iL:Soul Bringer

主題列表 登入
三星高級會員 #1
我電腦係入面d野係咁...   pentium(r) dual-core cpu e6300 @ 2.80ghz     2.8ghz, 3.50 gb的ram 實體位置延伸
display   nvidia geforce gts 250   512mb
底板 asus p5kpl-am g31 mian board (vga,8soung,lan)

5知點解la...我入到game 玩到ga...
但係等一陣間...d畫面卡左係度...連電腦都係..滑鼠都郁5到..  但係等一陣間...就郁得返  
跟住 game入面d畫面...變晒樣....之後la   過一陣又卡一卡...又郁一郁咁..
有冇電腦達人之點解....~"~?????
我影game d 相冇問題....同正常一樣..所以我5貼出黎la @"@  
但係果時...係game入面 見到又紅又綠     奇實我覺得可能係display問題...但係.......我真係5知咩問題..

三星高級會員 #2
有冇人幫幫手/_\
一星新手會員 #3
佢話我中左毒tim=.=
三星高級會員 #4
但係我玩到...但係5知點解....卡機lo- -
三星高級會員 #5
推....... 3q/_\
二星初級會員 #6
原帖由 better03 於 10-9-6 02:00 AM 發表
我電腦係入面d野係咁...   pentium(r) dual-core cpu e6300 @ 2.80ghz     2.8ghz, 3.50 gb的ram 實體位置延伸
display   nvidia geforce gts 250   512mb
底板 asus p5kpl-am g31 mian board (vga,8soung,lan)

...

你穩熟個電腦嫁FD檢查下 因為我之前嫁情況同你有D似 不過我系條RAM壞左姐

五星白金會員 #7
關防毒試下
二星初級會員 #8
"蚊"張display卡出黎用刷膠刷  插卡接觸位

試試吧
五星白金會員 #9
原帖由 mokin88 於 10-9-9 12:52 PM 發表
"蚊"張display卡出黎用刷膠刷  插卡接觸位

試試吧

咪玩啦.....刷膠-,-
睇下佢張野幾時壞

用就用專用黎清潔電子零件既清潔劑

或者試下
油掃+吸塵機
(不過都係有機會整傷張卡)
論壇乞丐 #10
可能係display開始出問題,我之前都有依d問題,我都係換成張display就無事了(我問過我識的電腦d人,佢地都講天氣熱電腦好易熱到壞)
二星初級會員 #11
原帖由 火之界 於 10-9-9 01:59 PM 發表

睇下佢張野幾時壞

或者試下
油掃+吸塵機

似講笑嘛?別膠face_l_18:

煩請在YAHOO查"DISPLAY卡 擦膠"先和我再說吧

仲有樓主嘗試用 升級天使UPDATE張Display卡
二轉會員 #12
原帖由 火之界 於 10-9-9 01:59 PM 發表

睇下佢張野幾時壞

或者試下
油掃+吸塵機

玩?? 有個讀電子工程碩士 d  fd 都係話用刷膠刷wor:smilie_:)3:

可能太熱o者
唔好睇少e隻game,都幾食 cpu

四星黃金會員 #13
你話load唔到之可能
(1) display card , mother driver 未更加到最新
(2) display card 之direct X 未更新到最新之 version
(3) 防毒 firewall 之setting 同個 死人nprotect 有"沖特"
(4) mother board 上之cpu "heat zinc" 有冇過熱 有冇清潔?
(5) display card fan 同上 (4)
(6) 你用的火牛 (變壓器 ) 幾多 W ? 是否到足夠水平 因為可能你玩d 比較要求高d display 的game
有好的display 都要有好的電源, 如果唔夠電 好display 都會用不上最好的影像
你要知道你電腦入面有幾多野是用電同 你有幾大的火牛呢 .

以上都是有可能的, 只是意見如果覺得我有講錯可以當我冇充講過
自問如果是 (3) 你可以在開game到開個nprotect 之時 你可以用ctrl alt del 強行關上 nprotect 就可以正常入game .
我未做 強行關上 nprotect 之前 5-15 分鐘就會死一次機 ..
同load 入去出角色login 之畫面都要load 3-5 分鐘.
所以可能同我一樣呢.
回到最頂傳統版

選擇頁數