TERA公會區

主題列表 登入
四星黃金會員 #1

[fly]*傲世!~[/fly]                                                       

誠招可以分享快樂.患難與共.可以把背後交給的你/妳

可能有D朋友會覺得人多冇人理.但係我地都會盡量去理解每個會友幫助每個會友!
冇啦啦比人打我地唔會睇唔到.因為同伴比人打唔幫又何來公會?公會係由伙伴們所組成的.
而不是小圈子和特定人可以做好一個公會的.所以係到誠招新既同伴既加入!共同搞一個團結既好公會
團結就係我地既力量

公會會員優惠:
月卡會比其他地方平會港.台.澳.詳情請進rc內查看

-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*
另本會招LOL同好者加入本群一齊玩!!!本群正計劃非官方比賽‧
誠招一班熱愛LOL既玩家一齊黎傾下計一齊玩一齊笑~~

OB首發活動         
公會樂意助人大好人12.15日選出最高提名5位肯幫人既好人(每人OMG 500)
首二星期,等級最高三名會獲增1個月費及經驗加成(N)以示獎勵,
如不需月費的,將會以其他同等價值裝備或產品代替(已完)

一個月內做工會任最多工會勳章既頭3名會獲增1個月費及經驗加成(N)以示獎勵,
如不需月費的,將會以其他同等價值裝備或產品代替
公會OB開始每天都會舉行活動.借活動方式希望令會友們更熟悉大家....相處更融洽
Rc語音:17880411
RC預計在11月中公報,舉時請各成員在內改回與遊戲相同的名字。
現內閣人數約為40-50香港玩家*

會長的話
首先同睇呢編野既人講聲你好^^我地呢個公會,會係第一個SER到玩.我希望可以搞一個多人熱鬧既公會
,當然係團結既啦!我地個會唔會分大細.係民主既.因為我既決定未必係正確既.人總有犯錯既時候呀.
當有大決定時會充合大家意見再去做.公會活動都係。

本公會著重團結,點數戰士也好,生活玩家也好,只求團結,熱鬧,打副,談天。
公會定期舉辦活動,每日的,每星期的,每月的,有小型活動,也會有大型活動,
當然活動是設有獎勵,活動性質也會因應不同因素設定,盡量讓不同性質的成員也能參與其中,
享受過程,藉此活動提高各成員對家族及遊戲的興趣和歸屬感,亦都可以聚首一堂,令大家更為團結。
如有活動的建議 ,歡迎向高層提出!

收生準則
為家族,長上線,重團結,暫不限等級!
三天不上線,而不通知,將被暫時踢出家族,需要聯絡高層方下回族!
自行退出家族的,將被例入黑名單!
不會主動搞事
會友比人打會幫手.而不是只顧自己的

新手福利
本公會,會邀請資深玩家為成員解答各種疑問難題,助你升級無障礙。
亦會邀請數位材料商長駐公會,提供各成員需要。

進升制度
本公會設有進升制度,需有管理經驗或能力,或熱心幫助成員,解答難題,熱衷公會事務的人將會為提拔成為高層,成為高層的人每月會定期得到一份獎勵,包括(點錢,裝備等)

其他活動
帥氣族長,將不定期舉辦團聚,價錢全免,次次新鮮,有好提議,好活動均可提出,
本內閣經歷過多種遊戲,一向會聯繫過往戰友,朋友食餐飯等等,很多層經的敵人,在遊戲後也能成為朋友
笑談過往,希望你地都成夠成為我地既一份子。

入族留名
1.  遊戲ID:
2.  RC使用:是OR否
3.  遊戲職業:

四星黃金會員 #2
我都諗住玩ser1
我想問下你地公會過往有咩實力既表現?
同埋會長係邊位?過往有冇佳積可提供?

單憑文字資料未能令我深深展望到你地公會既未來!!!
謝謝~
三星高級會員 #3
CY P Fung 發表於 12-10-14 11:19 PM
我都諗住玩ser1
我想問下你地公會過往有咩實力既表現?
同埋會長係邊位?過往有冇佳積可提供?

咁嚴苛既:smilie_:D: ?
二星初級會員 #4
嘿嘿.. 玩遊戲都睇遊戲前途
四星黃金會員 #5
chui20032003 發表於 12-10-15 12:56 AM
咁嚴苛既 ?

冇領導能力既領袖又點會有一班有實力既玩家跟隨:ro07:
二星初級會員 #6
回覆 CY P Fung 的帖子

HEELO...我係傲世既會長...以前有咩實力既表現我想沒有太突出都是平凡的...我玩過既GAME有幻月(趙子龍).晴空(不定收AC轉過幾個).天命西遊(奴良).功夫(奴良)....而領導能力我諗我仲有好多要改進既地方....但係仍有一班肯同我一齊玩既戰友...公會既內定人數都係以前一齊玩既...有敵對過既亦有一路都一齊玩既....多多指教....如果有咩做得唔好既會改進終量去改好佢....另歡迎任何一齊玩過既人一齊玩...敵對過既都OK呀...打機過了去就沒事了...誠招各界好友既加入係到{:1_1:}
五星白金會員 #7
san63480378 發表於 12-10-15 09:20 PM
回覆 CY P Fung 的帖子

HEELO...我係傲世既會長...以前有咩實力既表現我想沒有太突出都是平凡的...我玩 ...

好似 有同你玩過 天命西遊@@" 不過玩玩下 有事 就無玩o-o"
果陣id 好似叫 神無月  =w="
三星高級會員 #8
CY P Fung 發表於 12-10-15 08:01 PM
冇領導能力既領袖又點會有一班有實力既玩家跟隨

咁又係呀
如果會長流流地既
冇料到既 咩Q都交比人做
怎能服眾!
突然有感而發:smilie_:D:
二星初級會員 #9
回覆 dklo 的帖子

好似有d印象,你又玩呢隻game?
五星白金會員 #10
san63480378 發表於 12-10-15 11:56 PM
回覆 dklo 的帖子

好似有d印象,你又玩呢隻game?

對v-v" 不過買唔到1558/780 買390玩o-o"
二星初級會員 #11
回覆 dklo 的帖子

哦!我地班人都有天命既人呀仲有幾多下
三星高級會員 #12
我入AR~~:thup::smilie_:p:
二星初級會員 #13
chui20032003 發表於 12-10-15 12:56 AM
咁嚴苛既 ?

見工你可以反問返個老細face_l_18:
五星白金會員 #14
san63480378 發表於 12-10-16 08:56 AM
回覆 dklo 的帖子

哦!我地班人都有天命既人呀仲有幾多下

玩1ser?
二星初級會員 #15
回覆 dklo 的帖子

係呀!一齊嗎?我地開左個rc先未齊人有d就開ser先黎依家有20幾人吹下水等隻game開
五星白金會員 #16
san63480378 發表於 12-10-17 12:40 AM
回覆 dklo 的帖子

係呀!一齊嗎?我地開左個rc先未齊人有d就開ser先黎依家有20幾人吹下水等隻game開 ...

都ok丫@@"
不過我主玩 係夜晚~朝早o-o
rc 唔係成日開-w-"
二星初級會員 #17
回覆 dklo 的帖子

唔緊呀!一齊玩開心就好
四星黃金會員 #18
嘛~~玩Online Game 志在娛樂既唧~ 玩得開心咪得 會長勁唔勁無咩所謂 最緊要好傾!
二星初級會員 #19
回覆 段長風 的帖子

認同...開心就好~~~
二轉會員 #20

都未開波就講呢d,樓上仲講前途sosad
有升職機會呀
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數