夢之路娜

主題列表 登入
四星黃金會員 #41
原帖由 六月° 於 2009-8-9 02:43 AM 發表
http://www.singtao.com/yesterday/loc/0720ao07.html
http://the-sun.on.cc/channels/ad ... 101225646_0000.html
自己了解下
仲有好多
你上網睇下就知

一位資深玩家更表示,會將結婚日子無限期押後。佢話:「,首先市場咁多囡囡肯出賣肉體當援交,話唔定我公司隔籬位秘書都有個價喎,但另一樣令我懷疑o既係,究竟我個女友有冇背住我去當援交?呢方面我一定要調查清楚,唔係一街都係老襟,到擺酒當日先知道幾個兄弟都同佢交過手,咁點算呀?」玩家把口雖賤,但亦言之有理,只怪家陣援交風氣盛。
呢段正呀:em014:

五星白金會員 #42
原帖由 俠4-影 於 2009-8-10 10:12 AM 發表

我唔洗唔認同人地, 果個好似係你, 起碼人地做咩我唔會鬧人on居
至少無好似你咁你自己選擇完自己既選擇然後去將其他人判斷為 "on居"
你唔係話買點既人on居我都會覺得你無問題架, 我地有我地買, 你有你繼續免費玩 ...

支持....如果香港人再多D打機打到好話買點既人on居個D,香港GAME代理一定汁晒-0-"
大家唔洗玩,你想連免費玩都無你份.....香港GAME代理出得呢D免費GAME,唔叫你地買點,唔通佢食風??佢唔洗出糧比D人??
你自然有甘多FREE GAME玩??難怪而家GAME入面甘多DON9仔係度呃人野,就係E D人自己唔肯買點,然後去呃人野吧了...
一星新手會員 #43
你唔認同人地買點係你問題,你憑咩去話人地買點=浪費,ON9??
人地每個人有不同興趣,相對於一D中意出去浦個D,甘人地又話佢地ON9+浪費?日日出去浦天光,攪到人又殘,錢又要洗,重要自己辛苦...人地打機用點都係人地喜歡既事,在我個人想法,打機買點總比一D出去浦,出去買名牌野來得實際,一個名牌手袋又點?用完幾千蚊去買,買完之後咪又一個手袋,人地唔望真D,以為你隻A貨都有添.
而且唔洗下錢,D玩家唔買下點,點可以令香港有甘多GAME比你玩- -"""
三星高級會員 #44
:smile_30.gif: 認同你既你就支持
不認同就找理由 去串別人
@@我完全冇話買點on9
亦都冇講過我冇買點
只係以你個 Lv對你作出回應
如果你堅持咁諗我都冇辦法改變你既思想
同埋你既理解都好有問題

回復 43#VICK507 的帖子
我有以自己身份 去認為人地買點係浪費 係on9?
未理解到人地d內容就係度話人?
五星白金會員 #45
原帖由 六月° 於 2009-8-8 11:05 AM 發表
:em014: 買gucci Lv ,出街係想炫耀
同令人羨慕
買點數 就會比人話on居 浪費係冇用既地方
價值覲唔同

原來你無講過= =
定下一步你想賴返你係想表達"人地"唔代表你呀= =?

即係我加句"人地話", 就唔洗自己負責任? 而家都好多人話你wo, 咁又代表d咩?
1.你自己檢討下
2.你無問題, 係我地全部有問題
任你點覺得~ 隨你揀~_~

三星高級會員 #46
原帖由 俠4-影 於 2009-8-10 10:22 PM 發表

原來你無講過= =
定下一步你想賴返你係想表達"人地"唔代表你呀= =?
即係我加句"人地話", 就唔洗自己負責任? 而家都好多人話你wo, 咁又代表d咩?
1.你自己檢查下
2.你無問題, 係我地全部有問題
任你點覺得~ ...

LV gucci~~宜家好低買?好低用?
買gucci Lv ,出街係想炫耀

同令人羨慕
買點數 就會比人話on居 浪費係冇用既地方
價值覲唔同

我回樓主尼一點果時冇以主觀去回
係以現在 時下年青人既心態去作出回應
如果你覺得 唔岩 我亦唔會要你認同
但你覺得 我係想話人買點係on居既 你真係理解好有問題
你大可以去 3男果類 壇試下
買點數 比 買名牌更實際 尼類post
你睇下認同多定插你多
你係Game壇話買點幾實際有乜用
講到有幾理所當然有乜用
你除左可以得到 玩Game既認同 仲可以得到邊d人既認同?
@_@你既意思姐係你代表晒咁多人?
你認同既 就=全部人認同?
你唔認同就= 全部人唔認同?

五星白金會員 #47
原帖由 六月° 於 2009-8-10 11:22 PM 發表

買點數 比 買名 ...

你代表時下年青人?
你擺明打埋字出黎話人ON居而家又話唔係你講, 又可以係代表埋時下年青人, 你個時下年青人到底有幾多人?

你係3男問人要點定要名牌? 你都好得意, 呢度係2KF, 係遊戲論壇, 樓主係個遊戲論壇討論緊買點打機問題
你去個唔係遊戲論壇黎問人買點定買名牌......咁又唔見你話問下D HKD戰士要點定要名牌? 咁當係理據去支持你= =?

仲有, 你點解身處2KF LUNA版? 你大可以繼續去3男討論D名牌
定係你又玩緊LUNA, 而你又無買點(無比錢但享受緊人地FREE ONLINE包括開發代理管理公司既服務)
都唔緊要, 無人話你^^ 重點係你而家反而話返D肯比錢既消費者話佢地ON居......
你仲係覺得你大條道理既~
"時下打機既年青人好多都會覺得你好自私+ON居" <--唔係我講架, 學你
唔信你去2KF論壇問下幾多人會買點,

最後, 好多人有錢買名牌同時亦會有錢買點打機, 人地賺得到錢買點享受都叫ON居, 咁你個諗法真係好ON居居
三星高級會員 #48
:loveliness: 笑  我點擺明打出來話人on居?
事實就係依家既年青人就係咁
個個都要物質化 如果你唔認同既
你大可以 唔洗理自己外表儀容
話你Game 點勁點勁咁去媾女

@@名牌尼d野 好似係樓主拎出來 講
你又係度 生安白做 屈我拎來講?

由始至終 我有話過自己冇買點?
@@理解能力底 仲要去串人?
高人 樓主談論百佳 以及gucci Lv先
你覺得 用其他貴既野來對比返 路娜野 叫岩?

@_@你好似有講過
大把人 為左打機節夜縮食架可?
咁佢仲有咩能力 去享受?

如果你覺得我反影返 唔打機既人 覺得打機既人
買點係on居既  
尼d叫自私的行為 我只好係自私的人
仲有
@@你覺得 係Game壇 得到人地認同 你買點 唔浪費 同唔on居
係 以經代表 所有 既
咁亦都唔洗再討論
你本身以經認同左買點係唔浪費
係神聖既 d唔認同既 就係敵人
就要串佢
五星白金會員 #49
原帖由 六月° 於 2009-8-11 01:03 AM 發表
:loveliness: 笑  我點擺明打出來話人on居?
事實就係依家既年青人就係咁
個個都要物質化 如果你唔認同既
你大可以 唔洗理自己外表儀容
話你Game 點勁點勁咁去媾女

@@名牌尼d野 好似係樓主拎出來 講
你又係度 ...

由頭到尾我只係串緊1個人, 1個一開波就回左 買點係on居既人,
而個條友而家話佢個句係代表時下年青人,
我唔洗人認同d錢係要買點定買咩名牌or其他野, 你一直要話你所謂既"時下年青人"要追求名牌無問題, 追名牌既大有人在, 亦無意理佢地既洗錢方法, 錢係佢既
我既例子係話好多人為左自己喜歡既野去付出比其他人多, 同樣你既例子都一樣會話有女仔追名牌要追到去援交一樣,
但最大分別就係你幫你所謂既時下年青人對買點既人加左句"on居"
樓主講既買點去享受同炫耀都係係game入面勁既意思, 係得你1個理解為係game勁就拎去現實溝女
打機還打機, 買點去打機係娛樂, 同樣你唔買點打機都可以係娛樂,
你憑咩用一句帶有貶意既"on居"去判別人?

唔再回你啦, 同你講到哂Q氣~_~  你連認自己打出黎既"ON居"都唔敢認, 仲要作到係代表時下年青人,
:cheers:  加油! 21世紀時下年青人代表! 六月先生!
三星高級會員 #50
:loveliness: 原來 你既理解係
{時下年青人}就 = 我代表時下年青人
@_@咁樣 我真係笑死了
姐係 凡係 用{時下年青人}既 就代表 佢係代表{時下年青人}?
四星黃金會員 #51
樓上串人on居緊係抵你比人吊=_=
五星白金會員 #52
原帖由 六月° 於 2009-8-8 01:33 PM 發表
:em014: 係你扯到去百佳同gucci Lv 度
人地答左你百佳 你回人

=.=唔好捉我1點黎回我==
gucci lv呢==                  

你又知冇女為左點而做援交?
三星高級會員 #53
:loveliness: ok..
個個為點做援交
四星黃金會員 #54
5p討論區o既唔係年青人....係潮童集中區
樓上兩條友唔好嘈
我做個總結:買點=/=on尻
但係我覺得係同豬C呢個代理買點先係on尻....代理差,bug唔搞,外掛唔搞,淨係食錢,點解仲要送錢俾佢駛?(個個人喜好都唔同,我覺on尻姐,你唔覺咪得囉,你有你玩,我有我玩)
不過....其實玩過咁多隻online game,除左oh my god,唔覺邊個代理覺得係好:ro08:

一星新手會員 #55
而家係你理解能力有問題定我有問題????
人地樓主講得好清楚,LV gucci~百佳E D,係人睇完都知係比例句
你唔識睇定你中文有問題???
而且你講明對大部份既人來講 買點=on居<----
E句係我睇錯人講既野@@"???定我理解能力又有問題??
甘對於大部份食煙既人來講 買煙=ON居<----你句同我E句有咩分別???
我只可以講而家太多FREE GAME玩,隻隻玩唔耐,買點有D浪費~~
而絕不能一句對大部份既人來講 買點=on居<---
我想問你大部分人又有幾多人??你做過統計???
又有幾人可以去甘話人地唯一嗜好,等同於唔中意吸煙既人,佢地都只可以叫人唔好食/介煙,
有無人會同人講先生,你吸煙等於浪費=ON居???
二星初級會員 #56
話人買點ON 居果D

因為自己唔想洗錢, 又想同D 勁人拉近實力距離姐.

一語道破~ 太直唔好意思

我自己就用錢收齊神裝玩得好開心
八星無敵會員 #57
原帖由 六月° 於 2009-8-10 11:22 PM 發表

買點數 比 買名 ...

你完成係斷章取義

樓主意思根本唔係咁,就俾你扭曲

再講呢個只係比喻,重點唔係話買名牌,
係講緊隻game點解少人,你就走去up第樣

再講,你話人人都物質主義??
唔好意思,最少我唔係,我買襯野只睇樣唔睇牌子,
唔會好似果d名牌奴隸,
你話樓主自己意見就代表全部人,你又何嘗唔係??

你要串人都要串得有道理,有理由,
唔係9up當秘笈

又要唔明人意思,又要亂9串,俾人串完好潛水啦
一星新手會員 #58
原帖由 §真.秋楓流舞 於 2009-8-7 05:30 PM 發表
樓主偉論發表得十分精彩,我亦十分同意face_l_18: 用少少真錢落去玩唔洗錢:em012:
玩得開咪得囉a_a"計較咁多:D2

好同意.
玩得開心就夠.:em012:
除非你打機一心想賺錢.:smilie_O_o:
一星新手會員 #59
原帖由 ◇Pan㊣﹏☆ 於 2009-8-12 11:10 AM 發表

你完成係斷章取義

樓主意思根本唔係咁,就俾你扭曲

再講呢個只係比喻,重點唔係話買名牌,
係講緊隻game點解少人,你就走去up第樣

再講,你話人人都物質主義??
唔好意思,最少我唔係,我買襯野只睇樣唔睇牌子, ...

十分認同...
同埋最少我唔係,我買襯野只睇樣唔睇牌子,
唔會好似果d名牌奴隸,<---代表左我心聲...
日日追名牌又點-.-敗晒D錢落去..一個月糧都唔夠比LA-0-
三星高級會員 #60
我唔同意呢位牙生既講法
玩online game,唔一定都係升lv既..
我叫做醬爆..我從來沒有放棄成為一個偉大的GM既理想
剛才睇到呢位牙生發既post
冷酷無情   , 古老石山
燃點起我醬爆心中既一團火
我醬爆感覺到係呢個moment,
要爆了
多..多屎多屎梳..啦咪..咪梳啦惠..屎多.多屎多惠..屎.梳..多屎啦..多屎啦...
:em012:
回到最頂傳統版

選擇頁數