《精靈樂章》攻略心得區

主題列表 登入
四星黃金會員 #1
聖騎士- 開頭攻速慢,攻擊力低,要行埋去隻怪度打,40戰-60戰比人屈遠攻,坦副本好傷裝>要點品升耐久,好洗錢呀!!
狂戰士-60戰後差不多每個職都有防暈,沖鋒冇乜作用,跑速低>追唔到人,爆率低>著晒戰裝既職都幾乎爆唔出,後期被相剋既職易殺,但殺相剋既職卻難
遊俠-近距離冇得用弓/槍打,被迫用劍 但沒有太多技能可以用,用劍攻擊力低,好易比怪圍死,得1招遠攻既範圍技仲要集氣先用得,70戰或之後既戰士系用左訓鎚幾乎殺唔到了,好討厭訓鎚
刺客-攻擊動作好大,劍既攻擊力好低,冇得防暈,成日比人暈死,同係射手系竟然唔夠遊俠打,好討厭50暈鎚,60暈雙手劍無視命中都會中暈,暈了被放血
地獄使-出技好慢呀,差唔多招招都要c法時間,隻寵物得隻法師有用,但係打人都係扣得果少少,無70杖既話好易死呀,好驚識得隱身既生物
元素使-好皮薄呀!!!搵唔到錢呀..一樣好驚識得隱身既生物,點解隱身既生物要打我先呀!!點解冇得吸血嫁
祭司-法器入物傷石定魔傷石好呀,又要合杖又要合鎚咁煩既,變身出技能好單調.好悶,入戰場用鎚又怕暈,用杖又怕比射手秒殺,點算好,洗分算
神官- 打怪好慢呀,升lv好慢呀,入戰場殺唔到人呀,點解個個都叫我加攻防,點解副本唔洗補血嫁,好似失去左意義咁,有招恐技恐到你又比你吊,你話唔比用就唔比用?恐死你
五星白金會員 #2
笑了
其實唔止咁少xd
五星白金會員 #3
唔同職都有優點缺點架啦@@
三星高級會員 #4
貼中哂所有職甘傷心之處=.=
四星黃金會員 #5
因為唔想打咁多字...所以唔打咁多
基本上所有職我都有玩,但唔勁
所以怨氣特別多
四星黃金會員 #6
實有好與壞= =唔通真係有又唔洗錢又冇缺點既職咩
四星黃金會員 #7
有好有壞啦!!
二星初級會員 #8

講到咁好似個個職都係廢既咁
不過我都係支持狂戰士`因為可以做雙刀流:thup:
五星白金會員 #9
回覆 索女機關槍 的帖子

刺/遊唔係好似都得咩=.=
四星黃金會員 #10
刺害30LV做到雙刀了
樓主好似好多怨氣
受得氣多?
四星黃金會員 #11
維持職業平衡既要素啊~~
雖然個人都非常同意樓主講法..:smilie_:D:
四星黃金會員 #12
狂戰士-60戰後差不多每個職都有防暈,沖鋒冇乜作用,跑速低>追唔到人,爆率低>著晒戰裝既職都幾乎爆唔出,後期被相剋既職易殺,但殺相剋既職卻難

有d唔同意 爆率味必低 我隻80狂 連埋隊技 係7x-9x爆率
同埋話明剋制 緊係殺佢難 比佢殺易ga啦
其實狂職最大問題係跑速 同隊技
8個職得狂戰 魔鬥 無隊技
如果有人話狂職已經太大力 唔可以再有d加攻既隊技
咁我更加不爽 騎都有減傷 又咁硬 咁點解又有多招減傷隊技
好多職 jc 刺 遊 騎 都有加跑速既專精 技能
但殺傷力大既狂戰竟然無 人地副本坦到上王 大大力既狂戰都係等慢慢行到之後幫隻王收屍
實在令人感慨
四星黃金會員 #13
LwKi乂淚淚 發表於 2013-3-18 23:53
狂戰士-60戰後差不多每個職都有防暈,沖鋒冇乜作用,跑速低>追唔到人,爆率低>著晒戰裝既職都幾乎爆唔出,後期 ...

你八十Lv加套黃裝,又加左隊技,攻防爆,,,仲有招技加爆率當然咁高,但對比祭,剌,元同為攻擊系既職爆率相對較小,同埋我指魔法系打狂易死,但狂打剌同弓手難死 ( 以90戰為例)
二星初級會員 #14
vincent18191 發表於 13-3-18 11:36 PM
刺害30LV做到雙刀了
樓主好似好多怨氣
受得氣多?

我玩台版唔洗. 15LV 就可以用雙刀了
四星黃金會員 #15
神官真係好慘= =恐又唔係...恐又好似衰左D...
自己比人恐都唔多開心..
但唔恐真係冇左控場能力- -
多數隊友都叫你9恐....T.T
但人地好慘T.T
四星黃金會員 #16
.Lck 發表於 13-3-19 12:28 AM
我玩台版唔洗. 15LV 就可以用雙刀了

SOR 我講得唔好
我意思係指雙刀要30LV先開始有力
未轉之前D雙刀
打2,3轉都唔夠一粒子彈高攻...
五星白金會員 #17
地獄使除左c法慢d之外 真係幾勁@@
二星初級會員 #18
vincent18191 發表於 13-3-19 12:59 AM
SOR 我講得唔好
我意思係指雙刀要30LV先開始有力
未轉之前D雙刀

傻豬黎GE唔洗SORRY BOR:redface:
三星高級會員 #19
祭C真係樓主講既咁= =?
仲諗住玩下變狼...
四星黃金會員 #20
沒有最強職業
只有最強玩家
下一頁
回到最頂傳統版