Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
四星黃金會員 #1
終於來到上位了(淚:ro03:
但...上位的怪很高攻...:ro02:
140體力比怪撞一撞就無左差不多一半血(我仲著住下位雷狼龍裝,防禦力只有212...):mad:
小弟係用太刀的:cool:
請大家推介一套技能for太刀,防禦力又ok既裝比新手既我:ro01:

一星新手會員 #2
建議先砌上位狗龍裝 效果都唔錯
二轉會員 #3
上位狗龍..........加盡有3xx頂住先~
四星黃金會員 #4
原帖由 迷迷 於 10-12-30 04:50 PM 發表
上位狗龍..........加盡有3xx頂住先~

上位狗龍裝內的"達人"係咩技能?
一星新手會員 #5
會心率增加
四星黃金會員 #6
上位南瓜裝好d定係上位狗龍裝好d?
四星黃金會員 #7
終於合左成set上位南瓜裝
比起狗龍裝
優點:
回避+1 (本人+珠變回避+2)
X(日文)師(落陷阱,肉之類的)
集中
仲有個效果持續
缺點:
比狗龍裝低防少少
有個咩XXX(日文)性能-1(劍士向) <--本人+珠來消除這負技能)

總括而言
套南瓜裝的技能比狗龍裝好好多
美中不足既係比狗龍裝低防少少
但技能已彌補這短處
本人用了一小時找南瓜裝的材料
南瓜可用赤之種種出(要22個)
要用秘藥x2同XXXX(日文)秘藥x1合裝
最麻煩係要捉王族蟲,要成2x只
其它唔同料(要15個)可以在旅行商人買到
我仲有少少材料唔記得係乜,但我記得好易就有

二星初級會員 #8
其實點升HR..
一開始HR1有3行...
係咪要做晒全部先有得升HR2?
六星鑽石會員 #9
hr1第3個任務,解關鍵任就會出緊急任
集會所既怪會比村長既怪高血量高攻
至於咩緊急任..交比下位
二星初級會員 #10
原帖由 飛吧飛吧 於 10-12-30 11:55 PM 發表

關鍵任姐係邊幾個?
我唔想打晒:em012:
四星黃金會員 #11
原帖由 ×葉仔× 於 10-12-31 12:31 PM 發表

關鍵任姐係邊幾個?
我唔想打晒:em012:

上Google search吧
四星黃金會員 #12
原帖由 飛吧飛吧 於 10-12-30 11:55 PM 發表

hr2緊急任係毒怪龍
有火刀好易打
下位怪血少到呢....
好懷念d怪血少到打10min就搞掂:em012:
現家打到hr5仲用緊綠斬太刀:ro00:
要打成30-40 min先完任:mad:
二轉會員 #13
關鍵任 http://mh.tgbus.com/mhp3/2010/12/04/16501122067_2.shtml
三星高級會員 #14
hr5用緊下合轟龍裝...一下扣我半桶血...記得打迅龍個時仲用緊下位轟龍...打左幾次先嬴:cheers:
四星黃金會員 #15
原帖由 wtf97 於 11-1-2 09:33 AM 發表
hr5用緊下合轟龍裝...一下扣我半桶血...記得打迅龍個時仲用緊下位轟龍...打左幾次先嬴:cheers:

迅龍好易打
係雄火又煩又難打
成日飛來飛去
一飛起用火球
又狂甩尾
狂火車,要人行來行去....
我打成40min先完
如果唔係把飛龍刀要用雄火d料
我打完一次就唔再打....
現家把飛龍刀[雙火]又要用雄火上鱗同延髓先升到雙紅蓮....
又要人再打只煩龍 -.-凸
一星新手會員 #16
用鎚打 快則5分鐘 慢則10分鐘
我都係一套下位雷狼裝加雷狼鎚(雷攻+2)
唔用眠爆 5分鐘殺 呢隻野用太刀打 技術唔好真係會好煩
四星黃金會員 #17
原帖由 乂神乂 於 11-1-2 12:16 PM 發表
用鎚打 快則5分鐘 慢則10分鐘
我都係一套下位雷狼裝加雷狼鎚(雷攻+2)
唔用眠爆 5分鐘殺 呢隻野用太刀打 技術唔好真係會好煩

你有無咁神?:smilie_O_o:
我講緊打上位雄火龍wo.....
你仲話用下位武5分鐘完任?
10分鐘算慢咩?....
只雄火成5千幾血,仲要成日飛
下位武有無甘勁....
4人著下位裝打上位雄火最快都只係7分56秒
你一個人用下位武可以5分鐘完任咁勁?
神手wo:em012:
二轉會員 #18
南瓜裝solo真係好好用

不過狗龍用黎打d用得慢既怪都好夠輸出
一星新手會員 #19
上位狗龍裝+用迅龍太刀d會心超高
六星鑽石會員 #20
原帖由 windxz 於 11-1-2 10:34 AM 發表

迅龍好易打
係雄火又煩又難打
成日飛來飛去
一飛起用火球
又狂甩尾
狂火車,要人行來行去....
我打成40min先完
如果唔係把飛龍刀要用雄火d料
我打完一次就唔再打....
現家把飛龍刀[雙火]又要用雄火上鱗同延 ...

我覺得上位迅龍好難打 好辛苦先打得死佢:face_l_15:
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數