Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
二星初級會員 #1
我依家先打到4星個緊急任..雷狼龍
我拎緊凍刀同高合金套裝..全部升晒始件件22防...
係我依家所有裝最高防架啦..
我次次打雷狼..佢一黎就放幾垃識轉彎既電波出黎..無問題啦...
之後我想啦啦林出白光..佢就係咁跳..落黎就一野整暈我..
暈左之後就唔知點啦..以為佢會暈一陣無野..
見隻雷狼跑到好遠無咩問題..我係到等啦..
等成分鐘隻雷狼仲打緊我D貓貓..
但我仲未暈完..到佢唔打D貓沖埋黎想打我..
我就比佢整番清醒..但一起番身又比佢一掌KO左我
3次都係咁..都唔知點打...已經140血125耐啦..
我依家有2把太刀...一把凍刀135攻冰屬15..一把鐵刀神樂155攻..
用邊把打雷狼會扣得多

七星元老會員 #2
用錘幫到你face_l_18:
七星元老會員 #3
暈緊個陣(氣絕)狂CHOK蘑菇制
同埋唔好貪刀

打雷狼試下走去佢右邊打,感覺上易避D~

唔知個2把刀斬味係點,不過照咁睇用凍刃好D,雷狼最驚冰

三星高級會員 #4
暈左個陣轉下粒蘑就得:smilie_:D5:
用凍刀打好d,雷朗驚冰
二星初級會員 #5
原帖由 95137 於 10-12-20 10:29 PM 發表
暈緊個陣(氣絕)狂CHOK蘑菇制同埋唔好貪刀

打雷狼試下走去佢右邊打,感覺上易避D~

唔知個2把刀斬味係點,不過照咁睇用凍刃好D,雷狼最驚冰

呢係點..係咁轉轉轉?
七星元老會員 #6
原帖由 ×葉仔× 於 10-12-20 10:32 PM 發表

呢係點..係咁轉轉轉?

係~~~~~~~~~~~~~
二星初級會員 #7
暈個到搞定左-___-
但係我次次想整發光把劍..
去到第3下佢一定cut到我..
我睇人地D片...隻雷狼龍都無咁活躍-___-
我呢隻一見到我行去佢右邊.即刻跑前同調頭
只係行去左邊無野..
二星初級會員 #8
仲有點先可以"look"(X制)快D
我見人地look得好快..
我就一定要企定定等一等先look得-___-"
-----------------------------------------------
仲有佢招跳高成個撞落黎好甘下..
又跳得快..我出完陷阱佢跳上黎我跑都未跑遠佢一跳撞落黎死左次-___-
人地話雷狼龍D招好易閃
我打呢隻唔係既..又活躍又快都唔知點打..
加加埋埋砍得幾刀-___-"

二轉會員 #9
雷狼真係唔難打- -
慢慢摸熟佢吧

太刀要提唔好禁得太快, 禁一刀出一刀  唔係連斬會無得cut
斬刀數唔係問題, 斬佢一兩刀唔對路就走
或者斬1~2之後用 [三角+圓+左右方向] 黎避    時間夾得岩又可以片1刀又可以走遠遠

太刀貪刀真係會放血好快, 因為佢一斬出去就有大硬直

建議多留意對手的頭
因為大部份怪   頭的動作都係直接反影下一步攻擊

二星初級會員 #10
原帖由 KaRL-BoYS 於 10-12-20 11:40 PM 發表
雷狼真係唔難打- -
慢慢摸熟佢吧

太刀要提唔好禁得太快, 禁一刀出一刀  唔係連斬會無得cut
斬刀數唔係問題, 斬佢一兩刀唔對路就走
或者斬1~2之後用 [三角+圓+左右方向] 黎避    時間夾得岩又可以片1刀又可以走 ...

咁唔用太刀有無第把冰屬既刀可以用住先?
我見有把冰既鈗槍好似唔錯.
我未用過銃槍..唔知銃槍打完之後硬直耐唔耐?

三星高級會員 #11
銃槍我見多數人打都係桔2兩下用盾檔 , 間中發兩野子彈

銃槍精髓部份就係學點樣係用龍擊炮最好時機

大部份怪係扣到一定血量 中左呢招都會典床典X

不過就要注意佢d後座力會硬直好耐

我唔係高手  不過都用過下既

你可以再請教一下其他高手

二星初級會員 #12
原帖由 detectorlam1 於 10-12-21 02:54 AM 發表
銃槍我見多數人打都係桔2兩下用盾檔 , 間中發兩野子彈

銃槍精髓部份就係學點樣係用龍擊炮最好時機

大部份怪係扣到一定血量 中左呢招都會典床典
不過就要注意佢d後座力會硬直好耐

我唔係高手  不過都用過 ...

又關龍擊炮事-___-?龍擊炮唔係打峰山龍係條船身個2碌野咩..
二星初級會員 #13
打雷狼龍,你知道晒佢D技就5難打,本人用太刀,只要5貪刀得太勁,大概最5好彩哥次都死第3次就KO佢(當時係雌龍無升過每件18防)
用凍刀120攻,但升左做冰華後好快就可KO佢~~~:redface:
二星初級會員 #14
終於殺左佢-___-
我死左2次...拎全身高合金...
件件升左做29以上防..
150血125耐...
----------------------------------
要用咩裝咩石先可以令我look快D?
依家我look得好慢-___-"
-------------------------------------
結云之木點拎..
我想整真結云太刀..

六星鑽石會員 #15
用銃槍無死過 一次ko:victory:
二星初級會員 #16
結云之木點拎..
我想整真結云太刀..
二星初級會員 #17
迅龍咁易既...
我拎太刀只係得番2支之前用剩的藥..同幾條草..
唔洗死都殺左佢-___-"
七星元老會員 #18
原帖由 ×葉仔× 於 10-12-21 03:41 PM 發表
結云之木點拎..
我想整真結云太刀..

掘木:smilie_:10: 溪流第9區有
四星黃金會員 #19
原帖由 ×葉仔× 於 10-12-21 11:49 AM 發表

又關龍擊炮事-___-?龍擊炮唔係打峰山龍係條船身個2碌野咩..

船個把叫擊龍槍

銃槍係放龍擊炮-0-................
回到最頂傳統版

選擇頁數