Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
四星黃金會員 #1
隻船入面未有兩舊巨龍彈既:victory:
點解唔多唔小係兩舊呢,就係因為條峯山有兩隻牙0.0
如果大家有打過佢,應該都會記得佢有招,係成隻野壓落黎,之後可以係牙到上去
無錯,就係e個跳上隻牙到放巨龍彈:smilie_:D5:
爆完再用弩彈射佢一射,或者自己去彈刀彈幾下就會斷:em014:
如果你夠勁,可以直接係個身到行上隻牙到放,唔怕落沙既話:smilie_:D3:
二轉會員 #2
個兩舊巨龍爆彈係打爆佢背部d石,放入去架
不過你用黎爆牙都冇話唔得既
四星黃金會員 #3
原帖由 薩非羅斯 於 10-12-14 01:26 PM 發表
個兩舊巨龍爆彈係打爆佢背部d石,放入去架
不過你用黎爆牙都冇話唔得既

斷牙係我朋友搞出黎既,唔關我事,不過我既話,我係會拎巨龍爆爆尾部個弱點,太近條尾易落沙=-=  早早破完閃去上面打好過  
無記錯只要係上面佢身體上就可以放,你中意既可以放係佢隻眼個到
二轉會員 #4
原帖由 qzyb234 於 10-12-14 02:08 PM 發表

斷牙係我朋友搞出黎既,唔關我事,不過我既話,我係會拎巨龍爆爆尾部個弱點,太近條尾易落沙=-=  早早破完閃去上面打好過  
無記錯只要係上面佢身體上就可以放,你中意既可以放係佢隻眼個到

佢背部爆石個兩個位好似就係專for黎放巨龍爆彈架喎
四星黃金會員 #5
部位斬擊打擊射擊氣絕怯み值補充
181818051551501200/1200 
6055380122212220顎下、兩前足間のぷにぷにした部份
口內9080500203020250決戰場、大ダウン時のみ出現する肉質
333325081581501500/1500 
胴體(腹側)333325081581502000 
胴體(背側)212120058580 
背のヒビ(1)68784801522152201500頭側のヒビ割れ&その上部
背のヒビ(2)68784801522152201000背中側のヒビ割れ&その上部

唔係個兩個位最軟咁解咩0.0..........  爆彈亂放炸到就得啦,反正無視肉質
六星鑽石會員 #6
其實係睇你點玩

我有個玩wii版既朋友話,唔爆牙係領唔到佢隻牙,但係p3會領到
而且背上個到,基本上用近戰打係最舒服
大大話話..我同條峯山都傾左7次以上既計
基本上1個係船,1個係背上打個2粒野,10分鐘可以擊退
3個人既話..5至10分鐘左右
4個人就可以5分鐘左右
基本上巨龍爆彈,爆牙都無問題
2粒可以爆1隻牙,然後集火d彈射另1隻
然後繼續打背上基本上好快過到
船個個就要留意用拘束同銅鑼
基本上峯山龍唔難打
二轉會員 #7
原帖由 飛吧飛吧 於 10-12-14 02:30 PM 發表
其實係睇你點玩

我有個玩wii版既朋友話,唔爆牙係領唔到佢隻牙,但係p3會領到
基本上1個係船,1個係背上打個2粒野,10分鐘可以 ...

wii我都玩過下,個死人控制器好on9,d龍又少
拍斷左餅碟
同阿哥玩返biohazard好過~.~
六星鑽石會員 #8
原帖由 飛吧飛吧 於 10-12-14 02:30 PM 發表
其實係睇你點玩

基本上1個係船,1個係背上打個2粒野,10分鐘可以 ...

其實個拘束同銅鑼係幾時用??
二轉會員 #9
原帖由 S!U鬼‥〞 於 10-12-14 06:10 PM 發表

其實個拘束同銅鑼係幾時用??

拘束要配合銅鑼用,用左拘束先
其實你打上位既話通常都係係佢就打埋隻船度個下先用會抵d
打到佢又可以保護架船,一舉兩得
五星白金會員 #10
拘束我就多數在最後配合龍擊玩,會好爽 @@

銅鑼就在佢打船前幾秒用來整停佢都不錯~~~
回到最頂傳統版

選擇頁數