FreeStyle

主題列表 登入
四星黃金會員 #121
Originally posted by 小赤道牙樂 at 2006-3-11 03:27 PM
唔該我想問SG得分後衛應該學咩招:o:o

假射真傳~後向~MILLERTIME
(其實我覺得SGd技廢廢地= =)
三星高級會員 #122
Originally posted by 及時雨 at 2006-3-13 07:02 PM

假射真傳~後向~MILLERTIME
(其實我覺得SGd技廢廢地= =)

Millertime冇用的,慢到死……
一星新手會員 #123
我想問下,係咪要符合指定高度先可以升做PG or 控衛???
如果係又要幾高
四星黃金會員 #124
Originally posted by borislau519 at 2006-3-15 05:57 PM
我想問下,係咪要符合指定高度先可以升做PG or 控衛???
如果係又要幾高

應該唔係- -~~~~~~~~~~
二轉會員 #125
應該唔係啦~~~上次我見到有個人話自己高度錯左.......選錯職....想重玩@@"
二轉會員 #126
Originally posted by borislau519 at 2006-3-15 05:57 PM
如果係又要幾高

完全冇d咁既事~
三星高級會員 #127
各位我有少少感概~唉,而家都係後衛新手~

最近先岩岩玩番,比賽中有時入3分會被人讚,都算正常

黑仔果時唔入覺得好似拖累左隊友錦樣~:(

落後時d人猛吹射3分,好大壓力呀大佬...

簡單講句入到3分就英雄,唔入就狗雄

做後衛都好辛苦..~天堂與地獄之分~

覺得俾人話得多都係前鋒同後衛,投票果到都睇到..:cry:

之後開新ac玩前鋒諗住有新景象,點知係錦被台灣仔話白前~

佢地自己又搶唔到籃板又賴我...又入唔到波又獨食

想試下轉玩中鋒~因為唔想被人話,真係唔多開心...

唔岩聽,no少me~只係舒發下,請問有無人有同樣感覺??

[ Last edited by 摩囉星 on 2006-3-16 at 11:11 AM ]
三星高級會員 #128
唔係咁樣點會比我地叫台狗?
四星黃金會員 #129
Originally posted by 摩囉星 at 2006-3-16 11:10 AM

簡單講句入到 ...

如果你玩中鋒但搶唔到板,一樣會比人xyz
睇開d ok, 打機娛樂來姐
二轉會員 #130
Originally posted by 摩囉星 at 2006-3-16 11:10 AM

簡單講句入到 ...

唉...講壓力中鋒先大唷..

好多外圍既朋友都以為C一定會壓倒性搶贏PF..唔係的話就話你廢C

有時C搭2隻SG對住3隻SG..好多外圍既朋友都以為可以屈死REB..
人地醒既話..引隻C出去再轉畀第個射..自己卡住隻C...隻C可能因為咁而搶失幾球...
跟住D隊友就會打晒D負面既感情符號..例如........     =.=REB AR
再唔係又話你廢C

講下扑波..扑籃下既波難過扑3分好多..係籃下太多假動作擾亂隻C..
扑唔到咪又話你廢C囉..........

當然有D中鋒真係好勁...但外圍既朋友唔可以下下都期望個個中鋒都係好勁架囉~
二轉會員 #131
打機打到咁大壓力就唔好玩喇=.=""打機都係為樂趣姐@@"~~
一星新手會員 #132
我而家都有玩得分
有空位就三分喇
四星黃金會員 #133
我覺得o係45度國射易入d--
我有個前鋒射3球有2球入既[3分aa]
二星初級會員 #134
Originally posted by 【無名小子】 at 2006-1-16 02:56 PM
所有有關後衛既post都要係度發問...

如果比我見到有人再開post發問...

一律關post

包括控球後衛同得分後衛

我想問控球後衛用加咩能力值既3最好??
二星初級會員 #135
控球後衛 自己入樽  得唔得架?
唔係人地比阿雷你  係自己  入
四星黃金會員 #136
Originally posted by *大細路﹏康! at 2006-3-20 06:43 PM

我想問控球後衛用加咩能力值既3最好??

3分+偷波/傳球+速度
六星鑽石會員 #137
我梗係覺得1on1 飛away準過係2on2同3on3既時候
今日大操有bug= =
我係死角(9射位)
連入左3球飛away....
四星黃金會員 #138
控球同埋得分最好set到幾多cm呢
四星黃金會員 #139
Originally posted by ofp at 2006-3-26 07:58 PM
控球同埋得分最好set到幾多cm呢

pg多數會set到最高, 防守起上來比較有利
sg多數最short, 根據基本點最short, 3分都速度多最高兩點
三星高級會員 #140
咁我170係咪應該做sg= =
但係我初頭係想做pg
咁170 做pg
應該冇咩問題既可
咁pg係外頭射3分都係應該既可??._.
回到最頂傳統版

選擇頁數