《艾爾之光》心得攻略區

主題列表 登入
二轉會員 #1

1樓:暫不用
2樓:免費VPN教學
3樓:Down Game 入Game
4樓:解OS鎖
5樓:解除雙框

因之前的申請帳號教學 已改版
所以不再打教學了 要帳號的話
去淘寶啊 什麼的 花10元左右買個帳號 又穩定又成人號的...怎麼怎麼
二轉會員 #2

自己買VPN啦
二轉會員 #3

入GAME教學
有以下2個方法
1.官網入
2.官方登陸器入

官網入 應該唔洗教啦
官網入面登入 之後Game Start ok

首先開VPN
入: http://help.nexon.com/help/page/nx.aspx?url=download/plug
紅框果個 唔得就按 右邊果個

Down左之後
就安裝啦
呢個係官方登陸器(NexonPlug) 好方便的

安裝完 去你所下載目標地的夾中
找到 「NexonPlug」之後 做捷徑 然後將捷徑拉去桌面

好 之後就開那NexonPlug
二轉會員 #4

OS鎖解法

win XP
中文winXP 轉英文系統
轉做英文 日文 韓文也可 只要不是有中文的語言就可以了
或下載SP3 (Google一下可以了)

win 7 家用進階版
直接轉做非中文語言 如英文,日文 和 還要把unicode轉做非中國的

用Vistalizator插日文語言包(有人說不能用 用上面的好了

win 7 旗艦版
這個較麻煩 每步也要很小心

win7旗艦版的話,先把介面語言轉成日本語和地區形式也轉成日本

[開始]→輸入"regedit"然後按[ENTER]
找出HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MUI,"ja-JP"以外的都先用[右按]→[匯出]來備份,
然後將"zh-TW"或是"en-US"的全都刪掉
[開始]→輸入"cmd",用系統管理員執行
輸入
bcdedit /set {current} locale ja-JP
按[ENTER]
輸入
bcdboot %WinDir% /l ja-JP
按[ENTER]
請確保有執行成功的訊息
然後重新開啓電腦
注:以上方法有失敗有重裝系統風險

Vista
把地區語言換成US
再用Vistalizator+英文語言包就ok

雙OS
直接轉帖算了= =
安裝好後 就萌大奶了
http://computer.[此內容已被過濾].com/viewthread.php?tid=8461047

附件:win7英文件
http://download.windowsupdate.co ... f6ffa33662fd500.exe
二轉會員 #5

雙框

雙框係韓服後期
如果你玩緊韓服ELS
官方Check到你有中文程式
就會雙框你
雙框會入唔到game

有以下2個解決方法
1.洗腦 重灌
2.重灌多個系統係電腦

安裝好後就ok了
五星白金會員 #6
應VITA要求來支持一下0.0
三星高級會員 #7
叫糟糕置頂:D
三星高級會員 #8
VPN果到,入左網路XXXX之後sET UP A NEW XXX個D中文係咩?
二轉會員 #9
MarcusYim 發表於 12-8-23 02:05 PM
VPN果到,入左網路XXXX之後sET UP A NEW XXX個D中文係咩?

連線到工作地點
三星高級會員 #10
JPWOO係咪要down架
二轉會員 #11
MarcusYim 發表於 12-8-23 02:10 PM
JPWOO係咪要down架

唔洗
要連線就按番個連線
就OK
三星高級會員 #12
佢比左pw我,要去控制台,連線到工作地點,要簡虛擬私人網路連線?
二轉會員 #13
MarcusYim 發表於 12-8-23 02:21 PM
佢比左pw我,要去控制台,連線到工作地點,要簡虛擬私人網路連線?

你見到同我一樣既圖就ok..
三星高級會員 #14
唔該維他 VPN己ko 申帳中 生日應該填邊個
二轉會員 #15
MarcusYim 發表於 12-8-23 05:56 PM
唔該維他 VPN己ko 申帳中 生日應該填邊個

建議打1999年
細過14歲申請易
三星高級會員 #16
Vita維他 發表於 12-8-23 06:02 PM
建議打1999年
細過14歲申請易

1999年跟住打自己生日日期?
二轉會員 #17
MarcusYim 發表於 12-8-23 06:04 PM
1999年跟住打自己生日日期?

你喜歡啦 =_=
四星黃金會員 #18
維他我細你五日:ro08:
二轉會員 #19
笨小成 發表於 12-8-23 06:26 PM
維他我細你五日

我1997 12 23的說
三星高級會員 #20
https://member.nexon.com/join/jo ... 9_54gMDPY9Ka1sPjRdW
sd左email比我,入左條link,打埋密碼,就彈左出來
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數