《夢之領域》資料、心得及寵物區

主題列表 登入
四星黃金會員 #1
以下紅字為較重要

移動篇

1. 神領係好幾年前既game 唔興自動導航/由1lv開始不停解任
2. 大地圖按n開, 可直接點大地圖移動.....雙click地下可以自動行去一個方向
3. 藥水店有回城捲(1萬)買, 用城中「移動管理員」去其他城只需3千元.

任務篇

4. 初時d任唔識解可以直接跳過...冇乜大影響...
    記得呢個就得 → 每升幾lv回城中間通告版接「懸賞任務」, 打幾隻怪就有獎金同exp
5. 路城右方有個"新手指導員候加"  升到某些lv 找他可拿不錯的獎勵....故打怪升lv+賺錢是首要

技能篇

6. 開技能頁, 將普攻(或攻擊技)拉到「熱鍵1」,打怪時連續交替按下「熱鍵1」同空白鍵, 攻速快過自動打怪
7. 5lv就有第1招攻擊技學, 直接打開技能樹按「K」
8. 5lv開始可用game錢買技點, 要花技點才能學技能
9. 爆氣, 10lv時自動學, 右下角條棒100%便可用+攻30%, +移速10%

人物屬性篇

10. 以下為舊版多數人玩法, 純供新人作參考, 神領人物屬性加法十分自由, 你可玩出有自己個性的角色.

戰士 →全str=力 → +攻, 負重
賊 →全dex=敏 → +爆擊, 閃, (+賊攻)
武家 →全con=體 → +血, (+武家攻)
聖 →全wis=精神 → +mp
法 →全int=智 → +魔攻

11. 按自己個人檔案 > 顯示稱號 > 不同稱號有不同效果(e.g 初級勇士+40%回mp , 中級勇士 +hit 15%)

物品篇

12. 藥水好重又放唔到銀行, 得200hp時可以賣晒d +5000hp虛寶藥水

13. 不同職業的專用武器/衣服要到不同城市購買 (e.g. 戰=路城, 賊=海賊村, 武=魔界村....)

14. 初時近戰要清怪, 首要係買武器+11lv屬性鍊(4萬元, 風火水土皆可)

暫時打住先, 諗到再打
有錯請指正
各位亦可留下意見/心得
謝謝:]

四星黃金會員 #2
爆氣係乜野黎..新野唔識玩
三星高級會員 #3
GOOD POST!!!!!!!!!
三星高級會員 #4
神領係好幾年前既game 唔興自動導航   

好多人因為冇導航卡住左face_l_18:
五星白金會員 #5
原帖由 xj04j3 於 11-4-28 04:56 PM 發表
神領係好幾年前既game 唔興自動導航   

好多人因為冇導航卡住左face_l_18:

周圍行下都算係樂趣既一種,可惜冇人識欣賞男人既浪漫:ma1:
三星高級會員 #6
見到好多人行下行下盪失路...face_l_18:
二轉會員 #7
第一次玩係咁嫁啦= =""應該好快習慣?
一星新手會員 #8
有個問題想問下
以前小烏鵝果d新手任邊度接?
三星高級會員 #9
有冇人話我知,,10-15lvd怪係邊打呀?
三星高級會員 #10
提供一些資訊~

+1萬hp虛寶藥水

限時內..可以找NPC補充返~
四星黃金會員 #11
7. 每升5級可用game錢買技點, 要花技點才能學技能
邊到買
二轉會員 #12
好友接受點開??

商城點樣知自己有幾多cash,我買唔到商城野
三星高級會員 #13
我最想知..戰士點 加點-.-
五星白金會員 #14
原帖由 傑仔''KIT 於 11-4-28 05:53 PM 發表
我最想知..戰士點 加點-.-

戰士只係一個肉盾:smilie_:)3:
二轉會員 #15
5. 只要係城中各個出口到搵隻小烏鴉npc接打怪任, then出去打怪, 返黎再接初期就升到

而家我點隻烏鴉佢唔識比任我,只係叫我搵佢個fd,點解決=.=?
三星高級會員 #16
原帖由 wa_sabi 於 11-4-28 05:54 PM 發表

戰士只係一個肉盾:smilie_:)3:

咁肉盾...應該加血?
四星黃金會員 #17
原帖由 傑仔''KIT 於 11-4-28 05:55 PM 發表

咁肉盾...應該加血?

戰士正路玩全力:smilie_8):

cb你可試下各種玩法
二轉會員 #18
原帖由 清君 於 11-4-28 05:54 PM 發表
5. 只要係城中各個出口到搵隻小烏鴉npc接打怪任, then出去打怪, 返黎再接初期就升到

而家我點隻烏鴉佢唔識比任我,只係叫我搵佢個fd,點解決=.=?

個任好似要去其他城搵隻龜= ="
四星黃金會員 #19
原帖由 傑仔''KIT 於 11-4-28 05:55 PM 發表

咁肉盾...應該加血?

戰士 可以加15con 再加全str/dex (呢種玩法同以前差唔多 用係新版到其實都可以的。)
(p.s 而家主要係裝備提升攻 所以睇你想點加啦- -)
三星高級會員 #20
10. 以下為舊版多數人玩法, 純供新人作參考, 神領人物屬性加法十分自由, 你可玩出有自己個性的角色.

戰士+ str=力 +攻,負重
賊+ dex=敏 +爆擊,閃
武家+ con=體 +血,(+武家攻)
聖+ wis=精神 +mp
法+ int=智 +魔攻

系唔系只加一種屬性??
EG. 戰士既點全加 STR?
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數