iL:Soul Bringer

主題列表 登入
一星新手會員 #1
6級 公會

不限職業  性別 .

招生  28lv上 . 常on . 愛聊天

有意係game密 : 芷鈴 / 秋夕 / 長期運作

0.0~~~~~~芷鈴只在夜晚10點後搵到

歡迎港澳人士  .

一星新手會員 #2
這公會 大家小心 公會團練 只有一隊 就是會長跟他婆的那5個人。

公會有數十個會員在線 其他會員永遠不能混進公會團練中 只能自已跟街團。

公會頻道 就只有團練的5個人發言 其他人只是幫公會升lv 跟奉獻GP。
一星新手會員 #3
你亂開2KF AC都無用嫁 ...都估到你係邊個

公會既  ..每個等級都唔同 一隊又只有5個人
一定每一日都搵到團練 ?
咁以後都唔洗識外面既人....

你係度咁回都知我係邊個
無團練
我都係去跟街團 . 咁我又要中傷自己公會?
我之前一直都係跟街團

唔該唔好惡意中傷 . 唔鍾意你可以退
但唔好返黎係度唱
    先檢討下自己品格 ...
搵唔到團練就一定係果個公會既錯....
公會技能既錢 同貢獻無迫過人交...完全隨意
一星新手會員 #4
你們5個朋友 既沒有和其他會員聊天 亦從沒有任務團 稱號團 帶練團之類
除了你們5人的那一隊 一直在衝等之外 其他團員 是為什麼加入你們公會?

沒人說 一定要跟公會團 但問題是 你們是「從不」 「從沒」有公會團給會友一起玩。

如果我說的是客觀事實 不是中傷。
我亦沒說話 找不到團練是公會的錯 。

我的重點是 你既沒有聊天 又沒有舉行任何活動 促進會員間的交流 只顧你們那5個朋友之間的衝等 在原本已經是小圈子的公會裡 再搞小圈子 ,那你們公會收人進去是做什麼?

或者 你先說說 別人進了你公會 既沒團練 沒任務團 沒稱號團 公會也沒人聊天  那會友除了自閉跟街團 還可以有什麼做?

一星新手會員 #5
每個公會唔岩你   都要去評論 ?

有幾個人  il 入左公會先識  一樣一齊升 緊..
點解我地問有無人打 既時候  你有應?

你唔鍾意個公會 可以退 .  有必要上論壇 評論人地公會?  
  " 叫" 人唔好入呢個公會
  這不是中傷 . 是什麼?

如果每日剩係呢5個人一齊玩 一齊升 . 咁唔洗開公會.. 唔洗去晒錢招人
剩係我地五個咪夠 ...

入公會 就係為左有團練?  要帶升?
....  沒人帶  沒人組    自己退左公會就去唱  .
如果其他公會 既人 每日睇到既係  :有無人帶升?
  ....試問邊個想組?  

我無唔認. 我地幾個係成日係一齊.  但絕對無你講到  唔組任何人
  唔理任何人 .  定係你自己咁諗?
  真係咁既話   點解只有你上黎嘈?
唔係應該全團都上黎嘈 ?
仲有... 你話我地收人返黎為左呃 gp `
你有留意既話   我地主要開公會既幾個人 每人都十萬以上.
  無必要呃其他人gp .  

仲有公會唔係開黎比你評論... 好定唔好都未到你討論
你一句話 唔好... 我要唔要解散公會 比你開心?
五星白金會員 #6
我之前呢個公會都無話無團練=.=,,我都係跟佢地去升,並非你所講團練得佢地5個升,,可惜無玩出左會,,by秋葉殘心
一星新手會員 #7
/____\ 秋葉唔玩  做咩唔同我講聲

我呢兩日係度問... 你去左邊度
係咪走左公會
一星新手會員 #8
原帖由 ah`鈴 於 10-10-8 02:25 AM 發表
每個公會唔岩你   都要去評論 ?

有幾個人  il 入左公會先識  一樣一齊升 緊..
點解我地問有無人打 既時候  你有應?

你唔鍾意個公會 可以退 .  有必要上論壇 評論人地公會?  
  " 叫" 人唔好入呢個公會 ...

我那一句 有「叫」人不要進你們公會?
我只是把「事實」說出來。
另外,你們根本沒有叫過那5,6個人以外的會友一起團練,別說謊。

我並沒有說公會一定要團練,一定要帶升,但要和會員交流的方法,
不外乎聊天、團練、帶升、任務之類。

另外,請別犯上低級的謬誤,所有問題的最初,都是由一部份的人揭發的。
並不是只有我在這裡說出問題,而是只有我剛好有留言2000FUN的POST而且。
其他人不說,亦不代表問題不存在。

舉個例子,一個地區的風化案很嚴重,但真正可以鼓起勇氣投訴的人卻很少,並不代表問題不存在,
只是大部份人選擇了啞忍。

如果用你的邏輯,少人投訴,就代表問題不存在,這才是真正的無知。

還有,我沒說你們「騙」GP,我是說「幫公會升lv 跟奉獻GP。」

公會當然不是開給我評論,但我有評論的自由,每個人也有言論自由。
而且我說不好,不代表你們要解散,你們可以改善問題,
難道在你的腦海裡,除了繼續你們現狀之外,就只有解散公會這一條路,而沒有改善問題這一選擇?

一星新手會員 #9
  咁你慢慢投訴啦

你真人fd話你太無聊想上黎嘈下 我公會
加油!

我都廢事再回你 . 嘈完又唔夠膽認
自己係邊個
  你計續講落去

到你開公會既時候, 就會明會長既難處
一開公會就搵到團比大家 . 收到人 多人講野
你就唔會好似而家咁
只係識得去評論人地既公會
無人講野. 無升級團 .
如果夠盾 夠補師 點解唔組埋你升?
用個心諗下
一星新手會員 #10
原帖由 ah`鈴 於 10-10-8 04:15 AM 發表
  咁你慢慢投訴啦

你真人fd話你太無聊想上黎嘈下 我公會
加油!

我都廢事再回你 . 嘈完又唔夠膽認
自己係邊個
  你計續講落去

到你開公會既時候, 就會明會長既難處
一開公會就搵到團比大家 . 收到人 ...

奇怪了,我什麼時候,不認自已是誰?
簡單點,你就是承認了,公會沒練功團、任務團、稱號團、帶練團,就你們5個人刷刷樂哦?:victory:

連最基本的態度,就是改善問題也沒有,而是說這也是沒辦法改變,繼續現況5個人刷刷樂~_~
二星初級會員 #11
呢位"數字人"麻煩你冷靜d...^_^

我地公會的確係比較少補師和肉盾...
所以我地依家積極收人...但願每個會友都能夠自己公會組團升級=]

還有的是...GP是自由奉獻的...大家覺得值得就捐..不值得就不要捐吧?

公會exp每個人入公會就會自動吸取..我想每個公會也是一樣

而且轉會是平常的事...我想這位"數字人"也轉了會吧?
選擇適合自己的公會是對的~~我想大家也可以先加入我地大家庭..感受一下我地既氣氛...未必有呢位數字人講得咁衰

起碼有我係度同大家聊兩下水^_^但我只是公會小生..希望對我地會有興趣既人..可以黎搵下我吹水^_^                                         

BY:惡夢的彼岸<----Game ID

回到最頂傳統版

選擇頁數