海外會員交流區

主題列表 登入
六星鑽石會員 #1
退野好容易,如電服,平板等等的野退貨是非常容易
他們沒有像香港的驗屍一樣驗貨,和加上一些如不能花等等的完美主意
當然有一些如光碟和墨盒的物品不可能退
加上最好是你買了的物品好多都會有三十日(可能有不同)的現金保障,如貨品減價,有野送
。他們都會退番錢和送番禮物
之前我的墨西哥朋友買了電視機,之後發現有ps3送,所以他帶左張單就拿走ps3
當然大部只在美國店才可以
當然有些店連食物都可以退。我見過有人食左一半的蛋糕拿去退Σ( ° △ °|||)︴
但退貨我就唔like,唔係個貨有問題都不會退

版主 #2
我退野只會上網買完衫唔岩SIZE先退...
我知好多人都會退...認真唔明佢地買黎做咩
六星鑽石會員 #3
壺一v一 發表於 14-1-9 09:48 AM
我退野只會上網買完衫唔岩SIZE先退...
我知好多人都會退...認真唔明佢地買黎做咩 ...

特別係D亞洲人 = =
他們一開始就準備退才買...@@(心態問題lol)  
特登買部電視用2~3個月就退.....= =
面皮厚的....食物都會退  lol
一個蛋糕都係得個二十幾蚊....食左一半(剛剛好50%)<有D仲攪笑得番25%都會
要求全數退..~.~!   用唔好食為由=o=(但點解會食左50%>?)
無錢就唔好買蛋糕

版主 #4
monkeymko 發表於 14-1-10 02:11 AM
特別係D亞洲人 = =
他們一開始就準備退才買...@@(心態問題lol)  
特登買部電視用2~3個月就退.....= =

係...我識一個人都會退電視..
低能..有錢買部PS3 無錢買電視
我24"都係170左右
佢要買32" 果兩百幾都覺得貴...低能
仲要真係3個月退一次
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
退野呢種風氣引入左香港了
勁多ON9 買完衫退
我仲識人買套西裝無CUT牌著完參加完舞會拎去退
六星鑽石會員 #5
壺一v一 發表於 14-1-10 07:58 AM
我24"都係170左右

退電腦,電腦。要用ID.   好像有記錄
佢真係有時退貨(; ̄ェ ̄)
PS3 碟都好貴(≧∇≦)
買多兩三張都過百(ーー;)
六星鑽石會員 #6
壺一v一 發表於 14-1-10 07:58 AM
我24"都係170左右

在香港
我知,我身邊都有人都係禁做
因為要參加結婚,所以買左套之後退
我就買左之後剪左個標籤
都係千幾二千左右(−_−;)
我覺得他們都係計死數
四星黃金會員 #7
即係咁 宜家online shopping 太方便 而且你真係去鋪頭反而可能冇貨/冇碼..
真係有時會online shopping 買1堆 返黎試 之後試完退.. :ro05:
六星鑽石會員 #8
米田 發表於 14-5-11 05:16 PM
即係咁 宜家online shopping 太方便 而且你真係去鋪頭反而可能冇貨/冇碼..
真係有時會online shopping 買1 ...

所以宜加美國有D地方因太多亞洲人,有D店附加條件 or 問好多野 令到退貨無而前禁容易.
= =
四星黃金會員 #9
monkeymko 發表於 14-5-12 12:00 PM
所以宜加美國有D地方因太多亞洲人,有D店附加條件 or 問好多野 令到退貨無而前禁容易.
= = ...

咁正常者.. 不過你係去邊度買?
我好少遇到話真係好多問題
多數可能問句 做乜退. 咁有時就話 之前買左做禮物 但對方唔岩用
衫個d. 可能話 買到返去先發現衣櫃有同款既野 etc.
佢地多數好loose o_O

附加條件就有既.. 話轉返store credit 個d?
所以點解我偏愛online shopping 多d haha. 由其係 free delivery個陣 :cool:
版主 #10
米田 發表於 14-5-12 01:41 PM
多數可能問句 做乜退. 咁有時就話 之前買左做 ...

amazon prime-2days shipping.
^千奇唔好開通, 唔係你會上癮
六星鑽石會員 #11
米田 發表於 14-5-11 09:41 PM
多數可能問句 做乜退. 咁有時就話 之前買左做 ...

我剛入泥個時四年前左右,果時退野直接退番番現金or退卡到= =
不過宜加有D店買電腦一開箱就減你20%
我見過唔少亞洲人,買野個時就準備左要退
好像係個D 150 ~ 200幾美金的洗地毯用的吸塵器,就係想洗一次地毯就買,之後退左佢

版主 #12
經常性見D卜街退電視同冷氣
四星黃金會員 #13
壺一v一 發表於 14-5-12 03:22 PM
amazon prime-2days shipping.
^千奇唔好開通, 唔係你會上癮

開左 哈哈
個陣岩岩話用大學EMAIL會免費
不過之後過左就冇再續
冇咁既必要嘛..
四星黃金會員 #14
monkeymko 發表於 14-5-12 04:07 PM
我剛入泥個時四年前左右,果時退野直接退番番現金or退卡到= =
不過宜加有D店買電腦一開箱就減你20%
我見過 ...

咁就真係未免有點過份-_-
吸1次就退..

電子產品係會嚴少少架啦
不過蘋果個政策好似都係偏鬆個者?
六星鑽石會員 #15
米田 發表於 14-5-12 01:24 PM
咁就真係未免有點過份-_-
吸1次就退..

= = 算la
佢有D人買Gps 用一個月就退一次,因為更新地圖要俾錢
如果唔係點解香港M記/快餐D氣水機要放入面,唔係好像美國放係出面
四星黃金會員 #16
monkeymko 發表於 14-5-13 12:03 PM
= = 算la
佢有D人買Gps 用一個月就退一次,因為更新地圖要俾錢
如果唔係點解香港M記/快餐D氣水機要放入面 ...

NYC既 快餐汽水機都係放入面..
咁我諗都點都有冇咁"精打細算"既人既..
你住邊區架?睇到咁灰..
版主 #17
放入面同出面都無分別
美國比添飲 香港唔比
只係呢個分別@@
六星鑽石會員 #18
Ca
不過美國退野一定容易d
香港要驗屍先可能有機會退到
四星黃金會員 #19
壺一v一 發表於 14-5-14 02:32 PM
放入面同出面都無分別
美國比添飲 香港唔比
只係呢個分別@@

分別在於
出面添 你點浪費都冇人知
入面既話 你可能仲要排隊先refill到.. 可能因為麻煩心態 唔係真係必要都未必fill => 少d浪費..
三星高級會員 #20
無亂買野ar..
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數