夢之路娜

主題列表 登入
三星高級會員 #41
原帖由 乖貓貓 於 2009-8-2 06:35 PM 發表

娃娃講既呢D情況都未算最過份 ..

我就見過有2,3個人去風1度, 見人地打緊就係咁搶怪 ..
人地開聲叫佢唔好搶, 佢地就話 : "唔鐘意你地咪走咯, 一係比300M我, 我走 .." =.=

仲有好多果D唔打怪企係度, 就霸住個 ...

=.=!咁型ge~仲要比300m佢先走!!
但pve我平時打怪戈陣..d人黎都係問組唔組-.-!!
有時夠人打,,佢地又唔會搶-乖乖地打上面d我地唔打ge怪-口-!做任就組埋佢幫佢打一陣咁!!
雖然話pve好多人都話比人搶怪..但我好似真係未試過-,-!
可能我仲未有機會撞到呢d衰人0v0"
五星白金會員 #42
原帖由 !!啤梨__x 於 2009-8-2 09:02 PM 發表

應該唔會=.=!呢幾日...我次次都打怪都有d  ser冇人,,
講真..pvp真係多pve好多人!!

pvp呢排都易搵場左
聽說係因為怪變左被動?!定係因為小左人玩呢~_~
三星高級會員 #43
原帖由 吉祥娃娃 於 2009-8-2 09:34 PM 發表

pvp呢排都易搵場左
聽說係因為怪變左被動?!定係因為小左人玩呢~_~

我覺得係少左人玩-.-!
好多fd升左60幾lv就冇見過了~_~
四星黃金會員 #44
我E家都5X lv..都係打肥肥場  但係好難升- -"原因因此得10個傾
即係10個場  個個ser都有人..!
個個都話呢個係佢個場  完全吾比人升  咁人地點升姐??
我完全未聽詔一隻game要買場囉!
五星白金會員 #45
原帖由 !!啤梨__x 於 2009-8-2 10:06 PM 發表

我覺得係少左人玩-.-!
好多fd升左60幾lv就冇見過了~_~

係~_~
人多就有爭場問題,但係人小就好寂寞~~慘
三星高級會員 #46
原帖由 吉祥娃娃 於 2009-8-2 10:08 PM 發表

係~_~
人多就有爭場問題,但係人小就好寂寞~~慘

ys=.=隻game本身已經悶..
依家仲少d人..仲悶-口-!
四星黃金會員 #47
原帖由 yanooying 於 2009-8-2 06:49 PM 發表

我係笨羊咩呀-V-

= =你肯唔肯俾你msn我姐....
五星白金會員 #48
原帖由 !!啤梨__x 於 2009-8-3 12:56 AM 發表

ys=.=隻game本身已經悶..
依家仲少d人..仲悶-口-!

熱鬧o的好o的
冇人既我不如去玩單機/_\
所以唔想隻game完既話
對身邊既人好o的^v^
四星黃金會員 #49
原帖由 吉祥娃娃 於 2009-8-3 01:27 AM 發表

熱鬧o的好o的
冇人既我不如去玩單機/_\
所以唔想隻game完既話
對身邊既人好o的^v^

你又唔對我好{>"<}
五星白金會員 #50
原帖由 joe93054961 於 2009-8-3 02:46 PM 發表

你又唔對我好{>"

你唔係冇玩喇咩?!
我 有 對 你 好!!
你唔知咋,你太唔識得珍惜!!
(*迷之聲:你game名係咩-_-
四星黃金會員 #51
原帖由 吉祥娃娃 於 2009-8-3 03:39 PM 發表

你唔係冇玩喇咩?!
我 有 對 你 好!!
你唔知咋,你太唔識得珍惜!!
(*迷之聲:你game名係咩-_-

IceJoe囉= ="
二星初級會員 #52
原帖由 趴趴貓 於 2009-8-2 12:36 AM 發表
玩了luna成一個月,成日都聽到唔少玩家爭論有關場的疑惑。
我玩過好多onlinegame,但都好少聽到會有「場」呢一樣野@@
話說在前,我是支持和平共處,快樂地打機的
所以一向都認為,只要相安無事,各有各打便好, ...

本人支持你o既觀點角度~
你o既觀念正確,作為玩家應該o係遊戲內和平共處
有時候會遇到某D玩家,就算你行過所謂「佢個場」都已經向你表示不悅
不過遇到呢d情況
假如對方唔係太過份~
我都會選擇轉頻,免得浪費時間o係爭吵上

對於場地定位,本人實在不清晰
因為有品玩家心目中,並唔會包場
場地應該所有玩家都可以同時練功打怪
所以我認為要求對方「轉頻」o既玩家
就算佢有冇禮貌
已經係自私行為~
既然自己冇所謂~點解又要問人地轉唔轉ser
講到尾不是自私嗎?
一星新手會員 #53
唉,我之前係礦二左下打緊怪,我升左lv念著學高d招大范圍技啦
點知有個叫     淺淺     ge人走過泥打怪,冇咩所謂啦-v-
但係我攪掂開始玩ge時候,我就同d隊友打啦,點知佢打哂我地d怪
我咪問佢可唔可以行開少少咁lo,點知佢仲要串尻我話個埸我ga
大佬,個埸唔係我ge,但係你搶哂我地d怪咁我地打毛毛呀?
之後佢仲要係咁串尻我地,仲要我地打咩怪佢就搶咩怪
大佬,問下你可唔可以行開少少咁姐,又串又搶,你on9 ga?
礦二左下都好大加ma,我地係下面你係上面河水不犯井水你話幾好呢
佢一開始話我地係度掛機霸埸,而+根本係你霸左個埸啦
佢話佢5xlv,一定要打呢d怪,喂,呢d怪得呢到有,係要搶我地怪?
仲話唔順就開紅殺尻左佢,你明知高lv過我地就咁講,好撚好野lo
估唔到會有d咁霸道ge人,大家見到佢要小心呀,佢好撚 " 勁 " ga
三星高級會員 #54
''場''呢個字我早系玩海盜王時候聽過[大概2~3年前吧]
但系比較好笑的是...一個''場''要用錢去收購嗎?
我比較低lv..未去到要到那些所謂的''場''升級
但已覺得不可思議=.=
我40級..未收裝之前有200萬
收完裝..鋪完後路已所剩無已
難道仲有多餘的錢去收購一個''場''再讓其他玩家''搶''?

pvp ser;闇天使
pve ser;x零x[這是新人物~((已決定轉ser,,pvp ser會有白木開紅亂殺人..仲要追住黎殺]

一星新手會員 #55
原帖由 惡意灌水 於 2009-8-4 03:00 AM 發表
''場''呢個字我早系玩海盜王時候聽過[大概2~3年前吧]
但系比較好笑的是...一個''場''要用錢去收購嗎?
我比較低lv..未去到要到那些所謂的''場''升級
但已覺得不可思議=.=
我40級..未收裝之前有200萬
收完裝..鋪完 ...

肥肥場 失手場 古代場 巨大場 吧哈場 ed場都俾人賣緊
我玩到75 d人係咁賣場  本身得古代賣 賣賣下 咩場都賣 真係膠 無場升
最重要 係 d人唔想升都要賣一下 掛係到等有人收 d怪無人打 我打一隻怪 俾人吊= =
所以 e+最重要係 你要有實力 因為咁你先夠人搶^^"
三星高級會員 #56
我對e d 人...傾唔掂就用手解決=="
睇下我經多d定佢多經d xda_a
by the way 對膠人就係要用番膠既手段!
三星高級會員 #57
原帖由 ChiCKeNCcY 於 2009-8-4 03:15 AM 發表

肥肥場 失手場 古代場 巨大場 吧哈場 ed場都俾人賣緊
我玩到75 d人係咁賣場  本身得古代賣 賣賣下 咩場都賣 真係膠 無場升
最重要 係 d人唔想升都要賣一下 掛係到等有人收 d怪無人打 我打一隻怪 俾人吊= =
所 ...

計我話開隻刺沖埋去引幾十隻怪打佢就最好:ro09:
五星白金會員 #58
原帖由 joe93054961 於 2009-8-3 05:08 PM 發表

IceJoe囉= ="

原來係你=333=
我對你有好好好好好好呀!!!!
三星高級會員 #59
game既設計 都偏向將怪集中一個小區,而且大多數職業中都有範圍技能,強大既技能令到佢地可以同時處理數隻怪以上,"場"既定義就係這一個小區,使用者希望當怪出生時,擊殺者是他而不希望有人影響,所以"場"是玩家中無形既秩序,是默認既禮貌,秩序也可以是不講道理的,只不過是大數人都默認而已
當然你身處pve伺服器,你想改變,也沒什麼辮法,只有不理會或跟他一起使用場地。
如果你身處pvp伺服器,你想改變,殺氣展露吧....當然無情既白名玩家會一擁而上,你足夠強大嗎?能以一敵百,你就能成功"革命",否則後果只有"不進則退"等級經驗大減,未有足夠強大只能在這不公平的無形秩序下生存,待你有準備打壞這個秩序時 "場"在你眼中就能視如無物
另外補充一點,"場"既計設,在地圖形成時似乎就被規劃,怪物都集中在這一小區,而且也被命名,舉例說失守場,巨大場,淚區...都是地區的命名,這些熱門地方都有特點的 怪物集中
二星初級會員 #60
之前仲有玩果陣1個人霸曬d怪已經係極限
e家仲搞埋賣場-.-
now d online真係越黎越黑暗....
上一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數