iL:Soul Bringer

主題列表 登入
四星黃金會員 #1
睇到唔小人會問: 咩職業最強呀? 咩職業新手最岩玩呀?

有前人講過: ONLINE GAME無最強既職業, 只有最強既玩家
我覺得呢句說話講得極對, 無得錯

其實玩咩職業最緊要既都係自己鍾意, 隨心所欲去玩一定最開心

有D人只愛當肉盾, 高防厚血, 配搭不錯的攻擊, 拖怪引怪, 一騎當千, 守護其他玩家

有D人鍾意做個敏捷既刺客/盜賊, 享受爆擊的快感, 由其鍾意見到呢個英文字出現: MISS

有D人會喜歡玩遠距離攻擊, 做過狙擊手, 用弓箭獵殺怪物, 要埋身傷到佢地分豪不是談何容易

有D人會偏愛耀目華麗既魔法,  加上強大既魔法攻擊, 但一定會搭上身子弱之名, 才能特顯貴族般的魔法師一族

更有D人天生注定當補師, 不喜歡上前線殺敵, 發揮無私的精神, 在後勤加加血做輔助也不錯, 無私的心最受人歡迎

所謂人各有志, 想玩得開心, 最緊要玩你所想

選擇角色, 不是那個強就玩那個
始終覺得職業會有平衡點的, 而且各有所長, 各有其重要性
現在獨當一面既職業, 可能只是短線的目光阻礙左我地既睇法
相信玩自己喜歡的吧, 一定更有樂趣

題外話

仲有另一句前人既說話: 沒有最強的玩家, 只有最強的金錢

如果用最強既武器(金錢)令到自己成為最強既玩家

大錯特錯了, 係金錢強而唔係你既角色, 更加唔係你
咁樣唔係玩遊戲, 而係玩錢

倒完又倒, 倒完又倒...

感謝你睇完我既分享, 公測見
二星初級會員 #2
感動,大大真係覺得好好
其實個個人都係主觀?,問佢咩job最好緊係答自己鍾意果個
需然好多遊戲都商業化哂,奈何人地冇可能白做
有錢玩唔代表玩得勁,唔俾錢玩唔代表玩得差
我覺得玩都係尋開心,冇必要一定做最勁最有錢果個
做左最勁玩泥仲有咩意思…
四星黃金會員 #3
原帖由 阿童 於 10-9-2 01:44 AM 發表
睇到唔小人會問: 咩職業最強呀? 咩職業新手最岩玩呀?

有前人講過: ONLINE GAME無最強既職業, 只有最強既玩家
我覺得呢句說話講得極對, 無得錯

其實玩咩職業最緊要既都係自己鍾意, 隨心所欲去玩一定最開心

...

face_l_18:  話說你第一個首例係岩

ONLINE GAME係多樣性優越性分高低的很多 大至練功 PVP 拆副本 清怪能力  
普遍性至能力血量 暴擊 攻速 命中 迴避 擋格 暴擊 抗性 防禦量的差距 很多ONLINE GAME都有獨特設計平均

你第二個首例可說是有點無謂  ONLINEGAME投放資金有人供自娛樂 有人為求投資  

你所說的我真的不能認同太多 係金錢強而唔係你既角色, 更加唔係你 就算不花錢你玩得多強也好

也是角色強不是你強而已

總結:閣下題目為職業選擇有感, 純粹個人感受 :)
       答案為 其實玩咩職業最緊要既都係自己鍾意, 隨心所欲去玩一定最開心
                                                       所謂人各有志, 想玩得開心, 最緊要玩你所想

選擇角色, 不是那個強就玩那個
始終覺得職業會有平衡點的, 而且各有所長, 各有其重要性
現在獨當一面既職業, 可能只是短線的目光阻礙左我地既睇法
相信玩自己喜歡的吧, 一定更有樂趣

果然真的是純粹個人感受:smilie_:)3:
四星黃金會員 #4
原帖由 ZeRo柔雅 於 10-9-2 04:44 AM 發表

face_l_18:  話說你第一個首例係岩

ONLINE GAME係多樣性優越性分高低的很多 大至練功 PVP 拆副本 清怪能力  
普遍性至能力血量 暴擊 攻速 命中 迴避 擋格 暴擊 抗性 防禦量的差距 很多ONLINE GAME都有獨特設 ...

不太明白你的意思...

是不是覺得我寫得不好...對不起...
二星初級會員 #5
好文系要推,呢篇文可以系每隻game都post一次,,哈哈
三星高級會員 #6
唔錯唔錯~
寫得好~
四星黃金會員 #7
更有D人天生注定當補師, 不喜歡上前線殺敵, 發揮無私的精神, 在後勤加加血做輔助也不錯, 無私的心最受人歡迎

我係e d人:smilie_:D5:
四星黃金會員 #8
原帖由 ?? 於 10-9-2 01:28 PM 發表

咁你可唔可以做我朋友呀? 我需要呢D人呀, 哈哈
三星高級會員 #9
原帖由 ?? 於 10-9-2 01:28 PM 發表

我覺得你係唔想打怪:em014:
三星高級會員 #10
這些..
首要條件是沒有逆天技能..道具..裝備
四星黃金會員 #11
其實我想玩醫師但系我想1開波跟住大隊DLV 升到上去
我怕1開波15LV前單練會勁難..........
四星黃金會員 #12
原帖由 bbhb 於 10-9-2 09:08 PM 發表
其實我想玩醫師但系我想1開波跟住大隊DLV 升到上去
我怕1開波15LV前單練會勁難..........

其實頭15級一路解任就會輕輕鬆鬆練到^^
四星黃金會員 #13
原帖由 阿童 於 10-9-2 09:24 PM 發表

其實頭15級一路解任就會輕輕鬆鬆練到^^

但系聽講頭15亂用皮X 都冇事因為15後先真正轉職..
好似..
如果咁講咁1開波果陣簡法師/弓箭手會唔會比較好練..15之後再轉番補師.
三星高級會員 #14
感動,大大講得好好:loveliness:
二星初級會員 #15
樓主gd丫  好多人都係咁諗~~但都好多人而為佢有錢就最強=.=  

呢d玩家可能覺得 佢現實比人蝦得多 先會係網上面認屎認屁

人各有志
二星初級會員 #16
原帖由 bbhb 於 10-9-2 09:51 PM 發表

好似..
如果咁講咁1開波果陣簡法師/弓箭手會唔會比較好練..15之後再轉番補師.

好似話有個npc會直升15lv 但係得返d主線任可以做~~其他會唔見左

之不過其他個d唔知有冇用 不過我都係由1lv 升起~
四星黃金會員 #17
原帖由 bbhb 於 10-9-2 09:51 PM 發表

好似..

港台ser應該暫時未有得轉職, 如果玩補師既, 一開始就已經係了
隨住任務, 佢會俾齊 左手, 右手, 身體 既補師系皮歐俾你
所以唔洗擔心
四星黃金會員 #18
原帖由 S影子S 於 10-9-2 10:48 PM 發表

好似話有個npc會直升15lv 但係得返d主線任可以做~~其他會唔見左

之不過其他個d唔知有冇用 不過我都係由1lv 升起~

應該係ccb先有呢個npc
二星初級會員 #19
顯然樓主玩RPG日子尚淺,道行未夠在胡說一通.
一星新手會員 #20
不太明白 但都支持
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數