夢之路娜

主題列表 登入
五星白金會員 #1
其實而家隻隻game都係咁...2-3個月貨仔....就會有一批人唔玩話悶...彈3彈4..
每隻game都係咁==.....e個唔係咩夢的熱潮....係香港玩家既風氣....亦都係太多選擇..
e頭話唔玩..果開已經出新game==.....
去到2000fun論壇主頁...有幾多隻game你地數唔數到==''''眼都花埋==
當然會有一定的玩家留下..~~但比起大家講既熱潮...就明顯係潮退==
太多人抱著免費試玩心態=口=試完..e..悶wo~~咪走-.-咁都好正常...
所以玩家流失亦很正常丫.....
e個代理唔好....亦有更差既代理==
小弟比中華網龍陶化晒了==gc算小野==
邊個代理唔想搵錢==先要買隻game既代理...去租ser...請技術人員...都係開支丫==
我就唔信你做老闆你想搵小d.....
本來隻隻月費...攪到宜家隻隻免費...都係因為好賺d==
你唔想付出既時候....亦唔好阻止人地去享受..
人地未必覺得買點係曬錢架..d錢點用係人地既事~~
買點數一定比買毒品來得實際~~
屌gc前-.-應開post屌李家誠==百佳d野夠貴==
LV gucci~~宜家好低買?好低用?...咪又係貴到pk==
個point係無人迫過你地買..無人迫過你地強化==
想勁?...想勁就要付出架啦==
不過講到尾-.-其實隻隻game都係升lv架啦==
如果有心留低覺得岩自己既咪努力練下去=口=
去意已決既-.-早走早著..

純粹發達下個人意見-口-歡迎議論

無人可以去介定/評定...值得與浪費....別將自己看得太大._.

三星高級會員 #2
隻game流失到一程度既話,睇係d人仲玩唔玩,同埋百佳果d野係日常必需品,貴同唔貴都要買,game係虛構的,唔好混和一談

五星白金會員 #3
樓主偉論發表得十分精彩,我亦十分同意face_l_18: 用少少真錢落去玩唔洗錢:em012:
玩得開咪得囉a_a"計較咁多:D2
五星白金會員 #4
原帖由 卍丸塚牙卍 於 2009-8-7 05:22 PM 發表
隻game流失到一程度既話,睇係d人仲玩唔玩,同埋百佳果d野係日常必需品,貴同唔貴都要買,game係虛構的,唔好混和一談

=.=唔好捉我1點黎回我==
gucci lv呢==
百佳係貴過街市好多丫宜家=.=
就算其他必需品唔一定係百佳lo-.-

五星白金會員 #5
原帖由 §真.秋楓流舞 於 2009-8-7 05:30 PM 發表
樓主偉論發表得十分精彩,我亦十分同意face_l_18: 用少少真錢落去玩唔洗錢:em012:
玩得開咪得囉a_a"計較咁多:D2

ya-口-就是開心~~
開心就夠了~
一星新手會員 #6
多謝分享!!!!!!!!
一星新手會員 #7
多謝分享!!!!!!!!
二轉會員 #8
樓上的 你呃夠了...

玩遊戲都需要時間既調節
任何遊戲長期對住都會覺得悶 香港人要既係"新鮮感":ro00:
玩玩下就走...
六星鑽石會員 #9
嗯...自己覺得岩玩就得了@@"
一星新手會員 #10
我都覺~ 玩得開心就好了
至少現在有一班說得來的公會朋友也不錯-V-
五星白金會員 #11
講得好岩...
如果月費,d人一定玩完果1個月先走
因為入左錢去玩ma~
三星高級會員 #12
:em014: 買gucci Lv ,出街係想炫耀
同令人羨慕
買點數 就會比人話on居 浪費係冇用既地方
價值覲唔同
五星白金會員 #13
原帖由 六月° 於 2009-8-8 11:05 AM 發表
:em014: 買gucci Lv ,出街係想炫耀
同令人羨慕
買點數 就會比人話on居 浪費係冇用既地方
價值覲唔同

買點數沖裝._.不是炫耀的行為嗎=口='
炫耀是心理...不限地方物品....
我見到6道d裝-口-我都好羨慕...件件都好鬼死想要=口=哈哈~~
你既然識講價值觀唔同~~
就不會有你所指的on居出現啦-.-根本大家價值觀都唔同==
點解又唔可以覺得用gucci浪費呢==過1過關(e道)xd~同1個銀包由2000蚊換到200蚊~o~"
每個人都價值觀都唔同...我同你都唔同...
把錢用你在自己覺得值得的地方....就是對的...
我每天返工死做爛做-.-為咩....
曬小小錢買點數抽下野-.-又會比人話on居?...
話人on居果d人先至係至on居...d錢佢既咩~o~哈哈
三星高級會員 #14
我係放棄左其中一個..
其實我放棄既原因"成隻game職業好有問題...
我玩刺既~但好難組"但我個fd之前玩台ser就唔係甘啦~
但我都算啦"自己慢慢升~
玩親香港ser既game都比唔到開心既感覺我"....
錢唔係一個問題"講真...香港地...你放個屁都有錢啦=____=
但我玩左一個月左右"成日見到d傻仔係度搶埸/大頻罵戰
上到d論壇就壇戰"邊個冇品= =....
見到甘...我仲邊有心情玩呢...
宜家呢個年代既game以經冇一隻係真係好玩啦....隻隻都差唔多甘
但點解d人仲甘多要求呢??宜家d香港代理靜係識搵錢架啦....
就算佢地真係聽你講都係開game頭幾日既事"
所以我都係諗住識下fd甘...
但有時升升下就有人搶埸"最搞笑就係話佢黎先=____=
唉....d game轉商城之後有好處既~~~
唔洗成日記住幾時到期要留定錢買月卡
但係之前玩月費果陣真係開心好多~
二轉會員 #15
原帖由 真.惡魔 於 2009-8-8 11:51 AM 發表
我係放棄左其中一個..
錢唔係一個問題"講真 ...

吾嘈 我反而覺得吾好玩=.=

因為我系睇戲果堆囉 - -我玩得好自閉

我單升既- -又吾使搵組 搞到人都吾識多個

不過-.-我用換裝黎做目標 我覺得玩得幾開心
三星高級會員 #16
:smilie_:D5: 你覺得入點炫耀d咩?
你係Game入面可能有人羨慕
但時下年青人 個個都係追求物質
同你覺得買點就=炫耀 係完全唔同
所以 對大部份既人來講 買點=on居
但買名牌 對佢地來講係必須
人有佢都要有
你打機你買點 你覺得 你係Game度威姐
但對冇打機既來講 係咪on居先?
拎來買野食唔好?  你明唔明尼?
五星白金會員 #17
原帖由 六月° 於 2009-8-8 12:17 PM 發表
:smilie_:D5: 你覺得入點炫耀d咩?
你係Game入面可能有人羨慕
但時下年青人 個個都係追求物質
同你覺得買點就=炫耀 係完全唔同
所以 對大部份既人來講 買點=on居
但買名牌 對佢地來講係必須
人有佢都要有
你打 ...

無打機又點會-.-上來同我地吹水-.-
我同你都係打機既==係個打機既壇論到==
唔好扯到咁遠==''''
我都鍾意gucci-.-早2年都覺得拎住個LV係威d=口=
係GAME同炫耀...同係街到炫耀...都係滿足心理的行為吧?
係game想令人羨慕...
同係街想令人羨慕...
有不同==?.....只係物品不同....
我唔高lv..玩到77...對住隻game既時間不短....
自然想係e方面滿足自己...
我唔係覺得買點=炫耀....一直講緊既係...
我買點-.-關人咩事...點樣先係on居又點去定?...係咪先...
最緊要都係自己過得開心-3-~
五星白金會員 #18
原帖由 完美﹏無霞 於 2009-8-8 12:06 PM 發表

吾嘈 我反而覺得吾好玩=.=

因為我系睇戲果堆囉 - -我玩得好自閉

我單升既- -又吾使搵組 搞到人都吾識多個

不過-.-我用換裝黎做目標 我覺得玩得幾開心

哈哈~~e排都無乜人嘈~~~都係小左d野睇...haha
五星白金會員 #19
原帖由 真.惡魔 於 2009-8-8 11:51 AM 發表
我係放棄左其中一個..
錢唔係一個問題"講真 ...

咁e個問題我都感覺到-.-...刺丫..肉丫..補c丫...
無單練既時候..我自己玩到75主教放棄左-.-改玩肉肉now77
都係無得單練-.-成日望住個頻..有無人嗌組呢._.
好彩的是我有條女同班fd一齊玩...都叫有人組==
佢設計到無乜d群體既感覺==..
肉肉補c打手..明明feel到隻game係必須一齊升==各有所長..
但佢就整到個個都可以單練大場咁==
e個真係令人走既好大原因...
三星高級會員 #20
:em014: 係你扯到去百佳同gucci Lv 度
人地答左你百佳 你回人

=.=唔好捉我1點黎回我==
gucci lv呢==                 <--

我來嘗試補充埋姐

只雖1條好簡單既問題就答到 街同Game度既 炫耀有咩分別

d女為左買gucci Lv 去做援交
但會唔會為買 點去做援交?
尼d就係依家個社會價值觀
你講得岩 尼度Game壇 冇人插你買點
但你去d潮壇 試下 咪知
買點同買gucci Lv 既分別lor
下一頁
回到最頂傳統版

選擇頁數