《伊希歐之夢》職業區

主題列表 登入
二星初級會員 #601
超正呀~~原來唔洗咁煩~~我自己一個直接搵佢都可以幫我免費重點~~超開心><
三星高級會員 #602
新元素報到:smilie_:)3:
一星新手會員 #603
溫5到35lv件精靈上衣(女)呀T^T 熊太郎同行會商人都無......點算?
二星初級會員 #604
原帖由 sarafung9292 於 2008-8-30 05:41 PM 發表
溫5到35lv件精靈上衣(女)呀T^T 熊太郎同行會商人都無......點算?

精靈上衣仲未實裝
三星高級會員 #605
元素師技能
JOBLV1 火球[對敵人進行有火焰的力量的魔法攻擊]           
JOBLV2 冰箭[對敵人進行有水的力量的魔法攻擊]
JOBLV3 最大MP上升
JOBLV3 地刺[對敵人進行有大地的力量的魔法攻擊]
JOBLV4 雷擊[對敵人進行有風的力量的魔法攻擊]
JOBLV5 MP回複率向上
JOBLV9 鈍器精通[鈍器裝備時最小ATK增加]
JOBLV12  精霊知識[從精靈得到比較好的道具]
JOBLV14  武器火屬性附加[讓對象的武器住宿火焰的力量]
JOBLV16  武器水屬性附加[讓對象的武器住宿水的力量]
JOBLV18  武器地屬性附加[讓對象的武器住宿大地的力量]
JOBLV20  武器風屬性附加[讓對象的武器住宿風的力量]
JOBLV21  鈍器命中率上升
JOBLV22  火封印[讓火的力量住宿于對象的身體]
JOBLV24  水封印[讓水的力量住宿于對象的身體]
JOBLV25  感覺元素[調查本人周圍有什麽屬性]
JOBLV26  地封印[讓大地的力量住宿于對象的身體]
JOBLV28  雷封印[讓風的力量住宿于對象的身體]
JOBLV32  石壁[召喚壹面石牆,在後面不會被怪物發現]
JOBLV37  火壁[主意!這個技能不能阻擋怪物的視線]
JOBLV40  爆炎[以目標爲中心進行火範圍魔法攻擊]
JOBLV40  蒸汽[以目標爲中心進行水範圍魔法攻擊]
JOBLV40  地裂[以目標爲中心進行地範圍魔法攻擊]
JOBLV40  雷暴[以目標爲中心進行風範圍魔法攻擊]
JOBLV50  精靈祈福[更改所處位置5x5範圍的屬性,使同屬性魔法無效化,BOSS戰相當有用]

升爆???
五星白金會員 #606
係#1有講點升= =唔該
一星新手會員 #607
我想問一下各位大大...
"颶風之力"同"精靈祈願"使唔使學?
尤其"精靈祈願",提升地區屬性會唔會幫到元素系打得快D?
不過如果要學,一定要JOB 50先可以2轉..唔使學的話可以早d轉..
請大大們解答一下,感激~~~
二星初級會員 #608
好耐冇黎,又多左個新面孔啦^^我而家37LV學埋火壁啦^^,等緊40LV學哂個4招大技+買埋點就轉職啦!!~不過要12月先買得T.T....

E家係南國街道都升唔到LV啦,仲有冇咩野好地方介紹介紹??

而家港版係咪出左凱堤(山吹)啦??我唔知發夢家真係頭先ON既時候竟然見到有兩,三個人令住山吹O口O,仲有個人開左棵[治癒樹]出黎補血O0O,我係咪因為太想快D出哂D凱堤而家神經失常啦O_O,救命喔(救命E句我係用普通話= ="")
五星白金會員 #609
原帖由 艾天恩 於 2008-9-11 05:23 PM 發表
不過如果要學,一定要JOB 50先可以2轉..唔使學的話可以早d轉..

#1貌似有說...
一星新手會員 #610
原帖由 艾天恩 於 2008-9-11 05:23 PM 發表

50job招技最好學左佢,風力可以吾學
八星無敵會員 #611
原帖由 ﹏傻×kEkE 於 2008-10-29 08:06 PM 發表

I think 45jb is more important than 50jb..
四星黃金會員 #612
元素開頭果4招廢技唔洗學:smile_38.gif:    轉職我揀水技   風盾點滿 寒冰1級 40job技4招點滿 mp上限or回復2揀1:em012:
論壇乞丐 #613
裕?教育招生,在?研究生,?科,本科,??,代? qq:610604241 招生??:0571-56276383 公司网站:www.yxjy-edu.cn?所周知,???代的?步,社?的?展,各行?、各?域???的要求是越?越重?。?想想,在一??位,如果?有??,首先、???收到限制,升??受到??。不要?自己的能力有多么出?!?是??之后才有机?展示的事情。做?一?企?的管理者,都希望自己的?工不但具有能力,?要具有相?的??。可以????:??+能力=出色的你。如果缺少其中的一?,那么机??比其他人?少一半。?是一?很??的加?法。 公?大????:是您体?人生价值的敲??. ,快速取?、社??可,??全面,?制短,可提前??,提供整套的全日制?籍?案、成??、入?登?表、??登?表等.用于?人求??聘、?位?部考?、定?、??、?工?、各????格的中、初?考?、??教育(如:研究生?程班)及出?公?等方面,具有同等效力。 公?大?免?入?,?子注?,上网查?真假(教育部官方网站) 所需材料是:四?一寸?底照片,二?二寸?底照片,本人身份?复印件,所???和??年限。?迎您??或QQ咨?
     ?重?明: 需要假?者勿扰
招生??:0571-56276383
公司网站:www.yxjy-edu.cn
qq:610604241
論壇乞丐 #614
我從頭開此爬文,好像看見你們開了一個團,可以讓我入嗎?plz
我是42/41元素
四星黃金會員 #615
原帖由 ﹏傻×kEkE 於 2008-10-29 08:06 PM 發表

唔識唔好老點人啦 風盾唔學你唔打白金你升唔到lv架

50job技有鬼用?
八星無敵會員 #616
原帖由 kelvin108 於 2009-6-16 07:09 PM 發表

唔識唔好老點人啦 風盾唔學你唔打白金你升唔到lv架

50job技有鬼用?

無乜元素會學1轉50技==跟本無用
風盾打遺都好好用{配合土更佳}
四星黃金會員 #617
元素配點如何?
想有關做魂及單練的配置~:smilie_:)3:
三星高級會員 #618
原帖由 泉真澄 於 2009-7-22 10:11 AM 發表
元素配點如何?
想有關做魂及單練的配置~:smilie_:)3:

單練的話
前期加魔 (大約70~80就好停)  後期補命  
命中有兩種點法  (以精靈50J既加成做標準~)
一種係點到 74  要配合心靈快精 , 一種係 88  有快精就OK
我建議點到88 , 因為RVR果陣唔會有EC得閑幫你加心靈orz
800速 : 連Job加成等於108

我自己就72果陣已經洗左做800速...
因為我揀左雪映 - - 又未有快精  800速都係唱得超慢T__T
直到轉左巫師升上34J我的路才好走一點= =

當85左右 , 而魔同命都足夠既時候 (滿速後可能要再點少少魔 , 先可以免心靈秒G4)
可以選擇繼續加魔 或者 加體
繼續加魔的話 , 後期配合 攻援 (木偶加成最好) / 三魂 / 強過既90書 / 心靈 / 加魔裝 / 賢珠
可以秒80遺 / 瑪依遺
不過配套太多....我選擇放棄- -
個人認為魔加到可以免心靈秒G4就夠了

加體的話可以提高生存機會
對命薄的元素黎講係求之不得囧
個人建議加體 , 我85開始加 , 到依家可以點到63 (不含加成)
配合地勢 / 機械木偶  已經擋到某D劍既百鬼 / 槍既連射 (怒發就....- -)

單練配點大概係咁囧
做魂的話 你係指加埋快精極大定直接OFF埋做魂...
加埋快精極大的話建議魔高得黎命都唔好太低囧
如果唔係極大會好慢..

以上只係個人意見 /心得囧
如有錯請指點T___T

四星黃金會員 #619
那個..現在要補命中到88了~
做魂我唔會off..如果用魔攻打時~
thx k~
三星高級會員 #620
原帖由 泉真澄 於 2009-7-23 01:07 PM 發表
那個..現在要補命中到88了~
做魂我唔會off..如果用魔攻打時~
thx k~

對了..如果有加成裝可以唔洗點咁多命-0-
加落體 / 魔都OK

加命的 :
頭 : 倉鼠 (2命2魔)  雙魚耳 (2命)
面 : 紅眼鏡 (2命)
甲 : 棒球上衣 (2命 +100HP) 射手 (加2命減1魔 )    [不過唔建議 , 會無右防]
褲 : 不知- -
襪 : 黑襪 EX (1命)
鞋 : 不知- -

還是那句 @_@ 有錯請指點囧

回到最頂傳統版

選擇頁數