Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
四星黃金會員 #21
原帖由 ~安~ 於 10-12-29 11:11 AM 發表
我覺得新手個套裝
幾型嫁啵- -

我都係禁話...幾型呀...+埋太刀好正.武士fi
二轉會員 #22
新手裝好勁...(笑
拎把太刀特別有feel...

可惜我可緊弓...天城裝
二轉會員 #23
天裝我覺得麻麻地好用....上位裝我都係總意雷狼:ro05:

滾得遠...好容易閃d招
四星黃金會員 #24
原帖由 飛吧飛吧 於 10-12-28 07:57 PM 發表
上位浪人裝..自身4個技+護符+自身10個洞,點解唔可以7個技

1套南瓜裝已經5個技(1負面4正面
自身7個洞,點解唔可以7個技?

邊個話一定要混裝先可以有好多個技能?

教下我整7技得唔得?
我用緊上位南瓜裝
回避+1(我+珠變回避+2)
罠師 差1點發動(我+陷阱珠x1來發動)
集中
效果持續
王之護石有回復速度+1
有個負面技XXX技能(劍士向),我+珠消除

我只有5技

六星鑽石會員 #25
你個負面技應該係防性-1,只要你用既武器無得擋既武器,佢就會灰左
然後就要睇你d護石
再加上你要發動既技能係要1粒珠但係+2既技能(高磨等等)
佢套裝本身洞唔少,用護石就好易有好多技能
四星黃金會員 #26
原帖由 飛吧飛吧 於 10-12-31 08:41 PM 發表
你個負面技應該係防性-1,只要你用既武器無得擋既武器,佢就會灰左
然後就要睇你d護石
再加上你要發動既技能係要1粒珠但係+2既技能(高磨等等)
佢套裝本身洞唔少,用護石就好易有好多技能

即係話我用太刀,而個負技能對我=無用?
我剩一個洞,要+上適合的護石,再+一珠+2就多一個技能?
二星初級會員 #27
以劍客身份新手果套裝不知幾型!我依家都只係用緊雷狼裝玩(未打夠材料整裝)小弟乃新手(HR6)=.="
四星黃金會員 #28
7個技又點.....吾實用  :funk:
實用既4個技比7個技好用好多  :ro09:
二轉會員 #29
原帖由 jackie1986 於 11-1-10 02:20 AM 發表
7個技又點.....吾實用  :funk:
實用既4個技比7個技好用好多  :ro09:

加護 快研 回復up叫唔實用-.-?
二轉會員 #30
首先

一個技實用性高或低係以   個人喜好影響 : 有人偏向保守, 重防 重支援
同時受不同情況    面對不同龍   而定

有人帶傲慢口吻咬定某些技 "不實用"...
不必認真對待
恥笑一下就可以了
二轉會員 #31
原帖由 KaRL-BoYS 於 11-1-10 05:55 PM 發表
首先

一個技實用性高或低係以   個人喜好影響 : 有人偏向保守, 重防 重支援
同時受不同情況    面對不同龍   而定

有人帶傲慢口吻咬定某些技 "不實用"...
不必認真對待
恥笑一下就可以了

唔通 斬味+1 見切+2 回+2 高耳 <--呢d先叫實用?face_l_18:
上一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數