夢之帝國

主題列表 登入
版主 #1

徵求各職心得.教學或攻略

為了令新加入的玩家能更快更準確了解各個職業
所以徵求各職的教學心得等資料:!
內容大約需要關於配點.職業路線等的心得資料
注意;!
文章必須是原創希望不要帶有半點抄襲成份:!

大家可以跟帖回覆投犒或自行發帖
獎勵會因文章內容而改變:!

四星黃金會員 #2
留名等教學:kill:
三星高級會員 #3
留名等法師教學
三星高級會員 #4

獵人(鋼鐵系)
-輔助職業
-打手
-練功強(可自身回血,幫自己/隊友加攻,加爆擊)
-pvp 弱
配點建議:
-2力1協/2敏1協 /1力2協/1敏2協
-主要技能:綠寶石印記,紅寶石射擊,紫水晶射擊,鑽石印記,稜光射擊

綠寶石印記:自身回血
獅心王靈魂:+攻%
紅寶石射擊: 疊+攻%,連隊友  (升lv只增加技能攻擊%)
紫水晶射擊:  267%攻擊
鑽石印記:  疊物爆參數

建議:綠寶石19,獅心王10,紅寶石1,紫水晶1,鑽石印記9(可滿),稜光1.

-遊戲屬點閃/命中較為主要!!" +協防止miss 鋼鐵系大多技能都要疊 所以+協

獵人(虛空系)
-輸出職業
-打手
-練功強 (有範圍技)
-pvp 中等
配點建議:
-2力1協/2敏1協 /1力2協/1敏2協
-主要技能:綠林的哨音,箭雨射擊,綠林裁決,瞄準,最後的正義.

綠林的哨音: 打6次定身  打5次可接最後的正義封技能
綠林裁決: 攻擊技 接綠林的哨音
箭雨射擊: 範圍技能
瞄準: 點滿 可加強虛空系技能3-4倍
最後的正義:封技

單體建議:哨音20,裁決10,瞄準10(要滿),最後的正義1
範圍建議:哨10,箭雨20,瞄準20

獵人(自然系)
-輸出職業
-打手
-練功一般 (只有單體高輸出技,而已mp消耗極大,曾試過1小時用了1000支遠征軍mp水)
-pvp 強
配點建議:
-2協1敏/2敏1協
-主要技能:蛛網,狩獵,九蛇,穿心,獵豹,野獸

蛛網:可緩速
狩獵:3招其中1招
九蛇:3招其中1招 而已對方愈多正性buff就愈痛  打人好有用
穿心:3招其中1招 尾刀用 敵人血愈少打得愈痛 即使只有800~900攻都可以爆一萬
獵豹: 增加跑速 戰鬥中可用 追殺or走佬用
野獸:短時間增加物閃法閃  每閃避成功會增加自身攻擊

建議:1蛛網,20獵豹,9狩獵,1九蛇,9穿心,1野獸(可滿)

現在正在玩自然獵 !!"
-pvp技巧通常都係開野獸 一路跑一路用3招打!"
-對方剩一萬血就可以用穿心打落去
-比人埋身or追殺人就用獵豹
-加滿左20級就有10秒  通常10秒走佬ge話都可以沖出和平模式轉分流
-由於60級後常常要開紅關系...不得不走到自然系..!!"
-現在本人只有74等級 這些只是自身暫時玩到現在的意見!!"只供參考

...

新手未有32技點不要轉到自然系
-未能學到九頭和穿心 自然系是沒有用的
-虛空系也是要後期才能轉,因為也是要點了專注才有用.
-新手建議獵人初期玩鋼鐵系,方便練等 而已節省吃血水
四星黃金會員 #5
留名等教學!!
五星白金會員 #6
咁多人 等教學-..-
四星黃金會員 #7
等教學~~~~~~~~~
二星初級會員 #8
唔公平lo~版主求野都有4gd我地比心得只有1gd
四星黃金會員 #9
我頭先睇唔到呢個POST既存在 但係我POST左係出面 有圖有解說 咁又會唔會有分+呢...!?
五星白金會員 #10
我法師有小小 有冇分加:$
二星初級會員 #11
叫KINSEY哥打返段啦
三星高級會員 #12
真係好@@"!!
-用左40分鍾打ge教學
-比人係第2個討論區copy
-我應該開心定5開心?.?
版主 #13
ray199292 發表於 12-2-1 04:29 PM
真係好@@"!!
-用左40分鍾打ge教學
-比人係第2個討論區copy

系米獵人3系戈個?
三星高級會員 #14
回覆 靈儿` 的帖子

嗯...條友連我段野d顏色
-同埋尾2個段衣家玩緊自然獵都copy埋- -"!!!
版主 #15
回覆 ray199292 的帖子

我幫一幫你:smilie_:D: :smilie_:D: :smilie_:D:
三星高級會員 #16
回覆 靈儿` 的帖子

呼!!!" 搞點lu終於
-第1次發心得比人copy~"~ (其實可能之前都有不過我5知...)
-岩先真係有少少5倨...比人話我轉載- -"!!!
-thz靈儿
版主 #17
ray199292 發表於 12-2-1 05:36 PM
回覆 靈儿` 的帖子

呼!!!" 搞點lu終於

戈個論壇不嬲系甘~__~
哩到有d教學文都比佢地轉載左
四星黃金會員 #18

現在是2月1日 6時26 你打出來的時間是[昨天 08:47 AM] 昨天姐1月31啦-_-
                         ↘                                                                                   ↙                                    
   →但系系果個論壇打出泥既時間系1月30架w0 a_a
三星高級會員 #19
回覆 小峰囝0V0 的帖子

人地發表於 2012-01-31 15:15
我發表於 昨天 08:47 AM

咁簡單ge時間都5識睇v_v"!?
五星白金會員 #20
個個咩論壇黎既.?!
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數