Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
三星高級會員 #1
無意中見到,覺得好有趣
http://www.tudou.com/programs/view/VD4LF7Om8Ag/
二轉會員 #2
呢d先叫鎖:smilie_:10:  好不好

[utube]OOD_3xtCoDU[/utube]
二轉會員 #3
原帖由 KaRL-BoYS 於 11-2-6 11:40 PM 發表
呢d先叫鎖:smilie_:10:  好不好

OOD_3xtCoDU

你果隻係雌火好不好... 兩隻唔同野咁都拎黎比
二轉會員 #4
原帖由 艾西路斯 於 11-2-7 12:46 AM 發表

你果隻係雌火好不好... 兩隻唔同野咁都拎黎比

雌火同金火未又係同樣個只樣-.-
佢地2只5同1個鎖5到頭ga-.-?
二轉會員 #5
原帖由 嵐jal 於 11-2-7 02:33 AM 發表

雌火同金火未又係同樣個只樣-.-
佢地2只5同1個鎖5到頭ga-.-?

金火最吸斬屬係背其次係翼..頭唔係為破壞報酬根本無必要打

雌火金火兩隻根本唔同打法

當然你咁勁打金火鎖到頭我無乜辦法
二轉會員 #6
原帖由 艾西路斯 於 11-2-7 03:46 AM 發表

咁可能人地鎖到頭呢
正如紅色
佢如果只係為左打龍玩下咁only鎖頭都得ga
一星新手會員 #7
原帖由 艾西路斯 於 11-2-7 03:46 AM 發表

樓上意思 唔係打弱點或者 打唔打頭問題
意思係令到隻怪無得自由活動 唔係話佢依個方法唔得 只不過係話鎖唔實 咁事實咁鎖又真係幾難
二轉會員 #8
比起用長槍鎖頭仲慢....
二轉會員 #9
金火唔鎖頭係因為會彈刀

所謂金火鎖翼不過係退而求其次:smilie_:10:
三星高級會員 #10
好奇一問,咁斬斧出左心眼鎖唔鎖到金/銀火:smilie_O_o:
三星高級會員 #11
你有心眼係表面上唔彈刀
但係其實實際上斬落去都係彈刀
只係心眼呢個技能可以令到原本彈刀之後成把刀彈後果個硬直動作冇左
所以理論上係應該鎖唔到
二轉會員 #12
古老當時興:loveliness:
四星黃金會員 #13
原來霸武除左弓之外,真係有人會拎其他幾件出黎用…
長見識了~

金火鎖翼其實算係高技巧示範啦,至於速度…
4人4穴一定最快~
三星高級會員 #14
face_l_18: 好神啊
四星黃金會員 #15
點樣鎖雄火= =?:smilie_:D5:
二星初級會員 #16
原帖由 小小赤 於 11-2-8 04:27 PM 發表
原來霸武除左弓之外,真係有人會拎其他幾件出黎用…
長見識了~

霸武又高攻 又得綠斬 唔卡肉 打弱點1流
你拎把白斬去打弱點超難鎖  因為攻擊速度慢左
有段片係霸雙刀鎖雌火 因為霸雙綠斬 所以可以係硬直入面舞哂個頭
但係你拎把白斬去舞就一定未舞完就中招
所以霸系列一向係打弱點鎖怪專用

另外彈刀係會令傷害得原本既1/4 所以打金火想鎖頭除非你開4倍攻 唔係冇可能打頭鎖

五星白金會員 #17
原帖由 kwokhochuen 於 11-2-8 06:48 PM 發表
點樣鎖雄火= =?:smilie_:D5:

係囉點樣先?
算鎖金火:smilie_:D4:
有冇定意
好奇
二轉會員 #18
原帖由 Zakeruga 於 11-2-8 09:18 PM 發表

霸武又高攻 又得綠斬 唔卡肉 打弱點1流
你拎把白斬去打弱點超難鎖  因為攻擊速度慢左
有段片係霸雙刀鎖雌火 因為霸雙綠斬 所以可以係硬直入面舞哂個頭

但係你拎把白斬去舞就一定未舞完就中招
所以霸系列一向係 ...

唔明................
六星鑽石會員 #19
我打金銀火龍 斬腳為主 佢倒地 我會斬亦 我唔會做鎖怪呢d講究既野  至於火龍果d 我就會用大劍 等佢火車 降地果d時候 爆佢個頭 呢種打法火龍都好快摺埋:smilie_:P2:
二轉會員 #20
有冇人知條友背景音樂第一首歌咩:smilie_:)3:
加good
回到最頂傳統版

選擇頁數