解迷任務&生活技能

主題列表 登入
RICKY﹐ 版主

新武功﹐如﹕落英神劍掌 有武功限制嗎﹖
要必殺180/門武180/精要200嗎﹖
七星元老會員 #202
要130級基本功
TAIWAN版主 say :
要必殺180/門武180/精要200
i'm only 門武120....../.\
在初出的金庸online是令人吸引和享受
因為當時我們充滿住對遊戲的期望
對遊戲的「期望」
如金庸先生小說裏
善惡之爭鬥、突如其來的戰鬥、救國救民之役、鬥智鬥武
門派之間的仇恨、各樣的人物性情變化等等的情況出現
但是我本人玩了這遊戲三年,終不見以上幾點
即使有,但反則貴公司並不重視當中的改善和留意

初時真的相信自己一手打點練武終可超越用外掛的人,
但是玩了一年半後,
才發覺比我遲玩的人只需不足半年便遠勝於我
可能是我玩得並不集中的緣故
使到練不出成積來,
於是再加倍練功
怎知人家不玩兩、三個月又追都我了
最後被迫令我不禁想用外掛之念
如此之念在腦海中徘徊
結果克制不到在金庸online裏所得到的威望
便使用了,但後來有了隨機遇寶,有位新手比我還差一半、
竟然好運地打中了寶,還做了一把寶刀,又得到別人的幫助
就此追勝了我,
但我沒有埋怨甚麼,只想不停的等待遊戲所給到我本人所有的盼望而已

而經過我三年的遊戲旅程

有以下的見議:
想將金庸online發展回金庸小說的路線,
便必須由整體的遊戲文化做起,

第一.不要推出甚麼經典包了,
因為這樣會誤導很多的新玩家,
令他們覺得有錢便能在遊戲稱王,

第二,推出任何的東西請較為真實化
(如日月星糸裝備,或各方面等不適用的輔助工具)
因為只會有更多人的貪心之念頭,就如一個連鎖反應:
                  (一位玩家看見便人用.
                    自己又沒有,又無發知道有何途徑可以獲取
                       便哀求便人給他,而別人又想使用該物品,而不給該玩家使用
                          那就會引起大家為了該東西而得到不快樂
                             甚致有些玩家更為決心做壞事,欺騙別人)

第三,請注重遊戲裏玩家之間的「情」
(如加設同盟結緣,使玩家可以與兩、三位好友可以在
金庸online中真真正正成為好兄弟)(因為大家有否想到,
現時自己友頻很多的好友都有利益上才會理會你)
(若是想將此功能表現得更好,不妨推出<誓約之定>
如大家結為兄弟時,需要遵守該誓約)

如下的明天再談

[ Last edited by 逆血我影行情 on 2004-3-21 at 01:33 AM ]
二轉會員 #205
想問...自創派回歸npc派...咩意思
唔使扣任何lv可以返npc派?
若果是的..咁係咪好似對我呢d叛派返npc派既玩家有d唔公平呢??
七星元老會員 #206
始終自創門派回歸NPC門派都未有明確既定義, 我諗樓上唔洗咁緊張.

有沒有人可以解答我一個問題?
海上堡壘有甚麼功用?
三星高級會員 #207
大家我要過台灣幾天
回來後有新枓同大家講~0~
依幾日我都好多野做,冇咩時間答大家問題
1000個sorry先
好啦就咁啦
四星黃金會員 #208
傑傑~增加人物&衣服造型<~呢樣野d人都講左好耐,但來來去去都仲係果2,3

樣款,仲要係得果2,3隻顏色,我地對住自己個ac既時間係最耐既,都想個公仔

靚d架~o~

我係呀佳呀^o^
七星元老會員 #209
網龍剛剛先更新左... 應該俾D喘息既時間佢既... 要樓主一時間回應咁多人既要求/想法真係辛苦曬~~
五星白金會員 #210
希望大...失望更大=_________=""
七星元老會員 #211
書劍江山出新造型啦~~ 如果型仔既話要去搵阿朱換左佢先
三星高級會員 #212
各位好~~
小弟岩岩開始睇呢個主題~~
突然有少少意見想發表一下~~
就係自修呢到~~
當你消滿左一種武功果陣~
你既自修生涯就開始啦~~長期咁掛住電腦~~鬥同人掛~
邊個掛得耐果個就係勁~~
但你如果由消一種武功果陣做起~
即係根據玩家既屬性高低黎開消點既lv~~咁咪可以減低玩家既自修時間~~
增加番d打點樂趣~~就算你用外掛掛丫~~咁都可以令打點既地方多番多d玩家~
唔會係哂客棧丫~~~攪到金庸最多人既地方就係客棧~~同埋打點果陣
可以係果陣同人傾下計~增加樂趣~~我以前玩金庸就係俾呢點吸引~~
這些就是小弟既白痴意見~~
打倒外掛!!减低eq比重!!
七星元老會員 #214
烈個建議幾好... 不過而家改已經太遲了......
四星黃金會員 #215
我有個建議...
希望客棧可以改大些...
天天客棧都迫著很多人.....
眼花撩亂....

多謝^_^
七星元老會員 #216
我都係咁話... 揚州, 京城, 大理, 西夏既5間客棧都係爆曬人... 係赤崁客棧就無人...
所以希望改大D
二轉會員 #217
你地d客棧爆人咁好咁熱鬧/.\我個server少cat3 4 隻/.\
五星白金會員 #218
其實而家ricky去左邊-.-??
三星高級會員 #219
我返左香港有一段時間
但再新ga更新資料
就唔可以講咁多住
同埋有d會員ga 意見被接受la
係更新中會慢慢出現
如<形象更新>等
大家加油
我會定期上黎check post,回答大家ga問題
七星元老會員 #220
樓主~~ 之前又話無預到咁多人自修絕學, 練上去都只係俾多少少攻擊力, 咁點解又開300級以上既絕學自修呢?
回到最頂傳統版

選擇頁數