Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
區域版主 #1
小弟初次發帖, 望各位見諒

鎚: 2洞鎚  +攻擊珠(2)
頭: 銀火龍  
身: 銀火龍  +奪氣珠(2)
手: 銀火龍  +KO珠(2),奪氣珠(1)
腰: 銀火龍  +KO珠(2)
腳: 銀火龍  +KO珠(2),+KO珠(1)
石: 城塞護石  <-滅氣攻擊+6

用迅龍鎚係因為佢40%會心,仲有兩個洞可以將攻擊力UP加到 [中]
最後有, 攻擊力UP [中], 耐力奪取,KO術,弱點特效,利刃, 體力-10

=================
煌黑鎚  攻擊(2)
銀火頭  
銀火身   KO(2)
銀火手   KO(2),KO(1)
銀火裙   KO(2)
銀火腳   聽覺(3)
龍護石   聽覺+5 , 2洞-> 聽覺(1),體力(1)

最後有
攻擊力UP中
KO
弱點特效
耳栓
利刃
===========================
長槍裝:

冰牙S   回避(2)
冰牙S   體術(2)
鋼鐵S   體術(2)
恐怖龍   
凍戈U   回避(1)
城塞護石  防禦性能+6

體術+2,回避性能+2,防禦性能+2
==========================
貫通弓裝

綠迅弓   達人(2)
峰山頭   痛擊(1)X2,達人(1)
峰山上   貫通(1)
銀火手   痛擊(3)
峰山下
銀火鞋   達人(3)
國王護石   蓄力縮短+4

見切+3, 弱點特效, 集中, 貫通UP

小弟初次發帖, 望各位見諒:smilie_/):

七星元老會員 #2
多謝晒,但真係好普通00""
二轉會員 #3
套裝冇咩特別.............
六星鑽石會員 #4
大鎚裝對我黎講系冇用既- -
自己都唔玩大鎚
大劍裝反而對我黎講有用
點解大劍裝唔混裝-,-?
副版主 #5
原帖由 信徒yau 於 11-1-8 11:42 PM 發表
小弟初次發帖, 望各位見諒

大劍裝:

頭: 黑轟龍U
身: 黑轟龍U
手: 黑轟龍U +拔刀珠(2)
腰: 黑轟龍U +拔刀珠(2),防音珠(1)
腳: 黑轟龍U +拔刀珠(2),拔刀珠(1)
石: 國王護石  

你套黑轟裝同我一樣 不過我係自動知
高耳應該好好多
二轉會員 #6
>拔刀術[技]
...唔係崩劍都好難用到....而且今集崩劍都好少人用...
副版主 #7
原帖由 firenz818 於 11-1-9 04:36 PM 發表
>拔刀術[技]
...唔係崩劍都好難用到....而且今集崩劍都好少人用...

最痛邊把大劍咪用個把...
二星初級會員 #8
佢今集個拔刀技廢左啦都= =上集係唔係都爆 負會心都爆

今集佢只係將把武器係拔刀果下+100會心率...

姐係如果本來負30會心既黑轟劍用拔刀+左100會心就只係得70%爆到會心

但係上集就算負40會心都照爆:face_l_16: :face_l_16:
二轉會員 #9
原帖由 重返星夢 於 11-1-9 10:52 PM 發表
佢今集個拔刀技廢左啦都= =上集係唔係都爆 負會心都爆

今集佢只係將把武器係拔刀果下+100會心率...

姐係如果本來負30會心既黑轟劍用拔刀+左100會心就只係得70%爆到會心

但係上集就算負40會心都照爆:face_l_ ...

咁咪用角龍裝易爆D囉= =
四星黃金會員 #10
鎚裝好似用混黑角好D....
區域版主 #11
原帖由 alex2005ex 於 11-1-9 03:23 PM 發表

你套黑轟裝同我一樣 不過我係自動知
高耳應該好好多

本身都係自動探知, 我懶打-0-

今集D怪差左好多.... 混唔混裝都無所謂.. 我覺得
五星白金會員 #12
今集混唔混都冇所謂啦~
五星白金會員 #13
我大劍用緊psp中文網個套5大技能.
拔刀.納刀.集中.心眼.耐震
四星黃金會員 #14
我混左拔刀技同力,集中、收刀、耐震
二星初級會員 #15
原帖由 yipkinsan 於 11-1-12 01:18 PM 發表
我混左拔刀技同力,集中、收刀、耐震

可以分享下??
二轉會員 #16
個個都係呢套:em012:

原帖由 小川一真 於 20-1-2011 02:31 PM 發表
詳情:
黑轟大劍(荒咬) 2孔  拔刀珠(2孔*1
黑角龍頭 U         1孔  抗震珠(1孔*1)
黑角龍鎧 U         3孔  KO珠(2孔*1)抗震珠(1孔*1)
黑角龍腕 U         1孔  拔刀珠(1孔*1)
角龍腰  S           2孔  速納珠(2孔*1)
角龍腿  S           2孔  拔刀珠(2孔*1)
護士:拔刀滅氣+4,滅氣攻擊+2
納刀 , 氣奪 , ko , 拔刀技 , 拔刀力 , 耐震

著校服咩:em012:
二轉會員 #17
全角龍裝
高耳 集中 拔刀 耐震
(高耳:護石:15 掘左勁耐-.-
四星黃金會員 #18
原帖由 01010201 於 11-1-20 08:55 PM 發表

可以分享下??

訊龍大劍 抗震珠[1]  
X奧、霸[烏帽子] 拔打珠[3]
角龍甲s 速納[2]
角龍腔s 抗震[1]*2
角龍腿s 拔刀[2]
電怪龍腳u 拔打[1]
龍之護石 拔刀滅氣5 蓄力縮短3
六星鑽石會員 #19
我都覺唔洗混都ok啦
一黎d怪好易打  連一招必釘都冇
二黎又多左條鏈比你....已經可以多好多變化