FreeStyle

主題列表 登入
三星高級會員 #141
Originally posted by 道地綠茶﹏。 at 2006-3-27 01:33 PM
咁我170係咪應該做sg= =
但係我初頭係想做pg
咁170 做pg
應該冇咩問題既可
咁pg係外頭射3分都係應該既可??._.

本人覺得.......你想做pg既,咪做囉!無話你一定要做sg既wo~
而pg係外頭射三分應該都得(有大空檔先),因為我本人見過d pg射三分都可以話過得去......
(註:以上只係個人拙見,唔一定正確......就算錯左,都唔好罵得咁嚴重,得唔得??):cry:
六星鑽石會員 #142
Originally posted by 魂太郎 at 2006-3-27 01:48 PM

本人覺得.......你想做pg既,咪做囉!無話你一定要做sg既wo~
而pg係外頭射三分應該都得(有大空檔先),因為我本人見過d pg射三分都可以話過得去......
(註:以上只係個人拙見,唔一定正確......就算錯左,都唔好罵得 ...

神人pg既表表姐 31米拿 3分神人
六星鑽石會員 #143
Originally posted by 道地綠茶﹏。 at 2006-3-27 01:33 PM
咁我170係咪應該做sg= =
但係我初頭係想做pg
咁170 做pg
應該冇咩問題既可
咁pg係外頭射3分都係應該既可??._.

其實g既高度我個人覺得只係扑3分既時候有人
高d易扑d
高度唔係問題
唔好太介意
三星高級會員 #144
well..有身高優勢點都好D,攻守平衡一D會比較好
因為打一場波你唔會淨攻或淨守的
我第一個sg173
好多時D shots都嚮手指尖過=_=超無奈

呢個米拿我同佢組過打22
佢仲有個PF叫朱朱俠,籃板王來的=_=
四星黃金會員 #145
人地講緊三十幾lv果個31miller呀
二轉會員 #146
高d靚仔d..我隻sg都係180..但同lv計就漫咁d
二星初級會員 #147
之前我仲係g果陣呢,,,
試過用單手跳投入左波...
但係個分牌得2分....畫面都冇3 point e個野=0=
好神奇......
二星初級會員 #148
我想問我得1米70做PG係咪會好廢??.........
二星初級會員 #149
請問....做左pg有f$12000應該買alley---oop好定.假投真傳好??
二轉會員 #150
假投實用D~
四星黃金會員 #151
Originally posted by 小火花EX at 2006-4-2 11:19 PM
請問....做左pg有f$12000應該買alley---oop好定.假投真傳好??

買勾射傳球-.- 一次過滿足晒你兩個願望
二星初級會員 #152
有冇人可以答我我170cm做控後會唔會好廢呀??
一星新手會員 #153
想問下
pg幾高最好,,,
二轉會員 #154
控球後衛同得分有咩分別?
二轉會員 #155
原帖由 $麒麟仔$ 於 2006-9-1 12:54 PM 發表
控球後衛同得分有咩分別?

控球係要傳d快波同靚波比隊友....會有sing:nice pass..個隊友就99.9%入
得分係屈速度.....射3分勁
二星初級會員 #156
我想問控球勁D定得分勁D
二轉會員 #157
原帖由 shiftwer 於 2006-9-11 05:20 PM 發表

一睇你用咩位勁d...
你覺得你d3分勁..定d傳波先....
如果like射3分就揀得分.......唔係咁like射3分就揀控球
二星初級會員 #158
原帖由 shiftwer 於 2006-9-11 05:20 PM 發表

你試下同d會用點數玩既韓國人pg玩= = 射d三分又準  = =跟住有識入樽 彈跳冇啦啦好高 又可以搶下板= =佢d 三分準到可以好似個sg 又有拆你屋= =十分屈機= =但係唔用點數玩 係sg勁d= =因為好準d三分
二星初級會員 #159
我要問呢,,韓版快速傅球係咪7000蚊個個,,,
但係點解我買左,,裝埋,,,,
好快咁連按2下s,,,姐係ss...
都係傅得好慢= =
冇show過ss pass既效果出黎...
y!!!??
二星初級會員 #160
原帖由 kennett17hk 於 2006-9-28 02:50 PM 發表
我要問呢,,韓版快速傅球係咪7000蚊個個,,,
但係點解我買左,,裝埋,,,,
好快咁連按2下s,,,姐係ss...
都係傅得好慢= =
冇show過ss pass既效果出黎...
y!!!??

果招係令到隊友可以唔洗急停接波啵= =唔係你..... 你想又行又傳果個係 5000蚊果招= =
回到最頂傳統版

選擇頁數