FreeStyle

主題列表 登入
五星白金會員 #141
個個職都要學ss
ss可以幫隊友搵空位射波
係超有用的!!

c應該學籃下卡位
16lv tip ball  blk and steal
二轉會員 #142
原帖由 hhyuen 於 2007-3-27 11:15 PM 發表
我想問c應該學d咩skill?
thx.
ps.點解衣度冇人講c- -"

重有...ss傅波係咪即係穿越傳球?
其實有咩實用性- -"..

有咩職係要學ss傳波?
thx!:smilie_:D:

ss pass可以令到隊友一路跑一路接球"咁就唔洗停係度接個傳球"
C同pf 差唔多   籃下卡位,tip球都係必學
三星高級會員 #143
g果個轉身2點mark= =

我次次唔係軟腳就係趕唔切沖翻上去blk佢= =

20lv廢sf字
二轉會員 #144
原帖由 XD小鬼 於 2007-3-28 09:08 PM 發表
g果個轉身2點mark= =

我次次唔係軟腳就係趕唔切沖翻上去blk佢= =

20lv廢sf字

d人話要預佢既落點,係佢轉到之前就係果度,咁佢就會自己撞跌@@"~
不過我始終整唔跌佢地-口-"~所以我會唔mark住佢,跟住佢走算= =.....等佢起手就blk佢-0-"
三星高級會員 #145
原帖由 孤天~ 於 2007-3-29 12:21 AM 發表

d人話要預佢既落點,係佢轉到之前就係果度,咁佢就會自己撞跌@@"~
不過我始終整唔跌佢地-口-"~所以我會唔mark住佢,跟住佢走算= =.....等佢起手就blk佢-0-"

唔mark=唔按w?

我好似唔按都死  -u-"

仲有轉身2已証實唔會跌波:smilie_:p:
二轉會員 #146
原帖由 XD小鬼 於 2007-3-29 05:12 PM 發表

唔mark=唔按w?

我好似唔按都死  -u-"

仲有轉身2已証實唔會跌波:smilie_:p:

下.....通常禁w先會跌....唔禁跟住佢走既話..應該唔會有事0.0"可能我都係pg啦....所以冇事=______="

其實我覺得...可以同普通花式一樣...用w 貼埋佢度@@"~等佢出轉身2果陣....可能都有效果@@"~
二星初級會員 #147
...有冇人可以教我搶板-.-...
係香港玩d板都重ok..但係一上到大聯盟玩就收哂皮.....
應該企係邊個位置度等呢.如果個波未射.
如果佢企左係正中間..我應該企係佢隔離定係點..?
同埋可唔可以教埋我點用tip波..成日想用果陣..一係就用唔到.一係就比人搶左波
thz@!:~:
五星白金會員 #148
搶板盡量霸係個框前面~
如果你既對手未入籃底既話
狠狠地用籃下卡位唔俾佢埋籃底
切記一定要用籃下卡位~係人地前面既話好易整到人地訓底架
tip波好似好簡單~你覺得唔夠人搶咪用囉
不過其實唔少波tip波既timing早過就咁搶板
依d就要靠熟練囉
搶板係最難教的=.=要講反應~而且d波有咁多種彈法
冇可能種種都教架麻-3-唔同lv搶既時間都有快有慢
只可以話~見到自己唔夠人搶既~咪望多d人地學下野囉
功多藝熟丫麻
五星白金會員 #149
原帖由 孤天~ 於 2007-3-29 06:36 PM 發表

下.....通常禁w先會跌....唔禁跟住佢走既話..應該唔會有事0.0"可能我都係pg啦....所以冇事=______="

其實我覺得...可以同普通花式一樣...用w 貼埋佢度@@"~等佢出轉身2果陣....可能都有效果@@"~

唔關係咪pg事的-3-
其實行開少少唔禁w都唔會訓係度-3-
三星高級會員 #150
小前招騎射(fs技)會唔會降命中?
VIP會員 #151
係...

學左只係會快d落地
三星高級會員 #152
pg洗唔洗學連續假動作突破,,唔知實用性大唔大呢??
三星高級會員 #153
pg  173cm    用訓練買火鍋能力         會唔會易blk d人??

二轉會員 #154
原帖由 大話三國 於 2007-4-6 11:53 AM 發表
pg洗唔洗學連續假動作突破,,唔知實用性大唔大呢??

最好學埋啦0.0"~~都幾實用0.0"不過我覺得轉身2比較實用@口@
二轉會員 #155
原帖由 大話三國 於 2007-4-6 11:55 AM 發表
pg  173cm    用訓練買火鍋能力         會唔會易blk d人??

一定會既0.0"不過+得1.....其實相差唔大
二星初級會員 #156
原帖由 孤天~ 於 2007-4-6 02:31 PM 發表

一定會既0.0"不過+得1.....其實相差唔大

大前自由爆籃有咩技巧.....

成日9shoot
三星高級會員 #157
原帖由 啊華 於 2007-4-6 10:07 AM 發表
係...

學左只係會快d落地

會降命中?

<<<<<<<<<<<<<想學多幾種射姿
二轉會員 #158
原帖由 Hero_ad 於 2007-4-6 03:01 PM 發表

大前自由爆籃有咩技巧.....

成日9shoot

自由灌會變9 shoot架咩= =? 係唔係你太遠呀--.....--"
我真係未見過人用自由灌會變 9shoot= =|||
三星高級會員 #159
原帖由 孤天~ 於 2007-4-6 10:53 PM 發表

自由灌會變9 shoot架咩= =? 係唔係你太遠呀--.....--"
我真係未見過人用自由灌會變 9shoot= =|||

前面有kai子阻住會變9shoot(好似...)
二星初級會員 #160
5000$個卡位 同萬幾蚊個卡位有咩唔同

洗唔洗2個學哂?  仲有 有冇人可以講下(呠)藍技巧 eg.幾時要用 幾時就咁搶
回到最頂傳統版

選擇頁數