Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
五星白金會員 #1
首先將凍土的採集任務開出來,村長的話3星就有了

然後和旅行商人購入ツチハチノコ(300)和釣りフィーバエ(30)
建議趁半價時一次買進,可以省下165
旅行商人的商品會變,如果沒看到的話過個任務再回來看

然後將這兩個調合成黄金ダンゴ,身上最多5個+調合材料10組
建議再帶個3本調合書,調合成功率才會變100% (雖然村3星時只能買2本)

準備好了就朝凍土出發吧
到了不用換地圖,在營地內有個釣魚點
當你用黄金ダンゴ下竿去釣時,會釣到計點用道具錦魚

一條540點,15條全釣到就有7700點數及錢
材料若趁半價時買的話只花2475,一場不用5分鐘
重覆個幾次農場就能升滿了,還可以小賺一筆
不過要注意錦魚只能帶10條,所以釣滿10條記得先去交
四星黃金會員 #2
雖然知道!!但都多謝你@@
三星高級會員 #3
雖然知道!!但都多謝你@@*2
二星初級會員 #4
我系新手...
岩岩重煩緊點先有多D農場點
五星白金會員 #5
這個聽人說過,不過現在才知道詳細,多謝了
VIP會員 #6
我想知個任係做D咩 我釣完交左之後中斷左任務佢冇計比我-.-
副版主 #7
原帖由 -正宗- 於 10-12-11 10:00 PM 發表
我想知個任係做D咩 我釣完交左之後中斷左任務佢冇計比我-.-

當然唔係中斷任務啦
係素材任有貓屋票 之後交紅箱先會計你-_-""
VIP會員 #8
原帖由 alex2005ex 於 10-12-11 11:01 PM 發表

當然唔係中斷任務啦
係素材任有貓屋票 之後交紅箱先會計你-_-""

THX:smilie_8): 變左有錢仔
副版主 #9
原帖由 -正宗- 於 10-12-11 11:23 PM 發表

THX:smilie_8): 變左有錢仔

其實有個方法仲快 但係冇農點
二星初級會員 #10
原帖由 alex2005ex 於 10-12-11 11:32 PM 發表

其實有個方法仲快 但係冇農點

咩方法:0:em012:
五星白金會員 #11
我就係要農點:em012:
其實錢係呢隻係唔會用得晒:D2
六星鑽石會員 #12
其實..想要多農場pts..唔難
只要搵1,2個fd,同你由hr1打到hr3
計埋整裝,採集,基本上夠你去到3萬pts
村長唔好理住,農場只用黎種田,其他可領可唔領
主要靠自己出去採集,基本上,1清到村長3星,你既農場pts,至少4萬至5萬

我依家同團友打上位,幾個位之後,已經有幾萬pts
搞到我依家都唔知點用d pts好
五星白金會員 #13
mhp3轉左中文ツチハチノコ和釣りフィーバエ唔知咩黎 :ro08: :ro08:
六星鑽石會員 #14
前者 - 土(蜜?)蜂幼蟲(類似呢個名,蜂巢到挖到既蟲,隻蟲既顏色,類似千里眼藥既顏色咁)
後者 - 釣餌

五星白金會員 #15
喜日文的路過@@
五星白金會員 #16
做左十幾次任都唔見有得買釣餌:ro02:
四星黃金會員 #17
我同你1樣買左幾十次都冇得買釣りフィーバエ儀個-3-
二星初級會員 #18
呢個方法 好洗好用
四星黃金會員 #19
但係d魚都唔上釣= =
二星初級會員 #20