Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
二星初級會員 #1
打左50隻雷狼龍都唔出一粒..打左絕望//
有冇人話我知黠先易出丫..我一次打2隻都冇丫>.<
五星白金會員 #2
請開激運~~~~
再不夠加多個捕獲達人~~~~~

嵐龍裝還要打仙骨呢~~~
六星鑽石會員 #3
裸跑下載雷狼基本報酬3%出
斷尾,落物,爆角(2段),擊殺每挖1次3%,捕獲2%

平常雷狼(包括單體及複數,除大連續)唔會係基本報酬出碧玉
二轉會員 #4
原帖由 飛吧飛吧 於 11-1-27 05:36 PM 發表
裸跑下載雷狼基本報酬3%出
斷尾,落物,爆角(2段),擊殺每挖1次3%,捕獲2%

平常雷狼(包括單體及複數,除大連續)唔會係基本報酬出碧玉

上次係送料比左粒,,,
三星高級會員 #5
入手[山菜爺]
[ 渓流 ] 山菜爺と交換  金の山菜組引換券 → 雷狼竜の碧玉 1個

入手[クエスト報酬]
[集会所上位★8]  (基本報酬)   緊迫した渓流の中で 1個 2%
[集会所上位★8]  (基本報酬)   四面楚歌 1個 2%
[イベントクエスト]  (基本報酬)   範馬刃牙・鬼の遺伝子 1個 3%

入手[剥ぎ取り、落とし物]
[上位] ジンオウガ 本体剥ぎ取り  3回  3%
[上位] ジンオウガ 尻尾剥ぎ取り  1回  2%
[上位] ジンオウガ 落とし物  3回  2%

入手[捕獲、部位破壊]
[上位] ジンオウガ 捕獲 1個  2%
[上位] ジンオウガ 乱入報酬 1個  10%
[上位] ジンオウガ 角破壊 1個  3%
二轉會員 #6
我覺得男仔用嵐龍衫吾系幾好咁;o`

純粹個人意見;p
六星鑽石會員 #7
果套裝用爆多碧玉我都唔敢整
四星黃金會員 #8
原帖由 `s!usZE;!ovo. 於 11-1-28 01:22 AM 發表
我覺得男仔用嵐龍衫吾系幾好咁;o`

純粹個人意見;p

做部觀星者高達不好嗎?face_l_18:
穿上嵐龍裝打任要大叫:「我是高達!」:ro07:
五星白金會員 #9
我都覺得男仔唔係好靚~
但係女仔就好oK
二星初級會員 #10
嵐龍裝  係點嫁.  我好想SEE :smilie_:D:
二轉會員 #11
原帖由 windxz 於 11-1-28 06:44 PM 發表

做部觀星者高達不好嗎?face_l_18:
穿上嵐龍裝打任要大叫:「我是高達!」:ro07:

尒這個好提意...`face_l_18:
六星鑽石會員 #12
我打果個要裸装打雷狼龍個下載任
打5場出左2個碧玉
唔只整到把大搥
順手升級埋D武器- -
打下載任高機率出架- -
四星黃金會員 #13
原帖由 〤小亦 於 11-1-29 06:10 PM 發表
我打果個要裸装打雷狼龍個下載任
打5場出左2個碧玉
唔只整到把大搥
順手升級埋D武器- -
打下載任高機率出架- -

嗯,係多3%出
喔...是每格報酬多3%出才對
四星黃金會員 #14
原帖由 windxz 於 11-1-29 09:10 PM 發表

嗯,係多3%出
喔...是每格報酬多3%出才對

配合激運,機率就會高好多!
因為激運影響派幾多格基本報酬~
四星黃金會員 #15
原帖由 小小赤 於 11-1-31 02:54 PM 發表

配合激運,機率就會高好多!
因為激運影響派幾多格基本報酬~

今天打了6頭死嵐龍
諗住做嵐龍裝,唔計整凶刀,現家仲差6舊胸殼
頭先打左3場,一舊胸殼都無出,係咁出翼膜,真係比佢吹脹:em012:
幾時先齊6舊胸殼......我仲要打迅龍延髓同尾錘龍仙骨架 \口/凸
有無人教下我點先易出d.........
6場內有5場都有飲激運水:ro03:
四星黃金會員 #16
原帖由 windxz 於 11-1-31 04:14 PM 發表

今天打了6頭死嵐龍
諗住做嵐龍裝,唔計整凶刀,現家仲差6舊胸殼
頭先打左3場,一舊胸殼都無出,係咁出翼膜,真係比佢吹脹:em012:
幾時先齊6舊胸殼......我仲要打迅龍延髓同尾錘龍仙骨架 \口/凸
有無人教下我點先易 ...

今集D寶玉易出… 反而D碎料成日打極都唔夠數,我自己都深受其害=    ="
比較好既方法,就係係你自己(真人)身上配個「根性」同「不屈」,
順便新年去黃大仙上上香油…可能有機會改善來年運情…
二轉會員 #17
反而碧玉成日系屍體掘到, 雷狼武器齊曬:em014:
五星白金會員 #18
同上
說真的,打死雷狼更易中碧玉.
四星黃金會員 #19
原帖由 千堂瑛里華 於 11-2-1 10:00 AM 發表
同上

我都係成曰掘雷狼龍條屍掘到碧玉
有次仲係掉落物到汁到碧玉face_l_18:
===========================
經過兩日征戰,一個人同左9條嵐龍,6舊尾捶龍,一只迅龍同一只綠迅龍隻揪
終於整好一套嵐龍裝:cry:
發覺今集既怨念物已經唔再係咩紅玉,龍玉,碧玉等等
而係一堆皮鱗甲殼!!!明明要整既果套裝差唔多齊料,但總是差一堆碎料,尤其係果一,兩件皮鱗甲殼,被逼要再打多次任攞料:em012:
打多次都算,最激氣既係打左幾場仲係唔齊料,或者自己想要既素料打極都唔出,真係激鬼氣:smilie_/(:
二星初級會員 #20
原帖由 千堂瑛里華 於 11-2-1 10:00 AM 發表
同上

認同樓上~~~
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數