暗黑破壞神3 Diablo3

主題列表 登入
一星新手會員 #1
唉~~開放1.04 然後連專家版都可以單手虐殺diablo...說好的煉獄模式呢???
腦殘暴雪,一直改弱難度,還有什麼好玩
三星高級會員 #2
咪玩囉,冇人叫你玩
二星初級會員 #3
vkboy 發表於 12-9-10 01:01 AM
唉~~開放1.04 然後連專家版都可以單手虐殺diablo...說好的煉獄模式呢???
腦殘暴雪,一直改弱難度,還有什麼好 ...

你係ONJ 定ON9?
一星新手會員 #4
味改1.04大把人話難打 改完又話易打-.-想點?
我覺得改完1.04好左好多
一星新手會員 #5
以前難打,但係有挑戰性隻遊戲亦都耐玩好多...唔夠打既,咪返之前既章節到刷裝,刷到夠打為止先去挑戰...
如果唔係點解稱煉獄為挑戰?,姐係比份考試卷你考唔識,咪返去再讀多d書,讀熟d野再考....
e加無啦啦轉左份,小學雞考驗卷比你...傻既都考到100分...咁有咩難度,有咩挑戰可言?
VIP會員 #6
樓上錯啦, 以前系比份火星試卷你, 系地球人都唔識,要用地球錢換火星錢賄賂考試局先考到 100 分。 而加比份正常野你考遮:smilie_/):
一星新手會員 #7

咁又唔洗賄賂咁大獲,慢慢打,慢慢磨,總會打到上去....
之前普通模式唔怕死就可以推快d
專家都係慢少少...本來都在A2刷緊裝備....突然一開1.04 結果「用來刷A2的裝備」直接可以打通diablo了=_=真誇張
我得腰帶同盾係63 其他都係61.62....大部份裝備地獄都刷得到的....
三星高級會員 #8
回覆 vkboy 的帖子

我盡對應同你既講法,我以前咁辛苦打ACT1,打裝賺錢就係為左慢慢頂上ACT2,ACT3繼而ACT4,好啦,我辛辛苦苦整好曬D裝之後終於夠打啦,好開心,好有滿足感同成功感,但係依家暴雪一野改到廢曬,咁咪之前我所用既時間都白費曬??依家隻王求其汁D垃圾裝都夠做底佢,咁我之前咁辛苦FARM返黎既裝意義何在??我相信認真FARM裝果班人都會有同樣念法
四星黃金會員 #9

我就覺得係轉左形式~  以前係挑戰多過打寶,依家就轉番做打寶為重 我覺得都OK 以前輕鬆開,依家更輕鬆(借巴友一句"撩住鼻屎刷") 如果真係想感受真正既裝備差距我諗可能要到1.1既PVP先可以@@
一星新手會員 #10
23549818 發表於 12-9-10 03:51 PM
我就覺得係轉左形式~  以前係挑戰多過打寶,依家就轉番做打寶為重 我覺得都OK 以前輕鬆開,依家更輕鬆(借巴友 ...

係呀,所以暴雪咪kaikai地,佢自己當初都話煉獄模式係出黎比玩家挑戰
是一個虐殺玩家的模式....結果現在倒過來是被玩家虐殺的模式.....
其實之前都有人提議過,可以把地獄A4和煉獄A1-4 所有的裝備掉落率都調整為一致(都會有極少量機率出63裝備)
咁樣,你地要刷寶刷裝既人,係地獄A4一樣可以刷到(而且煉獄亦都唔會有任何優勢)
而煉獄模式,只是單純的挑戰自己極限,這樣大家就不會為了要刷63裝or傳奇,而被迫越級挑戰煉獄模式,結果被打叭回來又哭哭鬧鬧

自己未儲齊裝備,一身爛裝打不過煉獄就要求暴雪改弱,不如直接改弱d怪,開隻lv1角色就可以直接打過去=] 咁咪仲方便快捷,洗鬼練到60級咁麻煩咩。沒難度的挑戰,嬴了也不感到任何成就感
以前1.03 普通模式.經歷了無數的滅團,死亡修裝後,殺了煉獄diablo 會感到很爽,終於破關了,超有成就感.告訴給朋友知,覺得是有種虛榮感
現在1.04專家模式破了...感覺就是...下?什麼?已經玩完了?這個到底是18歲以下禁止玩,還是18歲以上禁止玩??是中小學程度的遊戲吧
八星無敵會員 #11
1.04更新左禁耐
係禁唔滿意點解唔先排熱潮黎講??:frustration:
係要依家先講話無聊...唔好玩...d怪廢
你比人感覺就係自己打到悶..打到厭..
先走出黎開post話無聊唔好玩...
五星白金會員 #12
返工人士邊有咁多時間。
果日有得玩2粒鐘已經好好。
四星黃金會員 #13
vkboy 發表於 12-9-10 06:02 PM
係呀,所以暴雪咪kaikai地,佢自己當初都話煉獄模式係出黎比玩家挑戰
是一個虐殺玩家的模式....結果現在倒 ...

1.03 普通模式.經歷了無數的滅團,死亡修裝後,殺了煉獄diablo 會感到很爽
1.03版我打完煉獄diablo,我覺得精英怪仲勁........
三星高級會員 #14
其實1.03之前仲好玩!要拖屍過煉獄!
有d職業係唔可以自己一個拖!一定要team!
打裝仲要高低位!
人地玩HC都係1.03之前打爆diablo!
1.03前我終於可以solo act3!1.04俾我感覺係如何極速fram!
四星黃金會員 #15

只可以話。。以家覚得玩得容易ge人 以家会覚得仲容易玩
(覚得容易玩ge人 可能会話太容易玩so放棄...不過有無想過..覚得太難玩所以放棄ge人~一定多過容易玩過所以放棄ge人....)

以前覚得難玩ge人就会比較開心返D  起馬無甘難玩先
我個人就覚得 看法好極端 1.03時玩得点上去ge人当然無問題。。不過我相信玩五点/ 覚得辛苦ge人比較多....
係顧及大衆玩家大前題下。。。。so修改左難道
我個人係甘覚得.....
一星新手會員 #16
咁直接改到煉獄d怪,降到普通模式既難度,咪超易玩,咁大家都超開心了
二星初級會員 #17
vkboy 發表於 12-9-12 07:39 AM
咁直接改到煉獄d怪,降到普通模式既難度,咪超易玩,咁大家都超開心了

你又唔好講到咁誇,如果咁仲洗鬼分地獄,煉獄咩-.- 其實看事實最好,之前認為夠打/易打只係一小部份既玩家,大部份都認為難打的,唔係暴雪點會無緣無故大改動,貪得意咩。
二星初級會員 #18
煉獄模式係比玩家挑戰,隻game基本上係玩刷裝.
但D靚裝係晒煉獄,咁咪姐係焗9我"挑戰".
一星新手會員 #19
curapica2 發表於 12-9-12 10:36 AM
煉獄模式係比玩家挑戰,隻game基本上係玩刷裝.
但D靚裝係晒煉獄,咁咪姐係焗9我"挑戰". ...

所以我話比佢kai
直接將煉獄同地獄的掉落率,改為一致
然後煉獄繼續保持它煉獄的難度,一切不就解決了麼?
讓沒裝備的玩家一樣可以刷裝備
有神裝的玩家一樣可以挑戰自己
現在中低端 61級的裝備都可以全通煉獄
那63的裝備,傳奇級的裝備,拿來斬木頭用的喔?
二星初級會員 #20
vkboy 發表於 12-9-12 10:41 PM
所以我話比佢kai
直接將煉獄同地獄的掉落率,改為一致
然後煉獄繼續保持它煉獄的難度,一切不就解決了麼?

我都同意~
D怪真係弱左超多~
但如果佢唔咁樣改,我就寧願要1.04版本都唔要1.03~!:surrender:
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數