Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
VIP會員 #81
原帖由 ︴.﹏.權少 於 2008-4-14 10:40 PM 發表

我都冇時間改套裝做火事拔刀集中...睇下聽日多唔多功課先~但係聽日又要bio re test,又要補習,又要做a maths功課...

呢個重任交比我a_a

混完一套裝好有成功感-.-
五星白金會員 #82
原帖由 chunwailui 於 2008-4-14 10:45 PM 發表

呢個重任交比我a_a

混完一套裝好有成功感-.-

咁我玩下第2d火事裝先-v-
二轉會員 #83
原帖由 小殺殺 於 2008-4-14 09:51 PM 發表
分享下比較常用既三套裝 :smilie_:10:

呢套算係校服 大部份時間都係著呢套
武器0洞
匠珠x2 名匠珠x1 防音珠x1 名人珠x2

樣子不差吧
http://ww ...

第一套只係將成套霸龍裝回覆mhp2 個陣既能力:smilie_O_o:
第二套唔錯 不過好有兩洞武器 比較限制
第三套我好似整到攻擊力UP 大
五星白金會員 #84
原帖由 o0飛影0o 於 2008-4-12 07:52 PM 發表
黑角Z頭    達人珠,名人珠
黑角Z身    名人珠
蒼火Z手    絕音珠
黑角Z腰    神護珠
黑角Z腳    斬鐵珠,斬鐵珠
整出黎就係見切+2 高級耳栓  業物

我咁整
黑角z頭  斬空珠
黑角z身  防音珠x2
蒼火z手  仙人珠
黑角z腰  名人珠
蒼火z腳  名人珠
有見切+3 高耳 業物

二轉會員 #85
雙刀 最理想緊 高耳 斬味+1 業物 =.= 最近諗緊
黑角頭
黑角身
蒼火身
黑角腰
廉蟹腳
高耳 斬味+1 業物 但係惡0加諼 =.=
五星白金會員 #86
原帖由 .劍心. 於 2008-4-15 03:33 AM 發表
黑角頭
黑角身
蒼火身
黑角腰
廉蟹腳

有時間我都試下整先
六星鑽石會員 #87
原帖由 小殺殺 於 2008-4-14 09:51 PM 發表
分享下比較常用既三套裝 :smilie_:10:

呢套算係校服 大部份時間都係著呢套
武器0洞
匠珠x2 名匠珠x1 防音珠x1 名人珠x2

樣子不差吧
http://ww ...

我up晒都係543防=.=
點解你有600防=_=
二轉會員 #88
有冇方法整到高耳+集中=__="

弓手裝
VIP會員 #89
原帖由 genius 於 2008-4-15 05:58 PM 發表

我up晒都係543防=.=
點解你有600防=_=

打完最後緊急崩龍之後有得再升 :smilie_:10:
二轉會員 #90
原帖由 =無限= 於 2008-4-15 07:16 PM 發表
有冇方法整到高耳+集中=__="

弓手裝

就是電龍Z裝,全套高耳加珠配集中-.-...
二轉會員 #91
原帖由 阿爾比昂 於 2008-4-15 11:38 PM 發表

就是電龍Z裝,全套高耳加珠配集中-.-...

thx

整左套裝了

不過粉紅色好核突:ro00:
四星黃金會員 #92
我 整 左 套 裝 , 唔 知 o岩 唔 o岩 你 地 用 呢 =3= "
材 料 : 迅 龍 裝 1 套 @@v
跳 躍 珠 1 粒 @@v
陷 阱 珠 加 到 夠 1 0
之 後 加 埋 研 磨 珠 , 又 係 加 到 1 0
我 試 過 e 套 裝 去 打
整 陷 阱 都 係 2 秒 ( 唔 知 有 冇 計 錯 )
磨 刀 都 係 磨 1 下
打 迅 龍 , 佢 1 招 用 尾 打 落 地 下
我 整 埋 陷 阱 同 磨 刀 , 佢 先 整 番 條 尾 上 黎
如 果 套 裝 差 既 話 , 唔 好 小 >3<"
六星鑽石會員 #93
原帖由 小殺殺 於 2008-4-15 07:40 PM 發表

打完最後緊急崩龍之後有得再升 :smilie_:10:

係wor :smilie_:10:
haha~~
thx~~ 605防@@!
二轉會員 #94
原帖由 緋雪千夜。》 於 2008-4-16 09:01 PM 發表
我 整 左 套 裝 , 唔 知 o岩 唔 o岩 你 地 用 呢 =3= "
材 料 : 迅 龍 裝 1 套 @@v
跳 躍 珠 1 粒 @@v
陷 阱 珠 加 到 夠 1 0
之 後 加 埋 研 磨 珠 , 又 係 加 到 1 0
我 試 過 e 套 裝 去 打
整 陷 阱 ...

迅龍s混迅龍z(唔記得咩喇 黃色啦總知)
迴避性能+2
迴避距離
罠師
中意既可以+埋速磨或者其他1粒珠係+2既技
二轉會員 #95
點樣可以cap到成張相架你地.-.-??
我又想cap喎-.-
四星黃金會員 #96
原帖由 齊齊 於 2008-4-16 11:48 PM 發表
點樣可以cap到成張相架你地.-.-??
我又想cap喎-.-

要 c a p 圖 要 裝 s c m 架
係 置 頂 到 有 , 放 係 目 錄 到
之 後 係 g a m e 到 禁 音 符 , 之 後 禁 左 下 角 果 個 " S . . . S . . "
禁 左 一 下 禁 彈 左 出 去 , 之 後 禁 多 下 o 形 就 影 到
d 相 會 放 左 目 錄 果 個 " 圖 片 " 到
二轉會員 #97
弓手裝
頭:桃毛獸U
身:鎧龍U
手:一角龍
腰:角龍S
腳:一角龍

爆彈強化 火事+2
可唔要火事+2轉見切+3 /裝填數/自動填裝/特殊攻擊
有11個位 唔計武器
二轉會員 #98
原帖由 .劍心. 於 2008-4-15 03:33 AM 發表
黑角頭
黑角身
蒼火身
黑角腰
廉蟹腳

如果無左惡靈就好-.-..

二轉會員 #99
更新一套比較漂亮的炮手不死裝,缺點是有負面技能,裝速減1,但對於金華弩來說影響非常少,武器要一洞

燈籠褲可以拜拜了~~

除了盾蟹Z腰裝無反珠外其他全裝抑反珠

頭 : 增彈頭  
身 : 盾蟹Z   
手 : 不動 真  
腰 : 盾蟹Z   
腳 : 不動 真  

VIP會員 #100
經過小弟努力

今日用左半粒鐘時間混到火事+2集中拔刀術lu~

見下圖

3洞武             壓縮珠
(唔怕唔怕..我搵到2把好野...3洞又ok高攻)
曉丸‧極頭     壓縮珠

一角x身         危険珠

鐮蟹x手         危難珠

一角x腰         危難珠

鐮蟹x腳         短縮珠x2

發動技能:火事場力+2    集中    拔刀術

建議3洞武器:大劍 -  蛇劍【大蛇】G  1248攻  白斬
                  鎚 - 怪鳥鎚G    1352攻   白斬

嗯嗯~希望呢套裝幫到大家~
回到最頂傳統版

選擇頁數