Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
副版主 #1
在下統槍愛好者
最衰DEMO版冇啦 有所保留
版主 #2
大劍控路過www
副版主 #3
大劍 新連技形式幾正
版主 #4
原帖由 alex2005ex 於 10-10-17 06:17 PM 發表
大劍 新連技形式幾正

其實最想玩係弓/ v \
二星初級會員 #5
-v-反以想試下斧...
二轉會員 #6
還是片手行天下阿-.-
副版主 #7
你就玩片手玩大 我對弓個箭雨十分感興趣
二轉會員 #8
片手劍 :smilie_:10:
二轉會員 #9
原帖由 木也 於 10-10-17 06:56 PM 發表
片手劍 :smilie_:10:

同志阿,,,

今集的片手劍也強了很多
二轉會員 #10
片手劍好易上手的說:smilie_:P2:
二轉會員 #11
原帖由 木也 於 10-10-17 07:01 PM 發表
片手劍好易上手的說:smilie_:P2:

雖然很多人都這樣說,, 但個人覺得太刀易上手點阿-.-
二轉會員 #12
原帖由 鳥羽 涉 於 10-10-17 07:03 PM 發表

雖然很多人都這樣說,, 但個人覺得太刀易上手點阿-.-

係咩...唔多覺...
副版主 #13
最易上手肯定係太刀- -
mhp2g的說 下位用太刀隻隻都殺到
仲要易殺 太刀個合成路線既料又易搵
但係片手有片手既好
片手既屬性同人連線出毒/訓/麻
終身受用
二轉會員 #14
原帖由 alex2005ex 於 10-10-17 07:29 PM 發表
但係片手有片手既好
終身受用

但我覺得MHP3 的太刀好似廢了-.-
副版主 #15
原帖由 鳥羽 涉 於 10-10-17 07:46 PM 發表

但我覺得MHP3 的太刀好似廢了-.-

唔係呀 用黎sm轟龍級數以下既怪都幾實用
六星鑽石會員 #16
太刀... 路過
三星高級會員 #17
原帖由 alex2005ex 於 10-10-17 07:29 PM 發表
但係片手有片手既好
終身受用

2G黎講..我會建議新仔用片手劍..雖然慢..但係可以唔洗收劍食水..又有個盾仔擋下..''安全性比太刀好好多
回番正題先..DEMO用左長槍..輕弩..太刀..劍斧..重弩..大劍..

副版主 #18
原帖由 Mz.Lai 於 10-10-17 11:30 PM 發表

2G黎講..我會建議新仔用片手劍..雖然慢..但係可以唔洗收劍食水..又有個盾仔擋下..''安全性比太刀好好多
回番正題先..DEMO用左長槍..輕弩..太刀..劍斧..重弩..大劍..

老老實實 我悶到用唔同既組合黎度sm條龍
二轉會員 #19
原帖由 Mz.Lai 於 10-10-17 11:30 PM 發表

但是新仔用片手一定好難殺到隻龍,,,
第一片手在2g 來說是不高攻的
第二 新手 都唔識睇空洞的時間去打龍-__-

以上個人見解
六星鑽石會員 #20

我認為用太刀比片手好
片手輸出唔夠
單人要殺得快,唔用炸彈,係好難
我有個片手控既fd(團中用片手最強)都講過,片手要殺得快
一定要用道具,炸彈,陷阱,閃光彈等等,先可以做到無道具大劍既速度
暫時佢最快速度>片手金火,20分鐘左右,無貓火
我最快係用槌,槌金火,15分鐘,無貓火,0貓車,無道具
大劍無道具,同佢片手金火差唔多

btw..依家去到3就係另一個世界
暫時demo用左既武器
除左片手,雙刀,遠距武器,其他都用過
斬擊斧比我想像中易用好多
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數