解迷任務&生活技能

主題列表 登入
四星黃金會員 #141
Originally posted by 書2里爾 at 2004-3-5 02:47 AM:
對於金庸2我有一個少少的提議
1)就是門派與門派之間會有相沖相剋的關係~例如:
靈鷲>華山>峨嵋>武當>少林>血刀>古墓>丐幫>恆山>全真>星宿>靈鷲
每個門派都會有其剋星, 除了與 ...

反對
雖然idea唔錯,但我地玩緊既係金庸online,
請盡量跟原著,
雖然e+比網虫搞到......
門派特色已經被違忘....
希望網虫凸然記得返吧~

另外
武功強弱跟原著的出入什大,
請作調較~

重點,
16種武功的限制實在無奈,
請放寬限制~~

裝備方面,問題不算大,
但合成率提高一點吧,
不用多,少少便足夠~~

鍊金方面,
合成率及合成結果需要改改吧!
掛了一晚,
只得到那些放在放進錢莊也嫌浪費金錢的東西~
如不願改請盡快開放商人新功能及新的鍊金產品吧~~
不要讓人覺得浪費金錢吧~

公司要賺是對的,
但要令顧客覺得花這金錢是值得吧~~

ps:別人出什么什么包跟騙錢有關係嗎??
    你要買就買,唔買他也沒辦法
    你買的自然覺得值得,唔值得你都唔會去買la
    你唔買,那他如何騙你錢呢?????
七星元老會員 #142
Originally posted by 一個白痴仔 at 2004-3-5 06:57 PM:

反對
雖然idea唔錯,但我地玩緊既係金庸online,
請盡量跟原著,
雖然e+比網虫搞到......
門派特色已經被違忘....
希望網虫凸然記得返吧~

另外
武功強弱跟原著的出入什大,
請作調較~

重點,
16種武 ...

不過金庸有D門派真係俾人剋死嫁啵! 古墓>全真就係最好既例子.
我覺得門派相剋同門派特色無好大既關係law~~

而且佢好似玩家門派咁加屬性個念頭都唔錯. 起碼D毒/醫術可以愈學愈勁. 唔係學完個個都一樣.
四星黃金會員 #143
Originally posted by charlesmkh at 2004-3-5 10:35 PM:

不過金庸有D門派真係俾人剋死嫁啵! 古墓>全真就係最好既例子.
我覺得門派相剋同門派特色無好大既關係law~~

而且佢好似玩家門派咁加屬性個念頭都唔錯. 起碼D毒/醫術可以愈學愈勁. 唔係學完個個都一樣.

+屬性npc門派都有的
請參考鐵心網
古墓剋全真乃事實~但能因此個別例子作為藍本往其他派別開刀ma??
四星黃金會員 #144
另外~
我地玩緊既係金庸群俠傳online~
多元化係好,但最好別離題~

我諗~中文作文堂老師都有教過吧
建議北冥>當使用北冥吸取別人內力ㄉ時候對方ㄉ光棒會變慢!!
這ㄍ建議應該不過份吧,小說寫ㄉ北冥也是如此,
當對方被北冥吸到ㄉ時候甚至是動彈不得,
只有被吸光內力ㄉ份~~~
雖然我不是練北冥ㄉ,但是這對於學絕學內功,
而練北冥ㄉ玩家也是一種好處吧^^
三星高級會員 #146
大家台灣ga設計員會係下星期尾上黎睇睇
大家努力
VIP會員 #147
Originally posted by rickyyau at 2004-3-6 19:25:
大家台灣ga設計員會係下星期尾上黎睇睇
大家努力

請問點解封信係簡體字既,台灣唔係繁體架咩?
同埋佢上黎點睇得明架?-.-"
超級版主 #148
雷龍-.-
那點解英文既書本,你同我都會睇得明 ?
明就會明,唔明就點都唔會明
何況中國人睇唔明中國人既野
那他可以
二轉會員 #149
可否建議一下絕內和絕外可以同時雙修
但雖要通過一些任務,上線和條件,才可以同時雙修

『這個建議不好不要凸我:D3』
VIP會員 #150
Originally posted by 雲路 at 2004-3-7 04:41:
雷龍-.-
那點解英文既書本,你同我都會睇得明 ?
明就會明,唔明就點都唔會明
何況中國人睇唔明中國人既野
那他可以

ic-.-
我唔係好識睇簡體但係0,0
七星元老會員 #151
Originally posted by ~神劍~ at 2004-3-7 01:32 PM:
可否建議一下絕內和絕外可以同時雙修
但雖要通過一些任務,上線和條件,才可以同時雙修

『這個建議不好不要凸我:D3』

絕內絕外同時雙修? 絕學內功和絕學特功好像沒甚麼關係吧~~

除非那絕學內功和絕學特功有關係吧~~ (葵花寶典+降龍十八掌?)
例如: 葵花寶典+真辟邪劍法, 九陰真經+九陰神爪, 蛤蟆功+西毒杖法, 九陽神功+九陽神拳等等
(不過好似組合唔多啵~~)

我覺得用指定內功+指定特功/輕功在攻擊, 防禦時會有加成會比較好, 起碼組合也可多一些...不一定要絕學內功
二轉會員 #152
Originally posted by charlesmkh at 2004-3-7 10:20 PM:

絕內絕外同時雙修? 絕學內功和絕學特功好像沒甚麼關係吧~~

除非那絕學內功和絕學特功有關係吧~~ (葵花寶典+降龍十八掌?)
例如: 葵花寶典+真辟邪劍法, 九陰真經+九陰神爪, 蛤蟆功+西毒杖法, 九陽神功+九陽神 ...

或許這樣吧~
陽性的絕外配陽性的絕內(例:十八掌配九陽)
陰性的絕外配陰性的絕內(例:真辟配葵花,九陰)
中性的絕外配中性的絕內......(進行任務時可以自由選擇陽性或陰性)
可以再詳加修改的哦~o~
五星白金會員 #153
仲有殺氣...
有d門派消點要低殺氣甚至0殺氣(例如:全真,少林)...以前都冇咩大問題
但而家出絕學要殺氣...咁其實可唔可以取消呢個設定??
超級版主 #154
Originally posted by pcmsjacky at 2004-3-8 11:01 PM:
仲有殺氣...
有d門派消點要低殺氣甚至0殺氣(例如:全真,少林)...以前都冇咩大問題
但而家出絕學要殺氣...咁其實可唔可以取消呢個設定??

基本上不用取消-.-
試問學了絕學的玩家
還會去門派消點乎 ?

當然可以話要消150 lv 基本
但是絕學的上線時間及屬性方面,已經夠時間消哂所有基本野再丹丹至學到
有左絕學,仲消門派武功 ?好少有玩家咁激-.-
二星初級會員 #155
Originally posted by 雲路 at 2004-3-9 03:06:

基本上不用取消-.-
試問學了絕學的玩家
還會去門派消點乎 ?

當然可以話要消150 lv 基本
但是絕學的上線時間及屬性方面,已經夠時間消哂所有基本野再丹丹至學到
有左絕學,仲消門派武功 ?好少有玩家咁激-.-

说话就吾系咁讲啦!我都学了绝学(不是奇遇),但又于我以前的玉锋针仲未消满,而家又想消来玩下,结果又要消西D杀气先可以消点,闷死人```
超級版主 #156
玉鋒針打什麼人 ?
攻守壇全是絕學玩家,但是打絕學玩家不中
將來有新武功可能搞到你唔夠位...
四星黃金會員 #157
[建議]

"熱買中,書劍江山新資料碟同期發售"

出新包---博學包
送博學卷一張,開卡點數150點
售價HKD100.00

博學卷內含---武學大全
一個令你可以增加武功上限的工具

由原本每人只可以學16樣武學
配備在身上時 變成可以學 20樣武學

寶物由一張博學卷換成
博學卷可以自由交易與托鏢
當成用博學卷,會出現武學大全
當武學大全一配備在身上時,就不能交易托鏢與投棄
武學大全成為玩家終生物品
五星白金會員 #158
Originally posted by p2k at 2004-3-9 12:56 PM:
[建議]

出新包---博學包
售價HKD100.00

由原本每人只可以學16樣 ...

:dump:網龍聽你講就死得人多-.-
四星黃金會員 #159
Originally posted by rickyyau at 2004-3-4 01:07 AM:
charlesmkh的提議係good ga
最後有個問題想問一問:
我記得樓主講過, 網龍的工作人員並沒有預期玩家會在200級絕學之後再依從已有的方式, 定律自修. 並說絕學200級是威力最大的. 那麼, 為甚麼在已學有A絕學 ...

唔好怪我多口講句~好多野自己唔肯定就唔好講到天花龍鳳.之前有D人周圍吹300絕學打多格~睇見都想笑~依家絕學威力等級既分別係人都知唔大啦.九陽開左年幾兩年.玩開既人都知心法同絕學根本網龍都未真正開放.聽你講到次層層.唔知以為真.希望唔好成日散播謠言吧~版主上次奶左賭仔件事之後仲敢將D未經証實既野放上頂=_____=好容易誤導其他玩家的
四星黃金會員 #160
Originally posted by p2k at 2004-3-9 12:56 PM:
[建議]

出新包---博學包
售價HKD100.00

由原本每人只可以學16樣 ...

你該去網龍見工=.=
回到最頂傳統版

選擇頁數