《伊希歐之夢》職業區

主題列表 登入
五星白金會員 #301
原帖由 。千草'' 於 2008-4-22 11:12 PM 發表

4秒..
都ok喎@_@"

哩下人手計= =
經索野專業計時為2.5-3.5.\__/.
五星白金會員 #302
原帖由 eddie仔 於 2008-4-23 12:03 AM 發表

哩下人手計= =
經索野專業計時為2.5-3.5.\__/.

@_@"公測我要再努力lo..
==============
我岩岩重點左..
+曬去dex
冇記錯
技能延遲47x
但係詠唱時間都係冇乜明顯增加..."囧
五星白金會員 #303
原帖由 。千草'' 於 2008-4-23 12:44 AM 發表

@_@"公測我要再努力lo..
==============
我岩岩重點左..
+曬去dex
冇記錯
技能延遲47x
但係詠唱時間都係冇乜明顯增加..."囧

幾多點dex中?連joblv補正
五星白金會員 #304
原帖由 eddie仔 於 2008-4-23 12:58 AM 發表

幾多點dex中?連joblv補正

56 + 4
478延遲

紅色係咪job lv補正?我唔識e個=.=

35lv咒34job lv
五星白金會員 #305
嗯,,
咁差唔多啦= ="...有冇計過要幾多秒?
五星白金會員 #306
丫....佢有d技咪話之前學完既技會影響招技既攻擊力既.....

咁轉左職使唔使帶埋果d技去.....

定只要學過就得
五星白金會員 #307
原帖由 eddie仔 於 2008-4-23 09:54 AM 發表
嗯,,
咁差唔多啦= ="...有冇計過要幾多秒?

冇計過..但感覺上同之前冇分別..
四星黃金會員 #308
原帖由 。千草'' 於 2008-4-23 05:34 PM 發表

冇計過..但感覺上同之前冇分別..

個人感覺同實際測試可會差好遠呢
五星白金會員 #309
原帖由 £索野↘☆ 於 2008-4-23 06:11 PM 發表

對= =,,
我同索都差成1秒有多
五星白金會員 #310
原帖由 £索野↘☆ 於 2008-4-23 06:11 PM 發表

完左封測-__-"
試唔到
對唔住:smile_13.gif:
二星初級會員 #311
有d唔明
如果點爆哂8招攻擊技..應該會唔夠點??
咁點算??
五星白金會員 #312
原帖由 cmm1991712 於 2008-4-23 08:17 PM 發表
有d唔明
如果點爆哂8招攻擊技..應該會唔夠點??
咁點算??

會有任務加技能點的....

同埋其實你可以唔使每個屬性都點爆既

加法隨自己喜好吧
五星白金會員 #313
原帖由 ~~炎~~ 於 2008-4-23 08:47 PM 發表

會有任務加技能點的....

同埋其實你可以唔使每個屬性都點爆既

加法隨自己喜好吧

嗯= =,,
係時侯推推xD"
五星白金會員 #314
咒術萬歲!!
封測前做勇士所以很少進來..自重玩3次多後做咒術..
呵..最後一日重點時我點了全命中..
效果極顯著..大約是7x+13吧

2-1 job21 平常用5lv烈焰焚城要5~6秒才出到技(全魔法)
現在全命中2秒左右就出到了真的超快...

缺點是沒攻擊力....囧rz..

五星白金會員 #315
另外我想討論一下學技與加點方面..

技能跟在哪裏練級是很有關係的..
我認為往南走的應該學風跟水

相反,往北走的就是學火跟大地

為什麼我這樣說..因為南方的怪絕大多數也是屬火,就算不是屬火也受火地形的限制所影響
所以根據風勀火的原則..不多不少也打到一定的攻擊力..這為大家所認同吧!

而為什麼學水呢..因為根據元素表,火勀水勀地勀風勀火..

所以遇到大地屬性時,即使是火屬性場地,用風打地屬怪根本不痛
這時候用水的攻擊力遠高於用風

比方說:

地牢B1f的怪,破壞rx3(土屬),48全魔咒術用風打扣800~1100
用水打可以扣1200~1500..可想而知..

所以,遇到火怪用風打,遇到土怪用水打
這準是沒錯的

如遇暗怪怎麼辦?
暗怪即使全勀四屬,因受場地影響,所以根據那場地用相勀的魔法就是了

當然,不會因一個原因就學這兩屬的技,

2-1 job40的水大範圍:雪映風暴
內文也有說,威力根據job27的水系大範和job30的風系大範而有所加成

2-1 job40的火系大範圍技也一樣,
內文說[距離]和威力根據job21的火系大範圍和job24的地系大範圍而有所改變..

所以..技能我建議一開始點

mp回復加快:5級
風系第一招單體技(忘了什麼名字orz..):也滿,5級

基本上一開始就夠了..
job40的風系大範圍:點滿5級
job40的水系大範圍:點滿5級

job50的技..還沒學..不知道..因有太多技能點..足夠點滿

job37的火牆..這個很強..不惜在南方發揮不到威力..
建議先點1級,到job50技能點有剩的時候才點滿
逃跑救命技,因為1lv施法快,可惜在多怪的情況下
兩下就撞破了,5lv我想大概是卡怪升lv吧
5lv威力滿強的,在北方怪一撞過來..一下扣二百多..低血的怪撞兩下死了..
可惜施法時間較久了一點
如有點命中的可以補救

1招技學滿5級是需要7點技能點

這裏是35點技能點..還有15點可以學滿地系和火系大範圍
建議先學火系..原因不需多講了吧..北方覓食啊:smilie_:10:

另外32的石月如何才能令怪打它?
因為我放了怪也穿得過...試過一次怪會攻擊這石頭的..
因怪物能穿過石頭..所以我不建議學

屬性點方面沒有一定標準,主要魔法就是了
我覺得45級或40級前全點魔法,45級後或40級後點命中..

到了一定時期再點魔法大

我試過點全魔法..攻擊力的確不錯,可惜的是後期出技太慢了..
故試試點命中試試用5lv技+1lv技 保命式殺怪

大家討論一下..如果先前有大大分享過加點先道個歉m(_ _)m
五星白金會員 #316
原帖由 神映日月 於 2008-4-24 09:05 AM 發表
另外我想討論一下學技與加點方面..

技能跟在哪裏練級是很有關係的..
我認為往南走的應該學風跟水

相反,往北走的就是學火跟大地

為什麼我這樣說..因為南方的怪絕大多數也是屬火,就算不是屬火也受火地形 ...

我剛好和你相反,,我走北面的!
一開始點1點火技和風技,,
但6等前都得物而冇所用(魔攻低+魔量小),,充其量作開首技拉怪==",,都用普攻打就好
6等換杖就去果樹林打咕咕去!!全MAG咒師應該能秒(MAYBE補一下普攻)
夠11等換杖就上北域打冰裂艾西和密紋海膽吧!!先打海膽,,魚子醤可值1000大元(不知道為何海膽會有魚子醤= =)
12,13等的全MAG型法師應該可以秒到艾西(MAYBE補一下普攻)和海膽的,,
在北域絕對可以升到20-22lv的,,原來非必要就唔好打狼了= =,,太多人搶,,加上又秒唔到,,打艾西就好,,反正又能秒,,經驗也不少得太多
也可以去找1-2個咒師去秒路普= =,,頗多經的@_@
cb我只玩到23Lv= =,,要靠小索來和你討論討論
-------------------------------------------------------------------------------------
技能方面:火1->風1->mp回復點滿->依升lv打的怪屬再隨意加點
感覺上火牆真的頗好的,,施放快,,威力也不差= ="
-------------------------------------------------------------------------------------
人物加點方面:MAG:DEX 4:1就可以了= =感覺上DEX在前期沒甚麼幫助吧!!INT也不用了= =,,就讓攻擊力隨意再飄吧=口=

五星白金會員 #317
原帖由 神映日月 於 2008-4-24 08:26 AM 發表
咒術萬歲!!
封測前做勇士所以很少進來..自重玩3次多後做咒術..
呵..最後一日重點時我點了全命中..
效果極顯著..大約是7x+13吧

2-1 job21 平常用5lv烈焰焚城要5~6秒才出到技(全魔法)
現在全命中2秒左右就 ...

咁你果時幾lv?
五星白金會員 #318
原帖由 。千草'' 於 2008-4-24 03:35 PM 發表

咁你果時幾lv?

頭2日玩戰士系..全部玩到十幾廿lv冇玩~"~..

之後玩咒術..做返老本行..升到48lv..job40轉2-1 ...最後2日會考...又沒時間玩

全部背後靈/寵/變身任務都未做~_~..唯有公測有時間做返..
五星白金會員 #319
原帖由 eddie仔 於 2008-4-24 03:23 PM 發表

我剛好和你相反,,我走北面的!
一開始點1點火技和風技,,
但6等前都得物而冇所用(魔攻低+魔量小),,充其量作開首技拉怪==",,都用普攻打就好
6等換杖就去果樹林打咕咕去!!全MAG咒師應該能秒(MAYBE補一下普攻)
...

呵..真的是南轅北轍呢..

火牆的確不錯用..

常放在怪物面前說:來打我嘛~打我嘛~

看見那怪物不斷撞不斷扣血滿爽的

(誰料真的撞破了..然後給秒掉....囧rz...)
四星黃金會員 #320
原帖由 神映日月 於 2008-4-24 04:06 PM 發表

呵..真的是南轅北轍呢..

火牆的確不錯用..

常放在怪物面前說:來打我嘛~打我嘛~

看見那怪物不斷撞不斷扣血滿爽的

(誰料真的撞破了..然後給秒掉....囧rz...)

火牆被衝破的瞬間連自己也被撞死 已經麻目了:ro08:
回到最頂傳統版

選擇頁數