Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
五星白金會員 #1
07年尾加入2,當時咩都唔識,同2個fd一齊沖hr,之後到勁左少少就開始上黎吹水
一吹就吹到2g後期,響呢到識左唔少人,打機開心之外重可以響呢到吹水開心
但係e+2g沒落~個版變得好冷清
e+都唔知有冇人重認得我/__\"?
不過認唔認得既都黎吹下水啦~~
順路尋一齊玩mhf既獵人~~
五星白金會員 #2
我仲玩緊2g~多數都係一個一玩,係有時同fd連下機打下
d任都打哂,裝都整左5~6版
訓練所又玩哂~時間又破到差唔多最快
貓又升齊哂~隻隻貓都開哂技
徽章又係差大細金同埋探寶果個
係未出哂d稱號
50隻紅黑龍同50隻祖龍:dump:

五星白金會員 #3
我諗如果出左psp版mhp3可能會有番生氣:em015:
五星白金會員 #4
原帖由 ︴.﹏.權少 於 2009-6-21 09:04 PM 發表
07年尾加入2,當時咩都唔識,同2個fd一齊沖hr,之後到勁左少少就開始上黎吹水
一吹就吹到2g後期,響呢到識左唔少人,打機開心之外重可以響呢到吹水開心
但係e+2g沒落~個版變得好冷清
e+都唔知有冇人重認得我/__\"?
不 ...

我記得果陣時係因為mh2我先買psp,而且仲係玩umd.不過當時出到去玩比人話我烏龜(因為umd過區真係超慢)......之後直到2g才開始上來吹水.

到今時今日2g雖然沒落不少,但我都仲有一直玩落去,只係沒以前咁神心日日打,同埋我好奇待呢個版遲下會有人討論pc 版online的.
我記憶中係mh版既戰友兼水友有好多,路小倫,小殺殺,笨嘉,點心,權少,千草,十字軍,jerry06hk,風靈,陳仔,colin,小迷迷,青b,.....仲有好多~
我個人覺得"mh2kf"既最強魔物都係"牙龍"face_l_18: ,在龍團吹水版中佢有份令個post頂左成年傢@_@"
權少,雖然同您出黎團戰只係幾次,但感覺就好似同你玩過好多次咁.
二轉會員 #5
~_~ 人會變 月會圓
都唔明日本仲high緊~_~
香港就越來越低迷
再加上mh3 已出左
人就自然向新挑戰出發~_~
有機會一齊玩下:smilie_:10:
五星白金會員 #6
re十字軍:我就冇你咁好心機啦~.~不過呢排有d興趣開黎再玩下
re爆雷:希望啦=3="""不過要冷清成年...睇住呢個版由高潮到沒落,由一個咩都唔識既新手到教番新手轉頭,感覺真係很不是味兒
re王座兄:呢個版應該就唔會有好多人討論mhf架啦,,,因為mhf有佢自己既區/_\"
我都覺牙龍真係最強魔物= =""超強水炮...一個頂十個都冇問題XDDD
ps:你數少左我地既大佬,偉哥XDDDD
王座兄~其實我印象都冇咩同你打過XD~最有印象都係果次你妳著轟x定z扲雙刀打紅黑g,果場我冇記錯好似係我開場,有我,你,牙龍同小殺既...
可能我地除左呢個版之外都有響xg傾下,所以好似同你都幾熟咁

真係希望呢個版可以再次多番d人氣= =唔奢望勁過以前,只想入黎時重有成人就算唔玩2g都一齊吹下水,一齊發揮水炮精神=P
五星白金會員 #7
順路問下~~有冇人有混裝果個programme/dl果條link= =我爬文都搵唔到...
五星白金會員 #8
原帖由 ︴.﹏.權少 於 2009-6-23 09:27 PM 發表
順路問下~~有冇人有混裝果個programme/dl果條link= =我爬文都搵唔到...

你要混乜裝~人手幫你搵下,
我分享下d裝先,冇特別聲明果d係武器唔洗洞
1:角z角z蒼z角z鐮z+武器2洞=耳恮,匠,利,見2
2:角z角z蒼z角z蒼z=高耳,利,見3
3:角z角z蒼z鐮z鐮z+武器1洞=高耳,匠,利
4:骨鎌u鎌u鐮z鐮z+武器1洞匠,利,見3
5:鐮z雪z角x鐮z鐮z+武器1洞=攻大,匠,利,防-40
6:雄x雄x雄x雄x銀s=攻大,拔刀,匠
7:混夜夜夜夜+武器2洞=速食.心眼,狀態強化,炸彈,麻痺半減
8:教x海j教x藍速龍s教x=剥取名人+激運
9:蒼z(弓手)蒼(下)蒼z蒼(下)蒼z=攻大,高耳,見1(3洞武出見2)
10:激運頭,電z電z電z電z=高耳,廣域+2,激運
11:(頭自選)鐮u鐮u鐮z鐮z=匠,利,見1
追加1:蒼z(弓手)角z蒼z電z轟x=高耳,見2,速食(3洞武出見3)
追加2:桃z桃z桃z,藍速龍,轟x=耳恮,見3,速食
槍手裝:
13:(頭自選)龍x雄x雄x雄x=攻中,根性,通常彈強化(3洞武出攻大)
14:(頭自選)龍z不不不=根性,反動減輕+2
15:(頭自選)s銀s銀,藍速龍,合金腳,武器1洞=攻中,根性,貫通強化
16:龍x龍x黑黑熔=集中,根性,通常彈強化
17:雪x龍x盾z雪x合金腳+1洞武=自動裝填,根性,最大彈數生產,屬性攻擊強化
尋寶:
18:魚z鎖子u魚z,獸皮,魚z+武器2洞=神的反覆無常,道具使用強化,高速收集,運搬達人,調合+15%
無可能混出系列
1:裝填速度+3 + 反動減輕+2

三星高級會員 #9
mh3應該出psp既,話哂都係psp一手帶大mh呢個牌
想當年買ps2既mh2既人,真係少之又少呢...
五星白金會員 #10
原帖由 ︴.﹏.權少 於 2009-6-22 09:30 PM 發表
re十字軍:我就冇你咁好心機啦~.~不過呢排有d興趣開黎再玩下
re爆雷:希望啦=3="""不過要冷清成年...睇住呢個版由高潮到沒落,由一個咩都唔識既新手到教番新手轉頭,感覺真係很不是味兒
re王座兄:呢個版應該就唔會有好 ...

其實如果mhf區有自己既版都唔係壞事,到時出左既話我都會2邊討論.

我覺得部份人比較追求新鮮感,一隻好玩既遊戲再好玩都只係遊戲,當出新game又或者打爆機既時候就唔會玩舊既(好像mh1,2)那自然連與game有周邊關係的論壇都小人問津了.

另一個原因部份人可能和權少你一樣,都在考試時期,每年都有會考,高考~6月份也有終期考試.....所以好些日子都是冷清.不過冷清不是問題,最難搞的是考試過後會像之前那麼多人上來 吹水/約戰/發問題/貼相 嗎? 這唯有靠我們這班老手去帶動此版了.
八星無敵會員 #11
原帖由 王座~白英俠士 於 2009-6-22 02:36 PM 發表

我記得果陣時係因為mh2我先買psp,而且仲係玩umd.不過當時出到去玩比人話我烏龜(因為umd過區真係超慢)......之後直到2g才開始上來吹水.

到今時今日2g雖然沒落不少,但我都仲有一直玩落去,只係沒以前咁神心日日打 ...

你唔係搵我呀嘛:em014:
八星無敵會員 #12
原帖由 ︴.﹏.權少 於 2009-6-22 09:30 PM 發表
re王座兄:呢個版應該就唔會有好 ...

仲有小倫架  頂=.=我一個點做水炮呢face_l_18:
五星白金會員 #13
唔好意思,我岩岩開始玩mhp2g:em015:
依家hr7,仲煩緊整蒼火u..
多多指教咁多位
五星白金會員 #14
re十字軍:多謝曬你打咁多字先...不過我想要番個programme係想等自己方便d自己混~e+排試下銃槍~有冇咩好提議??
re9樓果位人兄(打你個名好似好咩咁):聽聞wii出左3之後就會到psp~~
re王座:嗯/_\呢d問題真係唔係由我地去控制,不過希望f可以帶動下2g既人氣,等多d人想出街都玩mh啦...
re牙龍:死野/_\終於出現啦= ="小倫的確可以稱得上水炮,不過最大果支一定係你=w="""
re邦:+油!!!有咩唔識唔明歡迎發問架~~
八星無敵會員 #15
原帖由 ︴.﹏.權少 於 2009-6-25 12:53 AM 發表
re十字軍:多謝曬你打咁多字先...不過我想要番個programme係想等自己方便d自己混~e+排試下銃槍~有冇咩好提議??
re9樓果位人兄(打你個名好似好咩咁):聽聞wii出左3之後就會到psp~~
re王座:嗯/_\呢d問題真係唔係由我地 ...

我不嬲都有上黎face_l_18:
五星白金會員 #16
原帖由 ︴.﹏.權少 於 2009-6-25 12:53 AM 發表

統槍1set鎧龍x就得,全身加埋9洞
防性+1,防禦強化,體力+30
自己加多8粒大炮珠上去就有炮術王
想插得入先射就裝個劍聖頭上去+武器2洞
咁就有心眼,防1,防強,體力+20,炮術師
五星白金會員 #17

統槍1set鎧龍x就得,全身加埋9洞
防性+1,防禦強化,體力+30
自己加多8粒大炮珠上去就有炮術王
想插得入先射就裝個劍聖頭上去+武器2洞
咁就有心眼,防1,防強,體力+20,炮術師
不過統槍我都唔係成日用,加埋都冇40次
六星鑽石會員 #18
我都同你吹過幾句,不過唔知你記唔記得我:smilie_:P2:
五星白金會員 #19
re牙龍:上黎又唔呃多幾個post=3=""
re十字軍:唔該曬你先~其實我都冇咩點玩銃槍~所以先想試下~~一陣試下打套出黎
re闇靈:記得牙~~都多謝你記得我先=P
二轉會員 #20
大家好 我新玩 hr4中:smilie_:)3:
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數