Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
五星白金會員 #21
原帖由 畸K 於 11-2-14 12:30 AM 發表
講真今集青熊獸已經好過前兩集既大怪鳥
睇熟d招, 唔貪刀, 用武器店買=原裝升左一級果d 70攻武器
磨10分鐘左右就死

而且弱點仲係下半身
追尾打基本上仲易過野豬王

以前大怪鳥先係名符其實既新手殺手
d招同 ...

新手殺手似乎係絕對強者-轟龍 = ="
反而大怪鳥無咩特別
四星黃金會員 #22
食野都會回血架 比佢禁住你 都會回血
四星黃金會員 #23
原帖由 cc931030 於 11-2-14 06:03 PM 發表

新手殺手似乎係絕對強者-轟龍 = ="
反而大怪鳥無咩特別

這真係是一個大問題
第一次玩打絕對強者 ( 唔記得村定集會所
打左我差唔多個幾星期 = = ( 每日打 三至五次
二轉會員 #24
原帖由 nate0401 於 11-2-14 07:40 PM 發表

這真係是一個大問題
第一次玩打絕對強者 ( 唔記得村定集會所
打左我差唔多個幾星期 = = ( 每日打 三至五次

我上集要到最後最後最後最後最後最後最後最後先識打既
係轟龍迅龍同金獅
今集無左金獅
轟龍同迅龍都改弱左
好易打
四星黃金會員 #25
怎麼好像只有我覺得黑角龍很難打…(1S
二轉會員 #26
原帖由 嵐jal 於 11-2-14 05:31 發表

大怪鳥都好易je...:em012:
青熊獸同桃毛獸王差5多lo好不好...

事實係mh入面隻隻都好易啫face_l_18:

你講佢地個樣差5多??
數招桃毛都多過青熊啦-.-
你不如話小桃毛同桃毛都係差不多:smilie_:)3:
二轉會員 #27
原帖由 翼次 於 11-2-14 22:27 發表
怎麼好像只有我覺得黑角龍很難打…(1S

我覺得今集角龍兄弟用鎚完全係慘情:smilie_:(:
唔儲氣就咁扑頭會彈刀
又冇得係咁屈柱= =
三星高級會員 #28
原帖由 畸K 於 2011/2/14 10:40 PM 發表

你講佢地個樣差5多??

青熊..唔係新手訓練既專用怪咩- -"d招..弱過桃毛好多~起碼無臭屁先a_a"
我好記得個時岩岩玩~一個臭屁~又無咩血-0-"幾咁慘情~
三星高級會員 #29
原帖由 kwokhochuen 於 2011/2/14 07:04 PM 發表
食野都會回血架 比佢禁住你 都會回血

食野會回咩?!我睇顯血唔見有上升既-0-"(唔通我眼花!?!?!)
but~禁住自己黎咬個下~好似真係會回血..
二轉會員 #30
今集最惡打係 角龍/黑角:ro03:
二轉會員 #31
原帖由 畸K 於 11-2-14 10:40 PM 發表

你講佢地個樣差5多??

咁如果同似黎講
佢地係5係最似先:cheers:
二轉會員 #32
原帖由 結城野樹 於 11-2-15 10:48 發表

青熊..唔係新手訓練既專用怪咩- -"d招..弱過桃毛好多~起碼無臭屁先a_a"
我好記得個時岩岩玩~一個臭屁~又無咩血-0-"幾咁慘情~

係啊
青熊d招少過桃毛
而且冇狀態異常既攻擊

純物攻, 攻擊範圍仲細過野豬:ro00:
二轉會員 #33
原帖由 結城野樹 於 11-2-15 10:49 發表

食野會回咩?!我睇顯血唔見有上升既-0-"(唔通我眼花!?!?!)
but~禁住自己黎咬個下~好似真係會回血..

食野係會回體力(止口水),唔會回血:rose:
四星黃金會員 #34
原帖由 小艾。 於 11-2-14 05:55 PM 發表
打嬴左.啦....不過...去到第2星..打豬王WIN左..但又要打新王..咩雷龍...3千幾血..十分難打

雷狼龍係2星個任
打完隻豬王之後
可以放棄任務唔洗打
(打完後禁START第2頁->回到村)
打完只係多D報酬:em015:

六星鑽石會員 #35
上集...............好似得雙獅激天w

>27#
上集角龍系都一樣會彈槌

>30#
今集...未有1隻係難打
二轉會員 #36
原帖由 飛吧飛吧 於 11-2-17 16:38 發表

>27#
上集角龍系都一樣會彈槌

2G 紫斬唔彈, 3 白斬都彈, OK?:donno:
三星高級會員 #37
原帖由 飛吧飛吧 於 2011/2/17 04:38 PM 發表
上集...............好似得雙獅激天w

>27#
上集角龍系都一樣會彈槌

>30#
今集...未有1隻係難打

有~當初第一次打雷狼龍個時覺得好難~but
之後覺得佢d攻擊模式好似迅龍~so當佢迅龍黎打- -"都唔算太難~
二轉會員 #38
原帖由 畸K 於 11-2-17 09:47 PM 發表

2G 紫斬唔彈, 3 白斬都彈, OK?:donno:

因為3冇紫斬so彈刀sosad
二轉會員 #39
原帖由 嵐jal 於 11-2-18 00:25 發表

因為3冇紫斬so彈刀sosad

就算3g有紫斬都可能彈刀:w_rose:
二轉會員 #40
55~所以有時心眼好重要
回到最頂傳統版

選擇頁數