解迷任務&生活技能

主題列表 登入
二轉會員 #121
rickyyau兄
想問2點
1會唔會開多d人既樣~唔好個個都咁既樣~唔夠吸引
2會唔會開放自宮左既玩家同冇自到的玩家外表唔同等大家好可一睇就分倒
三星高級會員 #122
Originally posted by 細樂 at 2004-3-3 11:11 PM:
rickyyau兄
想問2點
1會唔會開多d人既樣~唔好個個都咁既樣~唔夠吸引
2會唔會開放自宮左既玩家同冇自到的玩家外表唔同等大家好可一睇就分倒

你都好重外表,依個係一個建議,1.0 我唔知佢會唔會開
但2.0開硬
三星高級會員 #123
Originally posted by 《冷血》 at 2004-3-3 10:03 PM:
我覺得金庸應該增加d打寶功能,好似108,異次元,海底龍宮o個d咁,記得以前個個去打女強盜為左拎把碧水劍已經開心到飛起,而唔一定需要練技能獲得(當然打寶既係要講運氣啦,唔係d人練技能練得咁辛苦又會嘈),仲有既係雖然 ...

第一我地係唔會xyz你ccc
其次係如果你話打點打打下有把勁野出,如1200劍咁咪好開心?.?
但做技能ac過d咁咪食焦?
你都講得唔錯,不過game設計得一定要平衡,金庸依家努力做緊依點ga la
三星高級會員 #124
Originally posted by ※小柒※ at 2004-3-3 05:13 PM:
其實呢,我想加重內功既作用(例如9陽可以加少少血,精,神.不過唔好太多)
同埋打點方法改改,可以開d新地方打一些唔會一招就秒既npc同埋唔會比npc只係打2,3血,我覺得咁既打點方式不會太沉悶,當然學點要多少少啦^^

你咁講係唔係ja係打名門?.?
=.=””<---無奈4滴汗
三星高級會員 #125
charlesmkh的提議係good ga
最後有個問題想問一問:
我記得樓主講過, 網龍的工作人員並沒有預期玩家會在200級絕學之後再依從已有的方式, 定律自修. 並說絕學200級是威力最大的. 那麼, 為甚麼在已學有A絕學的清況下, 解完A絕學的奇遇任務之後, 會有一個熟練度額外增加的獎勵? 這不是鼓勵玩家自修/修煉絕學的行為嗎?

我想講...熟練度額外增加的獎勵的零丁熟練度其實係加大武功打人ga大力
我想信有小小小部份的玩家知道,金庸的熟練度其實係有個bug係到
唔知好似你有89同91lv大lala威力就會有唔同,佢地唔同ga唔係2lv ga唔同,係大大ga威力之分別~~~講個秘密俾大家知,全部可以練高過100LV GA絕學心法特技,只有99LV爆得係最勁,同埋佢後面GA熟練度一定要係9字,如99LV大LALA熟練度1299999有再多GA9字佢爆得就更勁,你UP過左100LV等佢更新LA 咁,不過我都唔知幾時先會更新依個BUG-.-不過同埋星宿個招超勁GA絕頂都係咁計GA....
五星白金會員 #126
99lv最勁..係bug-____-""
咁練過左100咪傻左.....
四星黃金會員 #127
Originally posted by rickyyau at 2004-3-4 01:07 AM:
charlesmkh的提議係good ga
最後有個問題想問一問:
我記得樓主講過, 網龍的工作人員並沒有預期玩家會在200級絕學之後再依從已有的方式, 定律自修. 並說絕學200級是威力最大的. 那麼, 為甚麼在已學有A絕學 ...
wa...有依個bug都唔fix有無搞錯, 唔通叫d人del左招野再升過咩...你地都得ga la
五星白金會員 #128
Originally posted by samele at 2004-3-3 10:04 AM:
有冇得取消上線時間多一千就多一熟練??
披如我新玩冇耐得 5千上線, 而佢就萬5,
佢每自線一下佢就多我 10熟練,
而大家亦係一日24小線上線, d 上線時間冇得追,
時間長了, 舊玩家的武功會遠遠(包)離新玩家的武 ...

天大的笑話
點解你唔叫網龍開個神佑丹任務俾老手??
點解老手新玩個陣無咁明顯既任務教學-.-??
點解老手要過左n次無加血既生日先有得舒筋活絡??
點解要開六萬血上限??
點解無得補番??
點解要取消上線時間多一千就多一熟練??
VIP會員 #129
建議:販賣總壇

當組織攻下總壇後,可以販賣給其它組織
價錢又玩家訂
直接由組織的財產支付
或者可加上物品
例如玄冰離火晶/鋼,裝備等等...
七星元老會員 #130
Originally posted by Gokou at 2004-3-4 07:22 PM:
建議:販賣總壇

當組織攻下總壇後,可以販賣給其它組織
價錢又玩家訂
直接由組織的財產支付
或者可加上物品
例如玄冰離火晶/鋼,裝備等等...

販賣總壇呢個想法幾好~~ 起碼等D cool到死既組織唔洗霸住D壇... (逼佢賣^^)

我想知海上碉堡(說過在書劍江山開的)和現在的總壇有甚麼分別? (加多一個海上休息站嗎?)

唔該曬樓主既回答. 呢個bug其實一直都有保全... 唔知點解唔fix左佢呢?
咁係咪話201級絕學會勁過199級絕學好多?
七星元老會員 #131
仲有一個問題, 咁係咪話絕學內功最勁就係99級? 100級反而無99級咁勁?

咁我90級九陰真經係咪應該升到99級停手? 可唔可以講清楚D?
四星黃金會員 #132
Originally posted by 雲路 at 2004-3-1 02:15 AM:
又到問答題的時間了
假設網金武功主導為先要條件
有幾個問題一定要討論

1.絕世高手對對碰
兩位武林高手,由於武功異常高超,雙方對戰已經去到不吐不快既時候
但係決戰左七七四十九日都不分勝負
由於兩位高手 ...

裝備武器會直接影響戰鬥.係一件好正確ka事.
比如2個令孤沖.一個用木劍.一個用倚天劍.係人都知結果會點.
但日.月.星就真係搞鬼.人地拎把日系武器.我就算防5xxx都擋唔住<---假設
其實大家不滿進階裝備係.一出壇就比人打死.
可唔可以改弱d呀.比如日系武器攻300.由扣3000改到300.起碼唔會比人秒先啦
真係2個lv1000同lv999打.另一個比人2招打死.
打死人果個日攻650.比人打死果個防都有2800<---咁就真係點玩
四星黃金會員 #133
Originally posted by at 2004-3-1 01:58 PM:
其實講到尾,鐘意點改就點改啦,反正都滿足唔唒所有人,到時改到唔滿意大不了咪唔玩囉
基本上隻game最唔好玩的地方就係外掛失控,攪到真係有心機玩既人都玩到冇mood之嘛‧‧‧
曾經試過種緊田同一個唔識既用輕頻 ...

你真係慘....但我支持你...
講到外掛.打點就唔好講.連武大.攻壇都一堆.邊有人可以一路走.一路自動休息ka?
gm又做唔倒野.同佢地投訴.佢地又束手無策.
其實武大.攻壇用外掛.唔駛要拉要鎖.
gm踢佢地落線.佢地都唔敢出聲.因為心中有數
三星高級會員 #134
ricky..那想請問一下....咁現在絕學升級...我指2xx之後,威力都是跟200一樣,沒改變嗎?那是不是不該修絕學呢?
四星黃金會員 #135
對於金庸2我有一個少少的提議
1)就是門派與門派之間會有相沖相剋的關係~例如:
靈鷲>華山>峨嵋>武當>少林>血刀>古墓>全真>丐幫>恆山>星宿>靈鷲
每個門派都會有其剋星, 除了與自己的剋星門派對打會有攻防力減少的情況出現外, 對其他門派一概正常~ 相信這樣, 遊戲的平衡度會較高~ 當然這種相沖相剋的關係不適用於武林大會~
2)可自行選擇升lv時各項屬地的提升~就好像吞食天地online那樣, 每次升lv會有一些點數讓玩家去加到自己的攻, 防, 內, 閃, 毒, 醫等等...這些屬性會配合武功的lv而有不同的影響, 即有玩家基本lv與武功lv2種~ 毒同醫都有江湖版(需要高"毒"or"醫"先觸發到), 不過星宿比較容易學或毒的能力較高~

[ Last edited by 書2里爾 on 2004-3-6 at 08:40 AM ]
三星高級會員 #136
Originally posted by 倚5劍傲 at 2004-3-4 09:34 PM:
ricky..那想請問一下....咁現在絕學升級...我指2xx之後,威力都是跟200一樣,沒改變嗎?那是不是不該修絕學呢?

很難講有可能新系防武功係要高絕學la,當然係有幾會唔洗
但你自己衝量,我俾左tips ga la
六星鑽石會員 #137
搵唔到你邊到答我-.-"
五星白金會員 #138
Originally posted by 書2里爾 at 2004/3/5 02:47 AM:
對於金庸2我有一個少少的提議
1)就是門派與門派之間會有相沖相剋的關係~例如:
靈鷲>華山>峨嵋>武當>少林>血刀>古墓>丐幫>恆山>星宿>靈鷲
每個門派都會有其剋星, 除了與自己的剋 ...

你少左個全真@@.....比人滅左派?
不過這題意幾好...
初出金庸時都聽網龍講過︰少林弟子與對玩家對戰時會減攻,靈鷲與男玩家對戰時加攻...
不過而家好似冇左e樣野了
四星黃金會員 #139
Originally posted by 定閒師太 at 2004-3-5 08:26 AM:

你少左個全真@@.....比人滅左派?
不過這題意幾好...
初出金庸時都聽網龍講過︰少林弟子與對玩家對戰時會減攻,靈鷲與男玩家對戰時加攻...
不過而家好似冇左e樣野了
係wor-_-""打少左全真-_-""全真ge兄弟唔好打我啊~o~"""已經加返~o~"""
二轉會員 #140
咁全真係咪比古墓克住-.-?咁佢又克咩派呢-.-?
回到最頂傳統版

選擇頁數