FreeStyle

主題列表 登入
二轉會員 #101
原帖由 gates 於 2007-4-22 08:55 PM 發表
我都好鐘意玩小前 感覺上比較全能
但係偷波係我比較弱的一項 :smilie_:(:

偷波係pg同sg的專利= ="
sf 要偷球真係有難度.....最易就係對手不停控住個球.....唔傳:smilie_:D:
五星白金會員 #102
我成日覺得SF既缺點係MARK D 花王果陣好陣跌 (用G玩果陣都係咁MARK唔會跌) .........
其他就真係全能架喇  , 埸埸閒閒地 15分以上 , 籃板 , 助攻 , 扑SHOOT 樣樣掂 ~
三星高級會員 #103
原帖由 孤天~ 於 2007-4-22 10:32 PM 發表

偷波係pg同sg的專利= ="
sf 要偷球真係有難度.....最易就係對手不停控住個球.....唔傳:smilie_:D:

同d唔多識玩ge人玩
我會拎住個波 係佢身邊兜圈..直到佢偷到為止..
三星高級會員 #104
我今日先16lv sf- -請問要買邊幾招技能?
四星黃金會員 #105
玩小前,成日行行下,唔留心就比人撞低-.-
三星高級會員 #106
原帖由 Zola3204 於 2007-4-23 01:20 AM 發表
我今日先16lv sf- -請問要買邊幾招技能?

未玩過呀我
但都知到有一招要學
假投真傳
二轉會員 #107
原帖由 野狐狸 於 2007-4-22 10:49 PM 發表

同d唔多識玩ge人玩
我會拎住個波 係佢身邊兜圈..直到佢偷到為止..

= ="咁串:devil:  偷極都偷唔到先好笑:smilie_:10:
二轉會員 #108
原帖由 淺川龍太 於 2007-4-23 03:29 AM 發表
玩小前,成日行行下,唔留心就比人撞低-.-

有帶球定冇帶球先@@?
我隻pg如果唔帶球既話....好易d C/pf 撞跌= ="
三星高級會員 #109
原帖由 孤天~ 於 2007-4-23 04:10 PM 發表

= ="咁串:devil:  偷極都偷唔到先好笑:smilie_:10:

會比人圍..= ="
一堆人走黎搶..
三星高級會員 #110
原帖由 野狐狸 於 2007-4-23 04:08 PM 發表

未玩過呀我
但都知到有一招要學
假投真傳

我20lv都未買= =

我覺得有拉扞都夠.......3600同17000 o既分別........

買埋補籃好d,唔係籃底唔夠dPF&C玩

後退都要買

1.後退

2.拉扞&補籃

3.變向(FS技)

4.假投&雙假

5.fade away
三星高級會員 #111
原帖由 XD小鬼 於 2007-4-23 05:38 PM 發表

我20lv都未買= =

我覺得有拉扞都夠.......3600同17000 o既分別........

買埋補籃好d,唔係籃底唔夠dPF&C玩

後退都要買

1.後退

2.拉扞&補籃

3.變向(FS技)

4.假投&雙假

5.fade away

但係會+助攻wor= = 假投真傳..
三星高級會員 #112
原帖由 野狐狸 於 2007-4-23 06:14 PM 發表

但係會+助攻wor= = 假投真傳..

我打波係想win,5係要助攻:cool:
二轉會員 #113
我都覺得假投好重要= =....必學-口-"
另外補籃都係0o0"唔係唔夠d C/pf黎@o@
fade away 都唔錯@_@"可以玩野~o~
另外果d自由選擇@@
三星高級會員 #114
原帖由 孤天~ 於 2007-4-24 07:51 PM 發表
我都覺得假投好重要= =....必學-口-"
另外補籃都係0o0"唔係唔夠d C/pf黎@o@
fade away 都唔錯@_@"可以玩野~o~
另外果d自由選擇@@

我覺得假投完全厄唔到人==

我會先buy後退&變向(過人超useful)

then,拉扞&補籃(我F個時buy左)

然後先買假投&雙假(如果對d高手,雙假會出奇地好用)
四星黃金會員 #115
變向係點架=.=睇佢個demo同我地平時用a過人差唔多ja wo
三星高級會員 #116
原帖由 淺川龍太 於 2007-4-28 08:50 PM 發表
變向係點架=.=睇佢個demo同我地平時用a過人差唔多ja wo

變向切入比平時a淺d橫d(E招會同普通a輪流出),

對只要小空位就射得o既小前係一個唔錯o既技
五星白金會員 #117
/.\"小弟既小前都岩岩先19lv
感覺不錯/.\
但對住1d好扭得既後衛...小弟就十分頭痛
有無人解救~"~
二轉會員 #118
原帖由 於 2007-4-29 11:51 AM 發表
/.\"小弟既小前都岩岩先19lv
感覺不錯/.\
但對住1d好扭得既後衛...小弟就十分頭痛
有無人解救~"~

如果唔識防的....就任佢扭@@" 但係要保持距離@@".....如果唔係會俾佢fake到腳軟"仲要確保佢投的時候你會沖到埋去blk佢
五星白金會員 #119
原帖由 孤天~ 於 2007-4-29 11:55 AM 發表

如果唔識防的....就任佢扭@@" 但係要保持距離@@".....如果唔係會俾佢fake到腳軟"仲要確保佢投的時候你會沖到埋去blk佢

感謝感謝:smilie_:p:
我會再去試下架啦
三星高級會員 #120
原帖由 孤天~ 於 2007-4-29 11:55 AM 發表

保持距離有咩用= ="||
我去到相差兩個人ge位置望住隻sg 佢左右扭果招..唔記得係咩招名
都腳軟狂退= ="||
回到最頂傳統版

選擇頁數