沖副本,走人,突襲方面都易好多
其實,仲有一個原因令我點5
話說當我仲係2x果時,係艾洞比一隻狙殺左
而我輸既理由就係唔夠佢隱得耐Q口Q (我果時點隱1)
所以我就去左點隱5啦haha
明明扣靜佢少少血~_~
比佢隱到
咁我就跟住隱啦
點知我現身先過佢
咁我就比佢先發殺左啦~_~
好傷自尊>__<所以我一定要點5@@

我點留彈1都爆到千2
升爆左都唔係加好多傷害

國戰時我主要都係殺ec
所以高角就夠用
有時係高台位用精射一下秒隻ec真係好爽lol
我覺得狙就應該專注係佢強項(單體攻擊同遊擊性)
飯圍技留返比法C放啦XDDDD

仲有當你見到一大班人過緊黎仲唔走@__@
所以留彈比較少用,多數都係練功時用
狙1on1就勁~_~
1on2就.....lol
一星新手會員 #27
原帖由 火之界 於 10-1-20 05:23 AM 發表

因為我覺得狙係玩遊擊戰用
升隱可以增加機動性
沖副本,走人,突襲方面都易好多
其實,仲有一個原因令我點5
話說當我仲係2x果時,係艾洞比一隻狙殺左
而我輸既理由就係唔夠佢隱得耐Q口Q (我果時點隱1)
所以 ...

原來C兄你有D咁慘痛既經歷...
唔怪之得你係都要點5
等我試下跟C兄你既配點先
睇下好唔好用再番泥話你知=]]

狙擊真係得1 ON 1勁
1ON2就收哂皮~_~"
一星新手會員 #28
我ge點法:
定時1,洗唔甩..
高射12
隱身1(同意樓主見解,好多時反而慢慢行會冇人知你係邊...)
精確10
毒彈1
.........鷹眼9(你地可能覺得cd耐冇咩用,唔計國戰只計打副本,單練我一身平民裝暴擊都上到40+,命中85.扣左用緊ge1分鐘,cd都得返1分鐘)
暴擊8
榴彈1
先發1
終結1
貫穿1
刺槍1
精密3
白彈1

p.s.我都係51,仲有1點留52用,到52都係加精密同精確
二星初級會員 #29
:dump: 59技的確令人死於不明不白
而且會重置隱身:love2:
但是被範圍掃到就現身了

:victory: 我也是玩狙的
四星黃金會員 #30
文敵@@
小雞雞字.我都諗緊50重點
個人覺得榴彈無乜用.我少打國戰.主要自己1個去殺人
打算點1.要佢個效果only
點多d落終結目標.同慢
應該單挑會幾爽
一星新手會員 #31
原帖由 beckham19946 於 10-2-9 10:40 PM 發表
文敵@@
小雞雞字.我都諗緊50重點
個人覺得榴彈無乜用.我少打國戰.主要自己1個去殺人
打算點1.要佢個效果only
點多d落終結目標.同慢
應該單挑會幾爽

小雞>"<
多謝你泥支持ME
榴彈砲真係睇你玩單定係群體
我國戰炸一堆人
暴擊一下殺4件@@
四星黃金會員 #32
原帖由 brianwyk 於 10-2-11 07:36 PM 發表

小雞>"<
多謝你泥支持ME
榴彈砲真係睇你玩單定係群體
我國戰炸一堆人
暴擊一下殺4件@@

DISPLAY卡廢呀..
打國戰太LAG:face_l_07:
一星新手會員 #33
牽制射擊點一有幾多  我見我個fd玩都係點1  我都被佢慢好耐
同埋榴彈砲好似真係無咩用
打國戰一下一隻唔係仲好(用高角)
就算唔死仲有白彈補
唔怕打唔死
一星新手會員 #34
原帖由 七月七日晴 於 10-2-28 01:07 AM 發表
牽制射擊點一有幾多  我見我個fd玩都係點1  我都被佢慢好耐
同埋榴彈砲好似真係無咩用
打國戰一下一隻唔係仲好(用高角)
就算唔死仲有白彈補
唔怕打唔死

點1好似都係扣15移-.-
E+D人都入跑珠...加埋EC跑buff......
真係要點高少少-.-
一星新手會員 #35
朋友,你的點太弱了,看看這位"高手"先la.
http://2000fun.com/bbs/viewthrea ... &extra=page%3D1
利馮茲
四星黃金會員 #36
好有用:ro01:
多謝分享
我係新手:smile_13.gif:
入面叫:Tc鋒
五星白金會員 #37
比個GD你=]:face_l_04:
四星黃金會員 #38
一個久違ge post-.-+
宜家已經54...經過我洗點洗左幾次之後($呀-.-~)...暫時配點如下= =
定時 1
高角 13
牽制 10(master)
隱身 5
精確 11
精神 4
暴擊 8
榴彈 1
先發 1
貫穿 1
刺槍 1
白磷 1

之前曾經一度將牽制降到8,榴彈升返5,精密降到1
牽制8同10有咩分別呢-.-...打怪冇乜分別-.-...打人就....都好似冇乜分別- -(點解要升返10-.-我都唔知- -)
榴彈升返5之後...打國戰拎呢招係人堆度狂發真係執名執得好爽= =不過之後為左試下新配點又俾我打返落1lv-.-
精密降到1...基本上同宜家高角差唔多(精密1 1409,高角13 1350)-.-...就係因為差唔多...我連1都懶得點...洗埋
隱身都升到5...42秒+唔扣速+本身飾品8速...感覺良好

唯一一樣特別d ge-.-....就係我學左精神集中= =
宜家4lv....+8命,52%防cut技...cut技算係為左招貫穿而學...感覺係被怪cut少左技...不過都係會俾怪cut-.-
真正有用ge話我諗要都去到90%以上防cut技先得= =...呢招都係試驗階段-.-...唔滿意ge又會洗左去點返榴彈- -

精神果4點之前本來係學左毒彈1lv,終極3lv
不過毒彈1lv...用+7 56神...學埋精確先21x咁跳...即係+埋扣得千2左右...感覺唔多實用..洗左
終結3lv...打怪有千5...暴上黎試過有3千...不過往往果25%都一定過...可能得返20以下先出到- -
咁不如開多兩槍算...用唔慣...又洗埋

有諗過學鷹眼...不過唔點高冇乜用(51lv+13命27暴)...唔夠點(9點)...
同埋得1min...比突招闍玫瑰仲要短...冇學到

總結而言...
隱身最好到5...得1lvge隱身扣20速真係幾係野
牽制唔好得果2,3lv...真係冇乜用...
見過有人拎招3lv牽制去打伐木場d肥仔...係根本冇時間拉開距離...出緊高角果陣隻野已經打緊佢
54lv以上精密得1lv真係唔學都擺-.-...高角都差唔多追到d攻...用ge mp都係- -

個人感受...
升到宜家都係唔夠技點用
洗技洗到暈
高角愈黎愈食mp=.=

四星黃金會員 #39
原帖由 火之界 於 10-1-16 10:00 PM 發表
定時1
牽制5
高角12
隱身5
精確10
毒彈1