Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
三星高級會員 #21
估唔到eric -分仲勁過+分= =
版主 #22
原帖由 Y~y_y 於 10-12-20 09:36 PM 發表
估唔到eric -分仲勁過+分= =

我唔係透明:smilie_:)3:
三星高級會員 #23
謝樓主:ro02:
想要好耐
五星白金會員 #24
cccccccccccccccC~等左好耐唔該哂~
六星鑽石會員 #25
到底..力之爪+暴龍爪會變咩

請詳細於你post調合力爪中文版合成方法

另作少許補完...
怪種,忍耐種/笛/藥/藥G/藥丸
以上各樣物品其實是取最高能力既物品
當中排序為
藥丸>怪種>笛>藥G>藥
則好比說..
若果使用了鬼人藥+了攻擊然後再飲鬼人藥G,由於上面的解說
所以鬼人G會取代鬼人藥
而怪種,笛,藥丸由於是時限物品,所以於時限內,還是跟著上面解說
但時效過後,會解除其效果變成未進食/未吹奏前的能力
即吃了鬼人G再吹笛,當笛效果消失時,只有鬼人G效果
忍耐種如上

另外是關於減防
若果本身處於進食忍耐藥/藥G的情況下
會強制解除+防效果及變為減防效果
若果要消除可以進食/吹奏忍耐笛
這裡與上面不同,就算是忍耐丸,笛,種子亦可以永久解除減防效果
當然,解除減防效果,不等於你會回服藥/藥G的效果
要再一次進食/吹奏才會再一次獲得加防效果

三星高級會員 #26
正啊,,頂頂頂!!!!!!!!!
六星鑽石會員 #27
正呀
但發現有少少錯漏
暫時發現到鬼人藥合成版主寫錯了
應該是增強劑+怪力之種 但你寫了增強劑+白化浸物
版主 #28
原帖由 shone 於 10-12-21 02:26 PM 發表
正呀
但發現有少少錯漏
暫時發現到鬼人藥合成版主寫錯了
應該是增強劑+怪力之種 但你寫了增強劑+白化浸物

估唔到mhp區都見到sd友- v-+
五星白金會員 #29
WELL DONE THANK SOR SHARING
二星初級會員 #30
謝樓主
想要好耐
二星初級會員 #31
Thx 真系好實用
六星鑽石會員 #32
唔該晒樓主既資料~~thx:ro05:
三星高級會員 #33
劍豪珠3洞 點合
七星元老會員 #34
#2 守りの爪有少少錯左

調合方法:守りの爪 + 恐暴竜の鉤爪  <- 錯左
調合方法:守の護符 + 恐暴竜の鉤爪  <- 正解
三星高級會員 #35
強貼留名:victory:
三星高級會員 #36
thxxxxxxxxxxxxx
三星高級會員 #37
太強了師兄!
二轉會員 #38
原帖由 95137 於 10-12-21 11:08 PM 發表
#2 守りの爪有少少錯左

調合方法:守りの爪 + 恐暴竜の鉤爪   

哎~我上一版提得佢太簡約,估唔到佢就咁copy落去
令佢誤會左~.~
要恐暴竜の鉤爪 ,但係我冇講調合出黎係咩,我諗都會知道係護符掛
點知版主就中左伏= ="

六星鑽石會員 #39
作為少少修改吧?

不可燃廢物此上集是鍊金術恩物,但到p3時候..暫時沒有遇到鍊金術有關之裝備/珠,所以暫定為沒有鍊金術,即不可燃廢物物如其名

捕獲藥醉玉(彈) 應該改成怪物瀕死時,而不應寫成弱狀態時(剛看時,我也不知道是什麼狀態),若果有觀察眼的話,就是怪物圖樣由粉色轉為黃再轉白色即可以捕獲

藍果實(抵消果實?)可以消除屬性下降,即對於蚊之減屬性,彩雞系的減屬性吃下藍果實一樣可以消除,但無法解除減防狀態
一星新手會員 #40
多謝版主~現在找材料方面 不用太花時間了^^
回到最頂傳統版

選擇頁數