Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
二轉會員 #21
原帖由 0十字軍0 於 2009-3-17 02:29 AM 發表
最安全方法:
火事+2全程打頭
G位老山龍1人打到5區FING頭4次死左

貫強 屬強 拎弓 5區未出哂死左 仲安全個你吧:face_l_17:
五星白金會員 #22
原帖由 風見 於 2009-3-17 03:11 PM 發表

貫強 屬強 拎弓 5區未出哂死左 仲安全個你吧:face_l_17:

唔爆火事可以1個人咁快打死g位老山龍?
g位成2萬6血~屬性攻擊強化+貫通強化可以勁過火事+2加攻擊力up(大)(上位一角龍裝)?
我雙刀亂舞3次隻老山龍就fing頭~你射頭幾多次先fing?
我計緊係既g位果隻~唔係上下位/村長
仲有~我係計近攻~唔係遠攻

二轉會員 #23
原帖由 0十字軍0 於 2009-3-17 05:35 PM 發表

唔爆火事可以1個人咁快打死g位老山龍?
g位成2萬6血~屬性攻擊強化+貫通強化可以勁過火事+2加攻擊力up(大)(上位一角龍裝)?
我雙刀亂舞3次隻老山龍就fing頭~你射頭幾多次先fing?
我計緊係既g位果隻~唔係上下位/村長 ...

請你自己試一次先講吧=]
我都係講緊g2星既老山龍=]
同埋我都係同你討論安全問題,
論安全 遠攻比近攻安全掛?
你仲要爆火事 萬一 過場時 一個唔好彩比佢撞一撞就唔好啦=]

二星初級會員 #24
其實係睇你想唔想殺隻老山龍姐
普通有夠攻太刀 淨係爆佢頭 都夠頂到完
用雙刀洗肚冇高防裝就好易比佢屈死
新手打都係爆頭安全
二星初級會員 #25
團P之下無强怪  XD
五星白金會員 #26
原帖由 風見 於 2009-3-17 08:14 PM 發表

請你自己試一次先講吧=]
我都係講緊g2星既老山龍=]
同埋我都係同你討論安全問題,
論安全 遠攻比近攻安全掛?
你仲要爆火事 萬一 過場時 一個唔好彩比佢撞一撞就唔好啦=]

爆火事過區~就預左要打到差唔多就拋個回家彈
我諗回家彈點都安全過你行番去?
你射頭一野扣幾多血?我朋友佢開顯血睇一野亂舞扣到2百幾
我唔知你咩武器咩裝咩技~所以試唔到

三星高級會員 #27
原帖由 0十字軍0 於 2009-3-18 07:52 AM 發表

爆火事過區~就預左要打到差唔多就拋個回家彈
我諗回家彈點都安全過你行番去?
你射頭一野扣幾多血?我朋友佢開顯血睇一野亂舞扣到2百幾
我唔知你咩武器咩裝咩技~所以試唔到

打老山洗唔洗爆火啊= =.....一個人打就用龍太刀打頭(行到5區就死嫁啦),如果你認為自己技術唔多ok既話....帶廿個到既大爆黎炸佢
五星白金會員 #28
原帖由 t456k789 於 2009-3-18 02:27 PM 發表

打老山洗唔洗爆火啊= =.....一個人打就用龍太刀打頭(行到5區就死嫁啦),如果你認為自己技術唔多ok既話....帶廿個到既大爆黎炸佢

你講緊上下位定G位果隻?
二星初級會員 #29
原帖由 0十字軍0 於 2009-3-18 10:35 PM 發表

你講緊上下位定G位果隻?

上位我未試過..''因為上位怪我同細路一齊洗的..2個人不爆火事用太刀只打頭一定得
下位就單人不爆火一定得
g級未試過..''但26ooo血...''不爆火事+攻大..''很難做到5區殺怪{我覺得}
五星白金會員 #30
原帖由 colin 於 2009-3-18 10:55 PM 發表

上位我未試過..''因為上位怪我同細路一齊洗的..2個人不爆火事用太刀只打頭一定得
下位就單人不爆火一定得
g級未試過..''但26ooo血...''不爆火事+攻大..''很難做到5區殺怪{我覺得}

我地討論緊G位果隻,2個人洗老山龍頭既~如果唔係要磨刀~隻老山龍一區就過唔到就過左30分鐘
不過太刀打都係`似唔多夠雙刀快
不過你都幾有心機打任務~果D50隻巨蚊,20隻白速龍我都唔係好想打

二星初級會員 #31
原帖由 0十字軍0 於 2009-3-19 12:28 AM 發表

我地討論緊G位果隻,2個人洗老山龍頭既~如果唔係要磨刀~隻老山龍一區就過唔到就過左30分鐘
不過太刀打都係`似唔多夠雙刀快
不過你都幾有心機打任務~果D50隻巨蚊,20隻白速龍我都唔係好想打

那時新手..''想有把龍屬太刀嘛..!!
加上那時比較空閑..沒有事做就清任..''清下清下就出下任老山龍
現在新save打下位都是靠細路開任..''懶得清
五星白金會員 #32
原帖由 colin 於 2009-3-19 07:53 PM 發表

那時新手..''想有把龍屬太刀嘛..!!
加上那時比較空閑..沒有事做就清任..''清下清下就出下任老山龍
現在新save打下位都是靠細路開任..''懶得清

集線所果隻要清哂hr1,2d仕先有~好麻煩
二星初級會員 #33
原帖由 0十字軍0 於 2009-3-20 02:27 AM 發表

集線所果隻要清哂hr1,2d仕先有~好麻煩

起碼不用釣黃金魚嘛..''
算易做了
五星白金會員 #34
原帖由 colin 於 2009-3-20 08:03 AM 發表

起碼不用釣黃金魚嘛..''
算易做了

hr1唔係有個任要釣8條黃金魚咩?
二星初級會員 #35
原帖由 0十字軍0 於 2009-3-20 09:19 AM 發表

hr1唔係有個任要釣8條黃金魚咩?

全清狩獵任就有下位老山龍任務
一星新手會員 #36
夠高攻就得
二星初級會員 #37
原帖由 jy0456 於 2009-3-22 09:56 PM 發表
夠高攻就得

高見的廢話^^
一星新手會員 #38
我都係用火事2加攻大加弓殺:D2
二星初級會員 #39
最安全方法:
火事+2全程打頭
G位老山龍1人打到5區FING頭4次死左
一星新手會員 #40
0.0......................................:smilie_:P2: :smilie_:P2: :smilie_:P2:
回到最頂傳統版

選擇頁數