Monster Hunter 3G tri

主題列表 登入
VIP會員 #61
原帖由 colin 於 2009-7-10 07:45 PM 發表

嗯..雖然而家好少入呢個版..!!
但係見d人開埋d9唔搭8既post..而偉哥都唔係到..!!
版雖在..!!但已經變左一個三不管既地方..!!

抱歉呀各位~_~

我呢排真係連打機都冇時間...更何況上黎呢度/___\

而且好多關於mh ge野我都唔記得晒喇..

仲邊有資格係呢度做版主呢~_~
三星高級會員 #62
原帖由 huteson 於 2009-6-22 09:17 PM 發表
~_~ 人會變 月會圓
都唔明日本仲high緊~_~
香港就越來越低迷
再加上mh3 已出左
人就自然向新挑戰出發~_~
有機會一齊玩下:smilie_:10:

我玩緊啦
二星初級會員 #63
你好!!!EVERYONE~:smilie_:D3: .......

我呢~~先岩岩開始玩MON.HUNTER....多多指教!!!
唔知點解有一日突然好想玩..之後睇晒mon.hur .既漫畫~^^....再玩個feel重正~:smilie_:D3:

唔知有冇D咩野係可以提下小弟既呢?@@.......e.g.有d咩要注意~~...

thank you~~~
五星白金會員 #64
原帖由 雞奕霑 於 09-10-4 11:57 PM 發表
你好!!!EVERYONE~:smilie_:D3: .......

我呢~~先岩岩開始玩MON.HUNTER....多多指教!!!
唔知點解有一日突然好想玩..之後睇晒mon.hur .既漫畫~^^....再玩個feel重正~:smilie_:D3:

唔知有冇D咩野係可以提下小弟 ...

真想不到到現在還有新手呢!您好~小弟是MON HUN 2 次大戰時的遺民:ro03:  多多指教.

如果說是技術上的提醒,以一個新手來說是太多了,反而有一點真的要提醒您.就是小心壞SAVE.

最好就幫自己的SAVE DATA 檔定期做個BACK UP,小弟自己通常就一個月BACK UP 一次,就算死了也有個種,都不至於灰爆@_@
二星初級會員 #65
哦~~我緊係有禁做LA!!!!!!:smilie_:D3: .

其實一開始真係會悶D...打黎打去都打唔死~...但係當打完白X龍..之後合到把雙劍之後..就好玩好多~^^重有得同貓仔......好得意..

我想問下呢~貓仔既技能...應該學D咩好?...重有[麻 痹]既技能..係邊到拎嫁給?@@
二星初級會員 #66
原帖由 雞奕霑 於 09-10-9 11:48 PM 發表
哦~~我緊係有禁做LA!!!!!!:smilie_:D3: .

其實一開始真係會悶D...打黎打去都打唔死~...但係當打完白X龍..之後合到把雙劍之後..就好玩好多~^^重有得同貓仔......好得意..

我想問下呢~貓仔既技能...應該學D咩好? ...

貓有分兩種的..
而戰鬥貓也有分主要3種..你想講那種:face_l_14:
二星初級會員 #67
我想講戰鬥貓啊~~~

邊會好d?? 新手~~用要學d埋咩技會好d呢?@@..

thank you~~^^alllll
二星初級會員 #68
原帖由 雞奕霑 於 09-10-10 11:32 PM 發表
我想講戰鬥貓啊~~~

邊會好d?? 新手~~用要學d埋咩技會好d呢?@@..

thank you~~^^alllll

我會選用3隻..
1隻是爆彈一筋..一種是武器一筋..一種是和平主義..
先談談爆彈一筋貓我所配上的技能..爆弾強化の術,爆弾ダメージ軽減の術,大タル爆弾の術這3技能..這3技也是爆彈貓常配的技能
武器一筋貓自由度大..我會先選攻擊力強化的技能..七転び八起きの術..高速回復の術..攻撃力強化の術
P.S由於武器一筋使用近武..接觸到怪的機會多..所以配上ぶんどり術也不錯..這個術可以偷取素材..當然你想配上其他屬性攻擊為主的..
可以配上屬性攻擊{X}..屬性攻擊強化術..高速回復の術..自由度太大..亦不逐一解釋了..
和平主義的我會配上真・回復笛の術..鬼人笛の術..シビレ罠の術..
另外一提..貓技能點是可以以ネコ瞑想 獲得..出外與貓打怪亦可增加點數和經驗值..
貓的技能是可以隨意學習..刪除..而刪除可以獲得當初學習該技能所要的技能點一半..

有不明白的地方再pm我吧
四星黃金會員 #69
來增添點人氣.......

好多廣告貼啊=.=
二星初級會員 #70
原帖由 colin 於 09-10-11 08:36 AM 發表

我會選用3隻..
1隻是爆彈一筋..一種是武器一筋..一種是和平主義..
先談談爆彈一筋貓我所配上的技能..爆弾強化の術,爆弾ダメージ軽減の術,大タ&#12 ...

ok!!!我明白了!!^^真的很詳細哦!!!!!!真的很感謝哦!!:smilie_:D4:
二星初級會員 #71
:ro05: 不如大家一齊將自己由新手變成e加戰孤既經歷打成短篇故事分享下

xxx村,一切都由這裡開始....

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx(經歷)

現在人與獸戰爭都已經結束了......戰爭所遺下的只有曾經是獵人的英雄.....和犧牲的英雄屍體

二星初級會員 #72
雪山村(?)..一個我人生的重要地方..想當年..我一人打白速龍王而唔識攀爬..在心灰意冷之下..我del game了:face_l_14:
二星初級會員 #73
原帖由 colin〃 於 09-11-27 09:58 PM 發表
雪山村(?)..一個我人生的重要地方..想當年..我一人打白速龍王而唔識攀爬..在心灰意冷之下..我del game了:face_l_14:

-.-想當年.......我玩mhp1果陣...拎住把片手殺草龍  以為自己好勁..之後走去搵雄火龍隻揪.....結果比雄火龍打到五勞七傷咁番屋企
二轉會員 #74
-.-我註冊左幾個月,e+先g有mh版:smilie_:(:
一星新手會員 #75
呃分@_@"~~~喔哈哈哈
五星白金會員 #76
呢幾日又開黎玩番=P
尋晚連殺2隻g霞出左3粒大寶玉比我,重要粒粒都唔係報酬到出
真係超好彩
二星初級會員 #77
好少人,玩囉,,,,,,,,,,,,,,
四星黃金會員 #78
屠龍團既揮揮手……遲下搞多次聚…but只談風月xPP
一星新手會員 #79
psp玩完等mh3
五星白金會員 #80
原帖由 ︴.﹏.權少 於 09-12-25 01:07 PM 發表
呢幾日又開黎玩番=P
尋晚連殺2隻g霞出左3粒大寶玉比我,重要粒粒都唔係報酬到出
真係超好彩

已經係12月25日,回想起果時出黎同大家一起狩獵作戰,真的想再一次聚在一起打餐飽~

原帖由 笨嘉Kas~ 於 09-12-31 02:05 PM 發表
屠龍團既揮揮手……遲下搞多次聚…but只談風月xPP

(揮手) 幾時再搞聚會!?!?! 有心唔怕遲,係既話我再放番隻2g落去又點話@_@"

原帖由 wishhappy 於 10-1-21 10:19 PM 發表
psp玩完等mh3

mh3,wii 的mh3嗎!? 聽朋友說wii的mh3 官方好像已停止更新.....意味著呢隻mh3已經步入衰退期,不過"據聞"mh3會移植去psp度......

回到最頂傳統版

選擇頁數