無雙系列(真三,大蛇)

主題列表 登入
版主 #1
前言:一如以往,凡有真作品出,必定有人去討論邊個最型/最靚女…

今集真三六增加到60個角色可用,當中女角亦增加唔少…

每個勢力都總有一個偽娘!(汗…)

整體黎講,所有女角都靚左(包括復活角)!!!
睇黎今次無雙6買返去除左買外,仲要睇人物表現^_^

今次投票同以往一樣,最多只係可以投3個人物…

事不延遲,以下係人物簡介 + 全身圖:(萌殺!!!@_@)
(人物根據勢力【魏 ==> 吳 ==> 蜀 ==> 晉 ==> 他】排列)
上述投票o既()為人物花名/另一稱呼

===================完=================================================
個人第一個會投o既係王元姬@_@
真係好萌!
第二個係蔡文姬,第三個係劉禪xd"

副版主 #2
劉禪認真沒趣~
六星鑽石會員 #3
蔡文姬,孫尚香,王元姬 :victory:
二轉會員 #4
星彩 ,王元姬 ,貂蟬
二轉會員 #5
練師咩黎= =
佢對奶最大@@

我本身最愛o既洛神今次妖左d
二轉會員 #6
王元姬眼神好幽屈:smilie_O_o:
版主 #7
原帖由 *風之子~諾€ 於 11-3-14 06:08 PM 發表
練師咩黎= =
佢對奶最大@@

我本身最愛o既洛神今次妖左d

想講歷史嗎= =

練師原名叫「步皇后」,係步驚o既女,亦都係孫權其中一個老婆…
(知唔知步驚係邊個,佢係演義中有份舌戰孔明)
由於步皇后處事低調,孫權非常寵幸佢…

另外步皇后亦係孫吳中期「二宮之變」(孫和vs孫霸)o既受害者,因為佢你孫和(定孫霸?唔太記得)o既阿媽…
「二宮之變」最後結果係兩邊一齊死(包括陸遜==>被激死),步皇后都唔例外死左…

一星新手會員 #8
貂蟬   蔡文姬   星彩
四星黃金會員 #9
孫尚香每一集都係甘令@_@...
呢集簡直令到屈機,
小香無敵:smilie_:10:
二轉會員 #10
原帖由 憨憨的小任(CPU) 於 11-3-14 10:50 PM 發表

想講歷史嗎= =

練師原名叫「步皇后」,係步驚o既女,亦都係孫權其中一個老婆…

另外步皇后亦係孫吳中期「二宮之變」 ...

原來係咁, 不過投票post加唔到good@@
二星初級會員 #11
原帖由 憨憨的小任(CPU) 於 11-3-14 10:50 PM 發表

想講歷史嗎= =

另外步皇后亦係孫吳中期「二宮之變」 ...

二宮時步皇后已死多年了
版主 #12
原帖由 烈蹴紅焰 於 11-3-15 05:47 PM 發表

二宮時步皇后已死多年了

乜步皇后唔係二宮後(或末期)先死嗎?

佢死o既時間應該無可能咁早(二宮時孫權都未死)

原帖由 *風之子~諾€ 於 11-3-15 05:36 PM 發表

原來係咁, 不過投票post加唔到good@@

點會加唔到,最低咪有「評分」lo= =
版主 #13
sorry打錯左

步皇后應該係死係孫晧(吳末代皇帝)刀下…

同埋步皇后應該唔係死係二宮之變中,因為佢老豆步驚係二宮後升左做丞相…

總之步皇后應該係死係孫權死後…
四星黃金會員 #14
唉,本來好期待大小二喬既服裝,點知...
2位既服裝好似退化左咁,有d似文族服裝
BTW,我投左甄姬、香香同王元姬
版主 #15
暫時係王元姬領先-_-

點解貂蟬咁多集都仲有粉絲= =
五星白金會員 #16
今集貂蟬令左喎:smile_30.gif:
五星白金會員 #17
最愛香香 星彩 小淡:em014: :em014:
四星黃金會員 #18
第一係香香,第二係大喬,第三係貂蟬:smilie_8):
版主 #19