FreeStyle

主題列表 登入
五星白金會員 #1
有冇人教玩c 一起玩?!!!!!有冇人教搶板= =!!!!!
四星黃金會員 #2
我都練緊-口-"
火鍋也還好...但版就..感覺彈跳不夠高- -
五星白金會員 #3
我之前都有玩過 但覺得一定左16lv= =就係點裝既王道
依家想玩番,係新手區唔識搶板 成日比人串 好慘囉!!!
都唔知玩咩好= =希望有港人神手請教下點玩c
四星黃金會員 #4
自己試多D- -"
經驗決定一切= ="
有邊個未做過新手
雖然點裝都需要...
但係E+有飾物都好左
三星高級會員 #5
我都好想練C:em014:
但係真係唔識用C搶
同PF搶完全2回事
四星黃金會員 #6
原帖由 NiNGz 於 11-6-21 01:48 PM 發表
但係真係唔識用C搶
同PF搶完全2回事

用其他職得閒偷幾個版...好似搶版好易
當自己用緊C- -"...就唔會再怪D中峰點解搶唔到
真係好難搶:fire:
三星高級會員 #7
中鋒真係好好玩 但係又真係好難玩
四星黃金會員 #8
要睇動作- -"
成日俾人呃:fire:
二星初級會員 #9
我唔多識blk連轉同埋睇腳位
一星新手會員 #10
練好籃下卡位,撥板
籃板真係要浸..冇速成
四星黃金會員 #11
原帖由 saint00190 於 11-6-24 04:31 AM 發表
練好籃下卡位,撥板
籃板真係要浸..冇速成

其實點解- -"我明明卡住佢...佢行過黎我都趺
同埋人地籃下卡得好實...咁我要點搶- -?
一星新手會員 #12
原帖由 ~小草~ 於 11-6-24 10:40 PM 發表

其實點解- -"我明明卡住佢...佢行過黎我都趺
同埋人地籃下卡得好實...咁我要點搶- -?

兩個人都發動籃卡果陣,一郁先果個就會跌

撥 or 快過佢食位
四星黃金會員 #13
原帖由 saint00190 於 11-6-25 01:59 PM 發表

兩個人都發動籃卡果陣,一郁先果個就會跌

撥 or 快過佢食位

哦- -"原來係咁...
最後要睇球各邊掉??
四星黃金會員 #14
搶板要有耐性, 唔好成日急住想秒, 除非對面塔仆左街啦
等人撥完你再搶, 方便又輕鬆 :victory:
三星高級會員 #15
籃板靠卡位,將對方頂系你PP後面...如果對手系你PP後..你仲要在搶到籃板前 繼續移動你的PP 擋住他的移動.. 防止人地由側面或 將你反卡在出面

比人頂住系PP後,果種無奈感覺我都試過...
所以我有幾種方法解決...
1.按A..撥板... 竟然你都冇曬位 何不試下撥
2.尋找空隙..籃下卡位只有將對手卡在PP後先會有效果..所以可以盡量由側面卡位..運氣好可以將對手撞低
3.假動作..如果對手5系果d死卡位(卡定位就不移動的人)你可以嘗試繞過他 卡在他的身前 不過好難。
當時我玩PF和C的時候 遇過好多神手... 由側面插入 , 真係每場籃板中搶輸都係我...
所以就算我籃板系高..但始終技術不比人...
最後一句:中鋒真係王者...進攻勁.籃板勁.防守可怕.PF在內線的表現就稍微不如中鋒

以上是個人意見 未經大眾確實 所以請不要亂插
三星高級會員 #16
人地用籃卡卡你係pp後,你就按a 按a可以破解籃下卡位
二星初級會員 #17
原帖由 NiNGz 於 11-6-21 01:48 PM 發表
但係真係唔識用C搶
同PF搶完全2回事

請你自動收皮
二星初級會員 #18
原帖由 ~小草~ 於 11-6-22 02:49 AM 發表

用其他職得閒偷幾個版...好似搶版好易
當自己用緊C- -"...就唔會再怪D中峰點解搶唔到
真係好難搶:fire:

點難搶法?
二星初級會員 #19
原帖由 NiNGz 於 11-6-22 01:27 PM 發表
中鋒真係好好玩 但係又真係好難玩

有幾好玩 有幾難玩
二星初級會員 #20
原帖由 saint00190 於 11-6-24 04:31 AM 發表
練好籃下卡位,撥板
籃板真係要浸..冇速成

搶板點解冇速成
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數