iL:Soul Bringer

主題列表 登入
四星黃金會員 #21
thx thx thx~
二星初級會員 #22
thx~~~~~~~
二星初級會員 #23
成日聽人講拍賣,咁拍賣場係邊?
一星新手會員 #24
thx ~ !:smilie_8):
四星黃金會員 #25
原帖由 勇者王final 於 10-8-30 02:38 PM 發表
成日聽人講拍賣,咁拍賣場係邊?

拍賣場係村, 有個NPC, 醒唔起叫咩名
不過位置係防武商人同安尼中間
三星高級會員 #26
我想問 弓箭手既弓箭係咪要買?

定係打怪跌?
或者要幾錢一支?
定係合出黎?
新手岩唔岩玩物弓?
同埋點賺錢?(打怪解任好少錢,可能我解個d新手任)
四星黃金會員 #27
原帖由 ycklcty 於 10-8-30 06:52 PM 發表
我想問 弓箭手既弓箭係咪要買?

定係打怪跌?
或者要幾錢一支?
定係合出黎?
新手岩唔岩玩物弓?
同埋點賺錢?(打怪解任好少錢,可能我解個d新手任)

弓箭商店有得買

物弓都岩新手玩, 都算易玩, 又有範圍技
新手搵錢, 可以去副本汁草整藥賣俾其他玩家
1粒草可以整到3~5粒藥
四星黃金會員 #28
WHERE可以整藥水
三星高級會員 #29
幾錢一支箭?
一星新手會員 #30
你只係吸一種艾特勒唔會有咁大機率變不完全既蛋
三星高級會員 #31
Q: iL呢隻GAME係香港定台灣?
A: 係香港同台灣共用server既, 香港同台灣玩家一齊玩

Q: 有咩職業選擇?
A: 呢隻GAME係無分職業既, 技能係視付你用咩皮歐, 因為每隻皮歐係有自己既對應裝備同獨特技能, 換言之對應既裝備先可以發揮到皮歐既技能

Q: 咩係皮歐?
A: 即係寵物, 分為左手, 右手, 身體, 戒指, 傭兵

Q: 皮歐相對既職業
A: 泰迪-劍盾| 萊依-盜賊| 呼賓-弓箭手| 費利德-雙手劍| 波力-治愈師| 梅勒法-魔弓手| 塔菲歐卡-魔法師

Q: 轉了皮歐可以轉職業嗎?
A: 轉了皮歐就可以用另一種裝備的技能, 但轉皮歐要到15級先解一個任務, 才可以轉

Q: 咩係艾特勒?
A: 即係你殺左隻怪, 之後飛飛下果D發光物體

Q: 吸左D魂(艾特勒)有咩用?
A: 有4個用途, 1)回HP 2)回MP 3)回ST 4)用蛋淨化, 之後可以變做寶石或者孵出皮歐

Q: 咩係用蛋淨化?
A: 用蛋淨化既意思係, 你要用個空既蛋去吸呢D魂, 每個空蛋可以吸100%既魂, 當你吸夠100%, 佢就會變做皮歐蛋/寶石, 亦都有機會失敗變為不完全既蛋(賣SHOP$60)
寶石要用寶石吸npc有得買300g一粒(買藥水個npc好似==""")

Q: 空既蛋點先有?
A: 15級有任務會俾1隻你, 空蛋亦可以係村有得買

Q: 呢隻GAME有冇倉庫?
A: 有既, 係村(麗朵街道)入面既我的家

Q: 每個AC既倉庫係唔係共用?
A: 倉庫唔係共用既, 每個角色一個倉庫

Q: 任務要殺果隻怪, 但係殺左都唔計數既?
A: 任務指定殺死怪物, 有指定地點既要求, 唔係殺同名既怪就計既

Q: 呢隻GAME有冇得坐低回HPMP?
A: 只要企定定就會回HPMP, 每個地圖都會有D泉水可以用黎回HPMP

Q: 點解見到其他玩家坐低? 點坐架?
A: 坐只係動作黎, 要打指令/坐下, 咁就可以坐低架喇

Q: 加錯技能有冇得回AP?
A: 有既, 係村(麗朵街道)入面搵個NPC凱蒂可以回AP, 但需要金錢
+180分鐘回1點~金錢會曾加回得越多越貴~再加~後期有任務可以拎舊野~一次回晒~

Q: 裝備有分級數嗎?
A: 裝備有分為D,C,B,A,S 5個級數, 而A和S級的裝備只會由製作和HARD副本掉落

Q: 開公會有咩條件?
A: 15級以上, 4萬G幣

Q: 藥水的材料(馬鞭草、洋甘菊、玫瑰天竺葵)係邊度採集?
A: 頭幾個副本入面都有得採, 副本即係紅色既地圖

Q: 弓箭有冇得買, 或者生產?
A: 弓箭商店係有得買既, 暫時未有得合
五星白金會員 #32
原帖由 ycklcty 於 10-8-30 08:19 PM 發表
幾錢一支箭?

8 gold   200支箭:smile_13.gif:
四星黃金會員 #33
原帖由 煉獄之火 於 10-8-30 07:55 PM 發表
WHERE可以整藥水

整藥水既NPC 係村入面, 好似叫"安尼", 而家入唔到GAME確認
四星黃金會員 #34
已補充, 多謝大家幫忙補充^^

二星初級會員 #35
thx~ :smilie_:)3:
二星初級會員 #36
gd~~~~~~~~
一星新手會員 #37
好有用@@謝謝!!!!!
三星高級會員 #38
呢個post真系好好用呀> <
頂上
三星高級會員 #39
我想問 玻璃原石點樣先變成玻璃綠晶? 定係2種唔同既野? 要分別打?
二星初級會員 #40
GD@@THX!!!!!
回到最頂傳統版

選擇頁數